گفتگوی اختصاصی پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

«امام؛ هویت جمهوریت اسلامی»/13

نماینده ولی فقیه در نیروی قدس سپاه: در صورت فراموشی اندیشه‌های امام خسارت جدی خواهیم دید

بعد از چهل و پنج سال بیشترین هجمه دشمن به حضرت امام و آقاست. امام تفکیک دیانت و سیاست را به کل باطل کرد و فرمود: سیاست و دیانت ما یکی است و از هم جدا نیست. دشمن از این نکته بسیار ناراحت است؛ امام نکته کلیدی و محوری را گفتند و به استکبار ضربه زدند. استکبار جا انداخته بود که سیاست از دیانت جداست، اما امام به کل بافته استکبار در طی صدها سال را از بین برد و با دلیل و برهان ثابت کرد که این حرف غلط است.

پایگاه خبری جماران: نماینده ولی فقیه در نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت:


مشروح گفت و گوی خبرنگار جماران با حجت‌الاسلام والمسلمین علی محمدی سیرت در پی می آید:

 

لطفا درباره ضرورت توجه نهادهای فرهنگی داخلی و بین‌المللی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، به ترویج آراء و اندیشه‌های حضرت امام بگویید.

ضرورت پرداختن به شخصیت و کلمات حضرت امام به این دلیل است که ایشان بنیان‌گذار انقلاب و جمهوری اسلامی است. ما بعد از انبیا و ائمه(ع)، شخصیتی با این عظمت در تاریخ معاصر نداریم که بتواند نظام دینی و حکومتی بر مبنای قرآن و مکتب اهل‌بیت(ع) تشکیل دهد.

لذا همه ما مدیون آن بزرگوار هستیم؛ نه ما مسلمانان بلکه همه بشریت مدیون ایشان هستند. چون حضرت امام پایه، اساس و سنگ بنای انقلاب را ایجاد کرد، ایده و الگویی برخاسته از قرآن و اهل‌بیت(ع) به دنیا ارائه کرد و ندای «نه شرقی نه غربی» سرداد.

مدل و الگوی امام در دنیا جواب داد و مسلمانان، غیر مسلمانان و بشریت؛ آنان که از فطرت سلیم برخوردارند، به الگوی امام رو آوردند و امروزه هم استقبال می‌کنند. منطق امام که برگرفته از قرآن و مکتب اهل‌بیت(ع) است، جواب داد و منطق استکبار را شکست داد. منطق حضرت امام برخاسته از قرآن و مطابق با فطرت است. اینکه می‌گویم سلیم النفس؛ یعنی عدّه‌ای که ظالم، ستمگر و آلوده هستند، فطرت سالم ندارند، اما افرادی که غیر از این گروه هستند، زندگی خودشان را می‌کنند و فطرت خدادادی دارند، از منطق امام استقبال کردند.

 منطق امام بر چند اصل استوار است: اول کرامت انسان است که از قرآن برگرفته شده است. خداوند می‌فرماید: «وَ لَقَدْ کَرَّمْنا بَنی‌ آدَم‌». لذا کرامت، شرف و عزت انسان در هر دین و مذهبی باید حفظ شود.

دوم، نفی سلطه و سلطه‌گری است. امام جمله‌ای دارند که همه اسلام در این دو کلمۀ قرآن خلاصه شده است: «لا تَظْلِمُونَ وَ لا تُظْلَمُون‌» نه ظلم کنید و نه زیر ظلم بروید، یعنی نفی سلطه‌گری و سلطه‌پذیری.

بنی‌امیه، بنی‌عباس و حکام جائر این‌گونه القاء کردند که خدا ما را بر شما مسلط کرده، شما باید بپذیرید، تحمل کنید و خدا اجر و پاداش آن را به شما می‌دهد. حضرت امام این منطق باطل را به کل از بین برد. چه کسی گفته است که انسان‌هایی؛ مظلوم  و توسری‌خور باشند و عدّه دیگری زورگویی و قلدری کنند؟ امام فرمود: مکتب، کتاب و کلام خدای متعال این را می‌گوید که نه ظلم کنید و نه پذیرای ظلم باشید. همان طور که ظلم بد است، پذیرفتن ظلم هم بد است و اگر مظلوم نباشد ظالم هم پیدا نمی‌شود. امروزه جرم و جنایتی که در غزه شاهد آن هستیم، اگر همه مسلمانان، آزادی‌خواهان و به ویژه دولت‌ها قیام می‌کردند، یقیناً ظلم، جور، جنایت و وحشی‌گری واقع نمی‌شد.

سوم، عدالت است. امام بر آیه شریفه «لِیَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْط» تأکید می‌کردند. یعنی «مردم» به دنبال عدالت بروند نه فقط مسلمانان. آیه می‌گوید: «لِیَقُومَ النَّاس» نمی‌گوید: لیقوم المسلمین یا لیقوم المؤمنین. لذا امروزه آثار آن را در قیام مردم مظلوم فلسطین و غزه می‌بینیم. مردم دنیا از مظلوم دفاع می‌کنند و ندای عدالت و آزادی سر می‌دهند و می‌گویند: فلسطین و غزه باید آزاد شود و آتش‌بس برقرار شود.

به دلیل این‌که حضرت امام پایه‌گذار و بنیان‌گذار انقلاب و ارزش‌های اسلامی و انسانی بوده است، باید از شخصیت آن بزرگوار تجلیل کنیم و قدردان باشیم. چون ایشان پایه‌گذار است، یقیناً کار خود را با برنامه و اهداف جامع و کامل شروع کرد. الحمدلله هدف و ایده امام تحقق پیدا کرد و پیش رفت.

