به گزارش ایرنا، این اثر بخشی از پژوهشی بزرگتر راجع به طنز در دوره‌ معاصر ایران است که شامگاه دوشنبه در اختتامیه هفته هنر انقلاب اسلامی در مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس رونمایی شد.
تسلیم جهرمی در این کتاب با رویکردی بلاغی و ادبی به طنز در شعر متعهد چهل سال اخیر نگریسته است.
کالبدشکافی طنز در شعر متعهد، چهار فصل دارد. در فصل اول پس از ذکر کلیاتی درباره‌ طنز و ادوار طنز در شعر فارسی، مؤلفه‌های طنز در شعر انقلاب و توضیح دو حیطه‌ طنز مطبوعاتی و شعر رسمی پرداخته شده است.
در فصل دوم به ساختار و بلاغت طنز در شعر انقلاب و در فصل سوم به مضامین طنز در شعر انقلاب پرداخته شده است.
در فصل چهارم نیز نامداران شعر متعهد که در آثارشان طنز دیده می‌شود، معرفی شده‌اند.
بخش‌هایی از این کتاب در ادوار مختلف جشنواره‌ طنز مکتوب، دو دوره از جشنواره‌ شعر انقلاب اسلامی و یک دوره از جشنواره‌ شعر طلاب و دانشجویان سراسر کشور در بخش پژوهش برگزیده شده است.
این کتاب در یک‌هزار نسخه و با قیمت 27هزارتومان در انتشارات پرتو رخشید با همکاری حوزه‌ هنری فارس منتشر شده است.
در این مراسم، همچنین از 6 اثر دیگر رونمایی شد.
«کتاب شعر» اثر جدید عبدالعلی دستغیب، جلد نخست شناخت نامه داستان‌نویسان فارس از مجید خادم، دفاع مقدس در آیینه رمان نوجوان امروز از آرزو حقیقی، مجموعه نقدهای هاشم کرونی با عنوان فراتر از خط کشی‌ها در حوزه تحلیل و پژوهش، دو مجموعه شعر عاشقانه عفیف ایوب پرندآور با عنوان بیش از تمام اهل زمین دوست دارمت به کوشش رقیه(پریچهر) کوهنورد، با مقالاتی از محمدحسین بهرامیان، عبدالرحیم سعیدی‌ راد و غلامرضا کافی و 'سهم ارادت' اشعار آیینی پروانه نجاتی رونمایی شد.

** 9 چهره برتر هنر انقلاب تجلیل ‌شدند
در ادامه این آیین 9 چهره برتر هنر انقلاب نیز تجلیل ‌شدند؛ بدین‌ترتیب غلامرضا کافی در بخش پژوهش ادب و هنر، محمد محمودی نورآبادی در بخش ادبیات پایداری، ایوب پرندآور در بخش ادبیات - شعر، سید حسن حسینی ارسنجانی در بخش ادبیات –داستان، هادی فردوسی در حیطه ادبیات کودک و نوجوان، سهیلا نیک سرشت در بخش هنرهای تصویری، علیرضا اسدپور در بخش موسیقی و سرود،‌ عمران جمالی و سعید صادقی در بخش هنرهای تجسمی به عنوان چهره‌های برتر شناخته شدند.
محمودی نورآبادی به عنوان چهره برتر هنر فارس معرفی شد.
همه ساله بیستم فروردین‌ به مناسبت سالگرد شهادت سید شهیدان اهل قلم، شهید سید مرتضی آوینی به عنوان روز هنر انقلاب اسلامی نامگذاری شده و سرآغاز هفته ای به همین نام است که تا بیست و ششم فروردین ادامه دارد.
9910/ 7375
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.