موفقیت آینده کودکان شما در گرو چیست؟

برای همه این سوال وجود دارد که چگونه باید فرزندان خود را در راهی قرار دهند که به پیروزی ختم می شود!

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، شاید شما هم مقالات متعددی در خصوص افراد موفق و آنچه آنها را از دیگران متمایز می کند مطالعه کرده باشید. اما اگر خود دارای فرزند باشید، شاید مهمترین سوالی که برای شما پیش می آید این باشد که برای تضمین موفقیت فرزندم در زندگی چه اقدامی لازم است. شاید به نظر کمی عجیب برسد، اما بهترین روش این است که به فرزند خود اجازه دهید شکست را تجربه کند. دکتر استفانی اُلری، روانشناس بالینی با تخصص روانشناختی عصبی، در تحقیقات خود این نتیجه را کسب کرده و اظهار می کند که تجربه ی شکست می تواند برای کودکان  نقش مهم و سازنده ای داشته باشد.


1. تجربه شکست به کودک روش انطباق پذیری را می آموزد

ضرب المثل معروف "کار نیکو کردن از پر کردن است" در خصوص شکست نیز همانند ورزش و موسیقی و علوم آکادمیک کاربرد دارد. اگر بخواهید نقش محافظتی والدین را بازی کنید، امکان دارد در توانایی کودک خود برای تمرین ناامیدی و تحمل ضربات احساسی تداخل ایجاد کنید. گرچه با این کار در کوتاه مدت لبخند را بر لبان کودک خود نشانده و اشک را از چشمان او دور نگه می دارید، ولی در طولانی مدت مانع رشد مهارت های انطباق پذیری و سختکوشی کودک می شوید. به خاطر داشته باشید که یکی از دشوارترین ولی مهمترین بخش از زندگی والدین این است که ناراحتی موقتی کودک خود را تحمل کنند، به این دلیل که می دانند این تنها راه رشد مهارت های انطباق پذیری کودک است که لازمه موفقیت او در دنیای واقعی است.

 
2. سختی ها شخصیت کودک را شکل می دهد

زمانی که کودک خود را در مقابل سختی ها و دشواری های گذرا و شکست موقت محافظت می کنید، کودک شما در نوعی حباب بزرگ می شود. این کار مانع کسب تجربه زندگی که کودک برای ارتباط با دیگران نیاز دارد می شود. این برخورد همچنین با شکل گیری همدلی و یکدلی منافات دارد، چرا که برای شکل گیری این احساسات کودک باید بتواند خود را در موقعیت طرف مقابل قرار دهد و از نظر احساسی با آن موقعیت ارتباط برقرار کند. بدون برخورداری از تجربه لازم از شکست، کودک نمی تواند شرایط دشوار دیگران را درک کند. بنابراین وقتی به کودک خود فرصت می دهید که شکست را تجربه کند، به شکل گیری شخصیت او کمک می کنید و فرصتی را برای او پدید می آورید که رشد میزانی قابل قبول از احساسات را در کودک به دنبال دارد.


3. هر چه نخستین شکست را در سن بالاتری تجربه کنید، آن شکست می تواند سخت تر و برخاستن از آن دشوارتر باشد

تجربه شکست توسط کودکان درس مهمی است که بهتر است در سنین پایین تر آموخته شود. در نظر بگیرید که شکست در دوران کودکستان و دبستان به مراتب اثرات مخرب کمتری نسبت به تجربه شکست در دوران نوجوانی دارد. اگر کودک شما نمره پایینی را در دوران دبستان کسب کند ضربه ای که از شکست می خورد نسبت به همین موقعیت در دوران دبیرستان  بسیار کمتر است. قطعا در این تجربه ها هم کودک اشک می ریزد و از نظر احساسی صدمه می خورد، اما توانایی او برای بازگشت بسیار زیاد است. بنابراین به کودک خود اجازه دهید در سنین پایین تر شکست و دوباره برخاستن را بیاموزد و تجربه کند.


4. شکست، پشتکار و مداومت را به کودک می آموزد

قطعا والدین دوست دارند کودکشان بدون هیچ زحمتی موفقیت را در آغوش بگیرد. اما کمتر پیش می آید که شخصی در تمامی امور بسیار خوب و حرفه ای باشد و بتواند بدون هیچ مشکلی در هر زمینه ای به موفقیت برسد. اگر به کودک خود اجازه دهید شکست را تجربه کند یا با این واقعیت مواجه شود که ممکن است همیشه اول نشود، به او پشتکار و مداومت را آموزش می دهید. به چالش کشیده شدن نیاز به سختکوشی و تلاش مداوم را به فرد می آموزد و همچنین ثابت می کند که این خصوصیات ویژگی هایی ارزشمند هستند. کودکانی که شکست را تجربه کرده اند، در طول زمان سختکوشی را می آموزند و به انجام امور دشوارتر علاقه بیشتری نشان می دهند چرا که از شکست ترسی ندارند.


5. نجات کودک از شرایط دشوار این پیام را به همراه دارد که به او اطمینان ندارید

اگر بتوانید کنار بایستید و شکست کودک خود را نظاره کنید، در نهایت این پیام را به کودک خود می دهید که به او و توانایی هایش ایمان دارید و اطمینان دارید که می تواند اوضاع را کنترل کند و با هر نتیجه ای که به دست آمد کنار بیاید، حتی اگر نتیجه به شکست ختم شود. بنابراین اگر دفعه بعد قصد داشتید مداخله کنید و کودک خود را از موقعیتی که در آن قرار دارد نجات دهید تا شکست را تجربه نکند، عقب بایستید و به شکل گیری اعتماد به نفس در کودک خود کمک کنید.

دیدگاه تان را بنویسید