معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان قزوین روز شنبه در نشست ستاد اقامه نماز استان قزوین، افزود:از بین ۲ هزار و ۴۰۰ مدرسه استان، تنها  ۳۲۶ مدرسه روحانی نماز جماعت دارند و در بقیه آنها معلمان، نماز جماعت را برپا می‌کنند.
حجت الاسلام علی انصاری اضافه کرد: سند تحول بنیادین یکی از اسناد بالادستی آموزش و پرورش است که بر برپایی نماز جماعت در مدرسه و تقویت انس با قرآن کریم در میان دانش آموزان تاکید کرده است.
 انصاری ادامه داد: مقام معظم رهبری در اجلاس سال گذشته نماز، آموزش و پرورش را از اثر گذارترین دستگاه‌ها در ترویج و اقامه نماز دانسته و این موضوع را بهترین تضمین برای سلامت آینده جامعه عنوان کردند.
وی با اشاره به پژوهشی در خصوص اقامه نماز جماعت و عوامل موثر بر آن در مدارس گفت: بر اساس این پژوهش ۴۶ درصد دانش‌آموزان، ایمان و رفتار مذهبی فردی را در شکل گیری فرهنگ اقامه نماز و محیط اجتماعی و تشویق را در نحوه برپایی آن موثر دانسته بودند و ما بر همین اساس برای توانمندسازی برنامه‌ها اقدام کردیم.
این مسئول اظهار داشت: برای ترویج موضوع‌هایی چون نماز جماعت در سند تحول بنیادین، تربیت، امری تدریجی و یکپارچه است و باید خانواده، مدرسه و رسانه‌ها در کنار هم و یک صدا وارد عمل شوند.
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان قزوین افزود:متاسفانه با کمبود افراد دوره دیده و توانمند در استان برای توجیه دانش آموزان مواجه هستیم و باید از حوزه علمیه قم و سایر مکان‌های معتبر علوم دینی جهت توجیه دانش آموزان دعوت به عمل آوریم.
وی، مکان اقامه نماز جماعت را یک مشکل دیگر مدارس دانست و افزود: در حال حاضر ۱۲۳ واحد آموزشی استان قزوین فاقد نمازخانه هستند و اگر اعتبارات مورد نیاز تامین شود آمادگی برای ساخت نمازخانه در آنها وجود دارد.
این مسئول خاطرنشان کرد: همچنین بسیاری از وضوخانه‌های مدارس آب گرم ندارند و نیاز است اینگونه امکانات هم فراهم شود.
حجت‌الاسلام انصاری افزود: مهمتر از همه نیازها، حضور مبلغان خوش ذوق در مدارس است که با شیوه ای مناسب دانش آموزان را به نماز دعوت کنند.

۲۰۰ نشست تبیین اهمیت نماز در مدارس قزوین برپا می‌شود
رییس ستاد اقامه نماز استان قزوین نیز در این نشست گفت: در طول سال تحصیلی جاری ۲۰۰ نشست ترویج و تبیین اهمیت نماز در سطح مدارس برای دانش آموزان برگزار می‌شود.
حجت‌الاسلام سید قریش موسوی، خواستار اجرایی شدن زنگ نماز در مدارس شد و افزود: درخواست می‌شود در کاروان‌های نماز هم که در مدارس برگزار می‌شود تمام دانش‌آموزان آن مدرسه در برنامه حضور داشته باشند.
وی همچنین از مسئولان آموزش و پرورش خواست در انتصاب مدیران مدارس از چهره‌های نمازی استفاده کنند و اقامه و رونق نماز را در مدرسه از آنها مطالبه کنند.
حجت‌الاسلام موسوی بر اهمیت برگزاری نشست‌های نماز در مدارس تاکید کرد و افزود: هر گونه صرف اعتبار برای این نشست‌ها نه یک هزینه بلکه سرمایه گذاری برای آینده جامعه است.
وی همچنین بر توانمندسازی عوامل مدرسه از مدیر و مربی در حوزه نماز تاکید کرد و افزود: مدیران و مربیان مدارس که اکثر آنها مدارک فوق لیسانس و دکتری دارند می‌توانند در صورت توجیه درست، شیوه‌های دعوت دانش‌آموزان را به نماز آموزش دهند.
در ادامه این نشست اعضای حاضر در خصوص برگزاری اجلاس استانی نماز هم اندیشی کردند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.