به گزارش ایرنا، ماریو دوتسنکو با ارسال پیامی به آیین گشایش نخستین نمایشگاه عکس و اسناد تاریخی همکاری سازمان ملل متحد و ایران در شیراز با حضار سخن گفت.
متن پیام توسط محمد رجایی ‌مقدم معاون مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران قرائت شد.
خانم دوتسنکو در این پیام با اشاره به نقش ایران به‌ منزله یکی از 51 عضو مؤسس سازمان ملل متحد که منشور این سازمان را در 1945 امضا کرد از همکاری گسترده و قوی سازمان ملل متحد و ایران در سال 1950 یاد کرد.
دوتسنکو در این باره اظهار داشت: ایران جزو نخستین کشورهایی بوده است که مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در آن افتتاح شد و در حال حاضر 18 کارگزاری تخصصی، صندوق و نهاد سازمان ملل متحد بنا به دعوت جمهوری اسلامی در ایران حضور دارند و فعالیت می‌کنند.
رئیس مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران درخصوص چگونگی برپایی این نمایشگاه نیز عنوان داشت: 36 قطعه عکس و سند تاریخی منتخب، از مجموعه 70 عکس و سند که بازتاب بیش از 70 سال همکاری میان سازمان ملل متحد و ایران است، با دقت تمام به وسیله مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد و مرکز اسناد و تاریخ دیپلماسی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با همکاری خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران و مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران و آرشیو عکس ملل متحد انتخاب شده که در معرض دید قرار گرفته است.
وی آگاهی از تاریخچه سازمان ملل متحد در ایران را از اهمیتی ویژه برخوردار دانست و در این راستا خاطرنشان کرد: عکس‌ها گواه بسیاری از لحظات تاریخی هستند؛ ازجمله امضای منشور ملل متحد در 26 ژوئن 1945 به وسیله مصطفی عدل، ریاست هیأت نمایندگی ایران، به همراه نصرالله انتظام رئیس پنجمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، دیدار رسمی هفت دبیرکل ملل متحد از ایران، همچنین اسناد و عکس‌هایی درباره مذاکرات مربوط به قطعنامه 598 شورای امنیت که ایران مورد پذیرش قرار داد.
این مقام مسئول در پایان پیام خود، ابراز امیدواری کرد مردم شریف، ادب پرور و فرهنگ دوست شیراز از ملاحظه این مجموعه عکس و اسناد بهره برند و به دانش خود درباب بزرگ ترین سازمان جهانی یعنی سازمان ملل متحد بیفزایند.
این نمایشگاه با همکاری سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) و مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران به منظور معرفی نقش ایران در تأسیس سازمان ملل متحد، برگزار شده است و از پنجشنبه 23فروردین‌ماه تا 29 فروردین‌ماه جاری در نگارخانه تار و پود شیراز واقع در کتابخانه ملی و مرکز اسناد فارس برای بازدید علاقه ‌مندان برپاست.
7375 /1876
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.