«خودتان را شهید کردید برای احیای اصلاحات» سخنی بود که از زبان یکی از اعضای مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم خطاب به عارف گفته شد. تشکیل حزبی فراگیر مهم‌ترین خواسته گروه‌های مختلف سیاسی از معاون اول دولت اصلاحات بود. آن‌ها بر این باورند که پتانسیل شکل‌گرفته بعد از انصراف عارف حول‌محور وی فرصت مناسبی است که خلأ سیستماتیک جمهوری‌اسلامی ایران پر شود؛ امری که البته این روزها فکر عارف را به خود مشغول کرده که ادامه سیاست‌ورزی اش در چه سمت‌وسویی باشد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران به نقل از امیدنامه، انصراف محمدرضا عارف از انتخابات ریاست‌جمهوری به عنوان یکی از نامزدهایی که شانس پیروزی در این عرصه را داشت، همان‌گونه که پیش‌بینی می‌شد بازتاب‌های مختلفی پیدا کرد. بعد از اعلام رسمی انصراف عارف تماس‌های تلفنی برای دیدار با وی صورت گرفت. همچنین بعضی از علمای قم از جمله آیت‌الله بیات زنجانی در تماس تلفنی با معاون اول دولت اصلاحات از وی به عنوان «نماد اخلاق» یاد کرد. او در این گفت‌وگوی تلفنی خطاب به عارف گفت: گفتمان شما در زمان تبلیغات و پایبندیتان به اصول اخلاقی و نیز رفتارتان در زمان انصراف، شما را به الگویی برای سیاسیون قرار داد و شایسته است همه نیروهای سیاسی این بزرگواری و بزرگ‌منشی را سرلوحه و الگوی خود قرار دهند. حسن روحانی نیز با تماس تلفنی با عارف با قدردانی از اقدام اخلاقی وی تاکید کرد: موجی که در کشور ایجاد شده است به‌دلیل حرکت ارزنده شما بوده و باید قدردان اقدام اخلاقی شما باشیم. همچنین سیدحسن خمینی، سیدمحمد خاتمی، موسوی‌بجنوردی، علی خاتمی و صادق خرازی با حضور در منزل عارف از اقدام اخیر وی به عنوان رفتاری ایثارگرانه یاد کردند که به گفته آن‌ها نمونه‌ای از سیاست‌ورزی اخلاق‌مدارانه است.

آیت‌الله موسوی‌بجنوردی انصراف عارف را خدمت به ایران دانست و گفت: اقدام شما یک کار شرافتمندانه بود. شما واقعا مردانگی کردید. سید‌محمد خاتمی با شرافتمندانه توصیف‌کردن اقدام معاون اول خود در دولت اصلاحات گفت: آقای عارف انسانی عالم، نجیب، وارسته و خوش‌فکر است و اقدام اخیرتان ظرفیت معنوی شما را آشکار کرد. آقای عارف واقعا عارف است و پیروز حقیقی انتخابات شخص محمدرضا عارف است. جمعی از اعضای مجمع روحانیون مبارز از جمله سیدعبدالواحد موسوی‌لاری که پیشتر در پیامی از اقدام اخیر عارف تمجید کرده بود با حضور در دفتر وی با عارف دیدار کرد. همچنین جمعی از اعضای مجمع محققان و مدرسین حوزه علمیه قم صبح روز پنجشنبه با عارف دیدار کردند. این عده با تمجید از اقدام اخلاقی معاون اول دولت اصلاحات خطاب به عارف گفتند: اقدام اخیر شما جان تازه‌ای به اصلاح‌طلبان داد و کناره‌گیریتان نشان از ایران‌دوستی شما دارد. اعضای این تشکل روحانی اصلاح‌طلب بر این نکته تاکید کردند که انصراف عارف از انتخابات یک اقدام اخلاقی در حیات سیاسی جامعه بود که حتی مخالفان شما را به تحسین وا داشت. آن‌ها به عارف گفتند که کناره‌گیری مسئولانه و دور‌اندیشانه وی از عرصه انتخابات نشانگر پایبندی به اخلاق، عقلانیت و منافع ملی ایران است. جایگاه و عملکرد شما در تاریخ اصلاح‌طلبی ملت ایران همواره درخشان خواهد ماند. محمد‌تقی فاضل‌میبدی یکی از اعضای مجمع محققان و مدرسین حوزه علمیه قم با یادآوری دوران حیات پدر عارف و مبارزات وی قبل از انقلاب گفت: شما در مناظره‌های انتخاباتی به تنهایی از اصلاح‌طلبی سخن گفتید و شجاعانه از دولت اصلاحات دفاع کردید. وی خطاب به عارف گفت: اکنون شما به همراه آقایان هاشمی و خاتمی محور اصلی جریان اصلاح‌طلب شده‌اید و باید از پتانسیل ایجاد‌شده به خوبی استفاده شود.

!P1!

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.