آتوسا آفاق پور روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: جمعیت استان قزوین در سال 90 در 25 نقطه شهری 869 هزار نفر بوده که در سال 95 به 942 هزار نفر افزایش یافته است.
وی گفت: طی سال های 90 تا 95 ، 256 هزار خانوار استان به 295 هزار افزایش یافته است که نشان می دهد سالانه هفت هزار و 600 خانوار به جمعیت استان افزوده می شود.
عضو هیات علمی پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری جهاد دانشگاهی گفت: سالانه هشت هزار واحد مسکونی نیز در استان ساخته می شود که نشانگر تولید مسکن بیش از نیاز استان است.
وی افزود: این میزان ساخت واحدهای مسکونی پاسخگوی نیازهای مسکن استان خواهد بود و با این روند نیاز هر خانوار جدید استان به یک واحد مسکونی مرتفع خواهد شد.
آفاق پور خاطر نشان کرد: هم اینک نیز به ازای هر 102 هزار خانوار 100 هزار مسکن در قزوین وجود دارد که نشان می دهد قزوین نسبت به میانگین کشور از وضعیت مسکن بهتری برخوردار است.
این پژوهشگر افزود: نرخ رشد خانوارها در قزوین سریعتر از نرخ جمعیت آن است که به دلیل تغییر در نگرش های اجتماعی، تغییر سبک زندگی خانواده ها و ازدواجهای زودهنگام به وقوع پیوسته و نیاز به مسکن را بیشتر کرده است.
مشاور طرح مطالعاتی تحلیل و برآورد ساختار تقاضای مسکن در مناطق شهری قزوین گفت: در سال 85 قزوین به 17 هزار واحد مسکونی نیاز داشت که با ساخت و سازهای صورت گرفته در 10 سال اخیر این رقم به 6 هزار واحد مسکونی کاهش یافت.
آفاق پور اضافه کرد: برای رفع مشکل مسکن در قزوین ساخت 54 هزار واحد مسکن مهر برنامه ریزی شد که تاکنون حدود 40 هزار واحد تحویل داده شده است.
وی افزود: با تولید مسکن در شهرهای پیرامونی مرکز استان مانند ناحیه شهری مهرگان در محمدیه، کمبود واحدهای مسکونی شهر قزوین پاسخ داده شد ولی نیاز به مسکن شهرهای پیرامونی تغییری نکرد.
این پژوهشگر با بیان اینکه میزان تاثیرگذاری مسکن مهر در رفع کمبود واحدهای مسکونی شهرهای مختلف استان متفاوت بوده است، اضافه کرد: این طرح در شهرهای با جمعیت کمتر استان از قبیل اسفررین، شال و خرمدشت کمبود مسکن را پاسخ داده و نیاز به 2 هزار و 200 مسکن در این شهرها در سال 90 به هزار و 100 واحد در سال 95 کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه تولید مسکن به مشکل خانه های خالی در استان افزوده است، گفت: در سال 90 ، 22 هزار و 200 واحد خالی در شهرهای استان وجود داشت که این رقم در سال 95 به 44 هزار واحد مسکونی خالی افزایش یافت.
عضو هیات علمی پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری جهاد دانشگاهی گفت: دلیل این امر به ظرفیت تولید مسکن توسط بخش خصوصی که هنوز مورد تقاضا قرار نگرفته و مهاجر پذیری قزوین باز می گردد.
مشاور طرح مطالعاتی تحلیل و برآورد ساختار تقاضای مسکن در مناطق شهری استان گفت: قزوین اصولا تا قبل از سرشماری سال 90 استانی مهاجر فرست بوده است ولی از سال 90 با شروع تولید مسکن به استانی مهاجر پذیر تبدیل شد.
وی افزود: در یک نتیجه گیری کلی می توان گفت مسکن ساخته شده در استان یا خالی مانده یا به مصرف مهاجران خارج از استان رسیده، به همین دلیل کمبود مسکن استان یا شهرستان های قزوین پاسخ داده نشده است.
این پژوهشگر با بیان اینکه 33 درصد خانوارهای استان مستاجر، 60 درصد مالک و هفت درصد موارد دیگر هستند، اضافه کرد: نصف جمعیت برخی شهرهای استان مانند محمود آباد، اقبالیه و الوند مستاجر و بیش از نصف جمعیت برخی شهرهای دیگر مانند اسفرورین و سیردان مالک هستند.
وی با اشاره به افزایش آپارتمان نشینی در قزوین، گفت: 46 درصد جمعیت شهرهای قزوین در سال 90 آپارتمان نشین بوده اند که این رقم در سال 95 به 59 درصد افزایش یافته است.
آفاق پور گفت: مشکل مسکن در قزوین بیش از آن که کمی باشد به کیفیت بر می گردد چون در برخی از شهرهای استان مانند سگزآباد 83 درصد واحدهای مسکونی فاقد اسکلت هستند که یک زنگ خطر است.
استان قزوین 25 شهر دارد.
6101
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.