هدایت الله میرمرادزهی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه ایجاد زیرساخت ها برای فعالیت سرمایه گذران یکی از وظایف دولت است اظهار داشت: در همین راستا شیلات ایران برای تحقق اهداف اشتغالزایی عملیات اجرایی ساخت اسکله و آبگیری مجتمع پرورش میگوی رودیک را آغاز کرده است.
وی تصریح کرد: این مجتمع با مشارکت بخش خصوصی با مساحتی حدود هزار و500 هکتار در 2 بخش 250 هکتاری و هزار و250 هکتاری به صورت غربی و شرقی طراحی شده است.
وی ادامه داد: قرارداد ساخت اسکله رودیک و آبگیری آن با اعتبار حدود 48 میلیارد ریال با شرکت ایمن ساز تهران به مدت 27 ماه تنظیم شده است که با پیشرفت بیش از 80 درصد امسال به بهره برداری می رسد.
وی اضافه کرد: عملیات ساخت اسکله رودیک و آبگیری آن، برقرسانی، ایستگاه پمپاژ، جاده دسترسی و آب آشامیدنی بر عهده شیلات است.
مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان گفت: منطقه ساحلی چابهار و کنارک و به ویژه گواتر از قطب های مهم پرورش میگو در سواحل زیبای مکران است.
میرمراد زهی با بیان اینکه چابهار به دلیل نزدیکی به خط استوا به نسبت گرم و مرطوب و به خاطر بادهای موسمی مونسون متعادل است، افزود: درجه حرارت سواحل این شهرستان در هشت ماه از سال مناسب برای پرورش میگو است و این امر سبب شده تا کارشناسان، این منطقه را به بهشت آبزی پروی تشبیه کنند.
وی افزود: 20 سایت مستعد پرورش میگو با مساحت حدود ۴۲ هزار هکتار در ۳۲۰ کیلومتر مرز آبی و ۵۰۰ کیلومتر سواحل جنوب سیستان و بلوچستان شناسایی شده است.
وی بیان کرد: سایت پرورش میگو گواتر با چهار هزار هکتار مساحت ۶۶۰ هکتار تاسیسات زیربنایی دارد و به 2 فاز شمالی و جنوبی تقسیم بندی شده است.
وی تصریح کرد: تکثیر، توسعه و پرورش آبزیان از جمله برنامه های اداره کل شیلات سیستان وبلوچستان است.
وی گفت: بدون سیستم هوا دهی در هر هکتار ۳ تن میگو در یک دوره سه تا چهار ماهه برداشت می شود.
به گزارش ایرنا سیستان وبلوچستان به سبب گستردگی منابع آبی دارای ۲ اداره کل شیلات در شمال و جنوب استان است که اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان(آبهای داخلی) مستقر در زابل واقع در شمال استان وظیفه کنترل و حمایت از منابع آبی داخلی و اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان مستقر در بندر چابهار واقع در جنوب استان در حوزه آبهای دریای عمان فعال است.
شهرستان چابهار از توابع استان سیستان و بلوچستان با 260 هزار نفر جمعیت از شمال به شهرستان های نیکشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به کشور پاکستان، از جنوب به دریای عمان(مکران) و از غرب به بندر کنارک متصل است.
بندر زیبای چابهار واقع در قلب مَکُّرانِ بلوچستان و در فاصله 645 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان از 2 شهر به نام های چابهار و نگور، سه بخش مرکزی، دشتیاری و پلان، 6 دهستان و 438 روستا تشکیل شده است.
3043**3213خبرنگار: رستم کریمی نژاد**انتشاردهنده: اکبر نوری
اخبار لحظه به لحظه را در کانال تلگرامی «اخبار ایرنا سیستان و بلوچستان» دنبال کنید. @irnazahedan
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.