هنوز هم مردان نسل قبل با افتخار از کارخانجات بزرگ استان یاد می کنند و جوانان نسل جدید پای حرفهای پدرانشان مینشینند و آن را چون رویایی تمام نشدنی می پندارند.
روزگاری نه چندان دور که فارس بزرگترین صنعت مخابراتی ایران را در کارخانه مخابرات راه دور ایران ITI را داشت و تجهیزات تخصصی مخابراتی، صنایع الکترونیک تلویزیون، تلفن، کیتهای هوشمند تولید میکرد، لامپ پارس چراغ خانه کارگران زیادی را روشن کرده بود، کارخانه پارچه بافی که تمام بافتههایش پنبه شد و زمینش کاربری مسکونی گرفت، کاشی کاشانه کازرون که بهترین محصولات را تولید می کرد، مجتمع گوشت فارس یکی از بهترین و مدرن ترین صنایع استان بود و قبل از سلاخی شدن تکنولوژی اش و حتی خانههای ویلایی کارکنانش در آن مجتمع زبانزد خاص و عام بود، کارخانه آزمایش بهترین محک برای آزمایش توانمندی متخصصان فارس در تولید کولر و یخچال به شمار می رفت، کارخانه مجهز کابل سازی که حتی فرصت نکرد روکش ماشین آلاتش را کنار بزند، کارخانه نقره نخ که تنها کارخانه ریسندگی فارس بود و یا 19 کارخانه لبنی فارس که استخوانشان در مشکلات خُرد شد و چاره ای به جز تعطیلی نداشتند گوشه ای از داشته های عظیم فارس به شمار می رود که دیگر اثری از چرخیدن چرخ های تولید در این کارخانجات نیست و حالا جامعه کارگری استان از مسئولان دولتی فارس درخواست می کند هوشیار باشند چرا که سرانجام ناخوشایندی در انتظار برخی واحدهای قدیمی فارس است.
مهرزاد مویدی، رئیس شورای اسلامی کار کارخانجات استان فارس با بیان این که سیاست غلط برخی مدیرنماها در استان باعث شده تا حوزه کار و تولید فارس آسیب جدی ببیند، اضافه کرد: متاسفانه انتصاب مدیران عامل در کارخانجات به خصوص کارخانجات زیرنظر شستا (شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی) باعث شده تا کارخانجاتی که انتظار می رفت بیشتر حامی جامعه کارگری باشند بزرگترین ضربه را به این قشر بزنند.
وی با اشاره به وضعیت کارخانه پشم شیشه گفت: به کارگران این کارخانه اعلام شده پشم شیشه برای انتقال به منطقه ویژه اقتصادی شیراز از اواخر امسال به مدت نامعلومی تعطیل میشود.
مویدی با اشاره به تغییرات پی در پی مدیریتی در این کارخانه گفت: کارخانه پشم شیشه زیربار تغییر مدیریت پیدرپی کمر خم کرده و حتی قرار است حکم جدید مدیر عاملی برای یکی از اعضای هیات مدیره که در شیراز مسئولیت مهمی از لحاظ سیاسی و اجتماعی دارد صادر شود، فردی که بعید به نظر می رسد با توجه به مشغله عظیم کاری بتواند زمان لازم را صرف مدیریت کارخانه نماید.
وی با بیان این که جامعه کارگری به هیچ عنوان قبل از اتمام کار ساخت کارخانه جدید در منطقه ویژه اقتصادی شیراز اجازه تعطیلی طولانی مدت برای انتقال را نمی دهد، افزود: متاسفانه عده ای به جان کارخانجات فارس افتاده و هر سال شاهد تعطیلی کارخانجاتی در استان هستیم.
رئیس شورای اسلامی کار استان فارس با اشاره به این که در گذشته نیز اقداماتی برای تعطیلی پشم شیشه انجام شد، افزود: اقدامات سابق هم با هوشیاری جامعه کارگری و همراهی مسئولان به سرانجام نرسید و حالا هم اجازه تکرار آن اقدامات را نمی دهیم.
این نماینده جامعه کارگری گفت: مدیران کارخانه اعلام می کردند کارخانه تعطیل شود و زمین آن فروخته شود تا بتوان زمین جدیدی خریداری کرد. سوال اینجاست مگر شرکت شستا آن قدر کم توان شده که پول خرید یک قطعه زمین را نداشته باشد؟
وی ادامه داد: حالا هم که زمین را خریدهاند بازهم با دلایل دیگر به دنبال تعطیلی کارخانه به بهانه های دیگر هستند. متاسفانه بی برنامگی در فارس آن قدر زیاد شده که مدیران پایتخت نشین به خود اجازه داده اند در تهران بنشینند و نسخه صنعت را در فارس بپیچند.
مویدی با این درخواست که مسئولان فارس اجازه ندهند اتفاقات تلخ گذشته در تعطیلی پی در پی کارخانجات و به وجود آمدن شرایطی همچون شرایط کارخانه هپکو اراک در شیراز تکرار شود، افزود: عده ای صاحب منصبان در شرکت شستا از اهالی این استان هستند اما متاسفانه به دلیل نبود ارتباط بین آن ها و مدیران استان همین افراد بیشترین ضربه را به صنایع زیر مجموعه آن شرکت می زنند به گونه ای که حتی شرکت شیرین دارو را هم در لیست شرکت های در دست فروش گذاشته اند.
وی با اشاره به خطر از بین رفتن فرصت شغلی 200 کارگر شاغل در پشم شیشه شیراز گفت: تا همین چند وقت پیش قرار بود کوره کارخانه نوسازی شود چرا که فرسوده بودن آجرهای آن کوره خطر ریزش دارد حتی آجر هم خریداری و از طریق بنادر جنوبی وارد شد اما مدت هاست تلاشی برای ترخیص آن نمی شود ظاهراً دیگر مدیران کارخانه قصد نوسازی کوره را ندارند.
مویدی با بیان این که مسئولان دستگاههای اجرایی فارس نمایندگان دولت هستند، هر اشتباه و سهل انگاری آنها پای دولت نوشته می شود افزود: همچنین مردم شیراز به شورای شهر همسو با دولت رای داده اند و انتظار میرود شورای شهر جدید اشتباهات شورای شهر قبلی را تکرار نکند و برون سپاری پروژهها را با بیرون بردن فرصت های شغلی از استان،
اشتباه نگیرد.
رئیس شورای اسلامی کار استان فارس در توضیح بیشتر گفت: متاسفانه در چند سال اخیر پروژه های شهری شیراز به پاتوق پیمانکاران بومی تبدیل شد این اتفاق باعث گردید بسیاری از فرصت های شغلی شیراز در اختیار کارگران استان های همسایه قرار بگیرد و یا پیمانکار غیربومی که دغدغه اشتغالزایی در شیراز را نداشت از اتباع بیگانه استفاده کند و آخر کار هم پول دریافتی را از شیراز و فارس خارج
کند.
وی گفت: همچنین در مواردی هم که از کارگران بومی شیراز استفاده می شد، غالباً حق و حقوق کارگر تمام و کمال از سوی پیمانکار غیربومی پرداخت نمی شد و پیمانکار بعد از اتمام قراردادش کارگر را بلاتکلیف رها کرده و از فارس می رفت و دست کارگر برای دریافت مطالباتش جایی بند نبود.
مویدی در پایانی اظهار امیدواری کرد در شورای شهر نظارت کامل برای سپردن پروژه ها به پیمانکاران بومی داشته باشد تا جامعه کارگری بیش از این تحت فشار نبود فرصت شغلی قرار نگیرد.

 

46

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 761711
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.