فریبا برنایی روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تجربه‌های مختلف‌ نشان داده که زنان در دوران بهبودی و بازسازی، نقش‌های مهمی بازی کرده‌اند اما نقش آنها معمولا نادیده گرفته شده و به اندازه کافی شناخته، قدردانی و تقویت نشده است.

وی با اشاره به سیل گسترده اخیر در جنوب سیستان و بلوچستان افزود: شهرهای چابهار، کنارک و نیکشهر که درگیر سیل در جنوب بودند بیشترین تعداد مدیران زن در استان را دارند که خوشبختانه به خوبی از پس نقششان در مدیریت و امداد مردم بر آمده‌اند.

مدیرکل دفترامور بانوان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان همچنین به نقش فعالان اجتماعی زن استان در حادثه سیل اخیر اشاره کرد و گفت: در این اتفاق صحنه‌ای از همدلی، شجاعت و یاری رسانی هموطنان اعم از زن و مرد در کنار مسوولان خلق شد که بسیار ارزشمند است.

وی بیان کرد: زنان علاوه بر نیازهای خاصی که در هنگام وقوع سوانح طبیعی دارند که باید برطرف شوند، دارای دانش، توان و مهارت‌هایی هستند که اگر درست شناخته شود و فرصت و امکانات لازم و مناسب در اختیارشان قرار گیرد ضمن تقویت توانمندی‌های خود می‌توانند منابع انسانی مفیدی برای ارائه خدمات اجتماعی به جامعه خود در دوران بهبودی و بازسازی باشند.

برنایی ادامه داد: وقتی که سانحه‌ای طبیعی در محله‌ای فقیر رخ می‌دهد و یا باعث فقر می‌شود، سرعت و کیفیت بهبودی به شدت بستگی به چگونگی نجات و بازگشت اموال در معرض خطر یا آسیب دیده افراد و همچنین جبران خسارات وارده به آنها به وسیله اهدای کمک‌های مالی پیدا می‌کند.

وی گفت: ورشکستگی و نیاز شدید مالی مانع از عملی شدن برنامه‌ریزی‌های ویژه دوران بهبودی و بازسازی در زمینه‌های مختلفی مانند اجتماعی، روانشناختی و بهداشتی می شود و هر چه طول زمان نیاز شدید مالی طولانی‌تر شود مشکلات جدیدی به مشکلات قدیم اضافه شده و به پیچیدگی آنها افزوده می‌شود.

مدیرکل دفترامور بانوان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان افزود: در این میان مهم است که در برنامه‌ریزی های اقتصادی زنان نیز به عنوان دریافت کننده کمک‌های مالی جدای از مردان در نظر گرفته نشوند.

وی اظهار داشت: در روزهای بعد و زمانی که کمک رسانی منظم‌تر و با برنامه‌ریزی انجام می‌شود نیز لازم است امدادگران روشی به کار گیرند که آذوقه و لوازم ضروری را تا جای ممکن به دست زن‌های خانواده نیز برسانند که این کار نه تنها موجب می شود که کمک ها متعادل پخش شود بلکه کمک می کند تا احساس استقلال و اعتماد و امنیت زنان تقویت شود و با امدادگران و مراکز خدماتی آشنا شوند و با آنها ارتباط برقرار کنند.

برنایی ادامه داد: این احساس اعتماد و ایجاد ارتباط با امدادگران و مراکز خدماتی مقدمات مشارکت در امور اجتماعی آنها را در مراحل بعدی دوران بهبودی و بازسازی فراهم می‌کند.

وی همچنین به گوشه‌ای از فعالیت‌های دفتربانوان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان در راستای امداد رسانی به مردم سیلزده جنوب استان اشاره کرد و گفت: به محض وقوع سیلاب علاوه بر ارتباط مستمر با فرمانداران مناطق و متولیان امور بانوان فرمانداری‌های استان، فراخوانی جهت کمک به مردم سیلزده منتشر و کمک‌ها از سوی دفاتر بانوان استانداری‌های کشور به منطقه ارسال شد.

وی به دوران پس از سیل نیز اشاره کرد و افزود: باید به روزهای بعد از سیل نیز توجه ویژه داشت و مسیر کمک‌ها را در جهت بازسازی و ترمیم خرابی و تقویت زیر ساخت‌ها هدایت کرد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.