به گزارش ایرنا در این کارگاه آموزشی که چهارشنبه به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز برگزار شد، عضو هیات علمی رشته زبان و ادبیات فارسی این دانشگاه که به عنوان مدرس در این کارگاه آموزشی حضور داشت، گفت: بیش از هفت سده است که نام بلند سعدی در آسمان ادب پرتو افشانی می‌کند و 2کتاب ارزشمند و بی‌ مانند او، یعنی گلستان و بوستان مورد توجه محققان، دانشمندان و شیفتگان ادب فارسی است.
مریم زیبایی نژاد افزود: سعدی شیرازی از سخنورانی است که عمر خود را در سفر و حضر گذرانده و با طبقات مختلف مردم، نشست و برخاست داشته و با دقت در رفتار و کردار آنها، نکته‌های ظریف را کشف کرده و نتیجه‌ دیده‌ها و شنیده‌های خود را به صورت حکایات دلنشین، شیرین و ابیاتی لطیف درآورده است تا دیگران نیز از آن بهره گیرند.
این مدرس دانشگاه ادامه داد: اینکه کتاب های گلستان و بوستان سعدی به زبان‌های زنده دنیا ترجمه شده، بیانگر این است که این 2کتاب از اهمیت ویژه ای برخوردار و نزد مردم جهان قابل قبول است.
زیبایی نژاد افزود: امرسون یکی از نویسندگان بزرگ آمریکا، گلستان را همچون انجیل ارزشمند و مقدس می داند و معتقد است که باید از آن بهره گرفت.
وی بیان کرد: هدف از برپایی این کارگاه آموزشی این بود که دانشجویان اعزامی از ژاپن هرچه بیشتر با زبان شیرین فارسی و فرهنگ متمدن ایرانی اسلامی آشنا شوند و این فرهنگ در دنیا نشر و گسترش یابد.
شیوه درست خوانی گلستان سعدی که در هشت باب و به نثر مُسجع (آهنگین) نگاشته شده بخشی از برنامه های این کارگاه آموزشی بود.
بنا به اظهار دست اندرکاران حوزه اموربین‌الملل دانشگاه دانشگاه آزاد اسلامی، برای این دانشجویان ژاپنی که به مدت یک هفته در شیراز اقامت دارند، برنامه‌های بازدید از اماکن علمی، تاریخی و فرهنگی استان فارس در نظر گرفته شده است.
ابو محمد مصلح الدین بن عبدالله، نامور به سعدی شیرازی و مشرف الدین در سال 568 یا به برخی از روایت ها در 588 خورشیدی تولد یافت. آوازه این شاعر و نویسنده پارسی گوی ایران زمین بیشتر به خاطر نظم و نثر آهنگین، گیرا و قوی اوست.
جایگاه این شاعر نام آور سده هفتم هجری نزد اهل ادب تا بدان جاست که به وی لقب استاد سخن و شیخ اجل داده اند. آثار معروفش کتاب گلستان در نثر و بوستان در بحر متقارب و نیز غزلیات و دیوان اشعار اوست که به این سه اثر کلیات سعدی می گویند.
شیخ اجل سعدی به سیاحت و جهانگردی علاقه بسیاری داشت و به شهرهای خاور نزدیک و خاورمیانه، هندوستان، مصر و شمال آفریقا سفر کرد و این جهانگردی به روایتی 30 سال به طول انجامید.
همان گونه که در تاریخ تولد این فخر ادبیات ایران زمین اختلاف نظر وجود دارد در مورد تاریخ وفات وی نیز دیدگاه ها متفاوت است و به استناد آنچه دراین مورد موجود است این ادیب بی بدیل ادبیات پارسی درسال 671خورشیدی چشم از جهان فرو بست.
6122 /6118
خبرنگار: سارنگ عبداللهی ** انتشار دهنده: پرویندخت پاردسویی شیرازی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.