بعد از امام، خلف صالح ایشان مقام معظم رهبری؛ راه، اندیشه و خط و مشی امام را ادامه داد. من سراغ ندارم که کسی بهتر و جامع‌تر از حضرت آقا، کلام و سخن امام را تفسیر، تبیین و درک کند. به دلیل اینکه برخی، از کلمات امام به نفع خود و جریان خود برداشت می‌کنند، اما حضرت آقا آنچه که نیت و هدف امام بوده است را در اختیار مردم قرار می‌دهد.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی محمدی‌سیرت

از دیدگاه حضرتعالی چرا باید به سخنان امام توجه کنیم و بپردازیم؟

حضرت آقا در مراسم سالگرد رحلت امام فرمودند که کلمات و سخنان امام، بیّنات و محکمات انقلاب است و ما نباید اجازه دهیم بیّنات و محکمات انقلاب از بین برود. متأسفانه عده‌ای می‌خواهند بیّنات و محکمات را به فراموشی بسپارند و تفسیر و تحریف غلط داشته باشند. لذا بسیار مهم است که به بیانات امام به عنوان محکمات و بینات انقلاب توجه کرده و به خصوص برای نسل نوجوان و جوان امروز جامعه که زمان امام، قبل از انقلاب و طاغوت را درک نکرده‌اند، یادآوری کنیم.

الحمدلله بیانات امام جمع‌آوری شده است و سخنان ایشان را هر زمان می‌خوانیم گویا برای امروز است، کلام جدیدی است و کهنه نمی‌شود. برای نمونه امام در پیام خود درباره قبول قطعنامه 598 که منشور مقاومت است، به صراحت اعلام می‌کند که به دنیا اعلام می‌کنیم ما درصدد خشکاندن ریشه صهیونیسم، سرمایه‌داری و کمونیسم هستیم و به جای آن نظام رسول الله(ع) را پیاده کنیم. همچنین در جمله دیگری می‌فرماید: ما از خدای متعال می‌خواهیم که به ما قدرتی عطا کند تا صدای مرگ بر آمریکا و مرگ بر شوروی را نه از کعبه مسلمین بلکه از ناقوس‌های کلیساهای دنیا بشنویم. که امروزه فرمایش امام تحقق پیدا می‌کند.

اخیرا یادگار امام نسبت به بی‌توجهی و کم‌توجهی نهادهای فرهنگی به حضرت امام گلایه کردند. از دیدگاه شما اگر اندیشه‌های امام در جامعه کم‌رنگ یا فراموش شود کشور با چه مشکلاتی مواجه خواهد شد؟

یقیناً آثار و پیامدهای بسیار بدی دارد. به دلیل اینکه دشمن می‌خواهد که ما عقبه خود را به فراموشی بسپاریم. عقبه ما شخصیت، اندیشه، سخنان و سیاست حضرت امام است.

حضرت امام با اتفاقات متفاوتی مواجه بوده است که به درد آینده انقلاب می‌خورد. امام در زمان طاغوت با فراز و نشیب‌ها و وقایع مختلفی مواجه شد که هر کدام موضوع بسیار مهمی بوده است. ده سال بعد از پیروزی انقلاب تا زمان رحلت، اتفاقات مختلف و مهمی در کشور روی داد که همه آن‌ها برای ما الگو است که در برابر حوادث، چگونه برخورد و تحلیل کنیم؟ خط و مشی امام صحیح، و مورد تأیید خدای متعال و ائمه(ع) است. چون شخصیت حضرت امام ممحّض در قرآن و اهل‌بیت(ع) بود.

حضرت امام دارای شخصیت معنوی و نورانی بود و با فقاهت و اجتهاد، تشخیص و برداشت صحیحی از مکتب اسلام داشت. ایشان فقیه جامع‌الشرائط به تمام معنا، سیاست‌مدار به تمام معنا و آشنای به مسائل روز و فرهنگی جامعه و جهان بود.

اگر انسان منشور روحانیت را بخواند، متوجه می‌شود که اندیشه امام چیست؛ ایشان در منشور روحانیت می‌فرماید: علما، روحانیت و حوزه‌ها پیشاپیش باید نبض تفکر آیندۀ جامعه را داشته باشند و برای آن پیش‌بینی کنند.

در صورت فراموشی اندیشه‌های امام خسارت جدی خواهیم دید و نباید اجازه دهیم که کلمات و فرمایشات امام به فراموشی سپرده شود. از طرف دیگر باید اندیشه‌های امام را به صورت صحیح تبیین و تحلیل کنیم  و از تحریف کلمات امام مراقبت کنیم.

شاهد بودیم که در هر دو قسمت سرود «سلام فرمانده» اسم امام برده نشد. یا صدا و سیما فیلم و سریال جذاب و فاخری درباره امام ندارد. چه توصیه‌ای به مراکز فرهنگی درباره این غفلت‌ها دارید؟

من کمتر از آن هستم که توصیه‌ای داشته باشم، اما وظیفۀ صدا و سیما، نهادهای فرهنگی، حوزه‌های علمیه، دانشگاه‌ها، آموزش و پرورش، هیئات مذهبی، ائمه جمعه و جماعات و خطبا این است که به کلمات امام بپردازند و توجه کنند. هم خود ما باید توجه کنیم و به دیگران بگوییم که توجه کنند. الحمدلله کلمات امام، به صورت کامل و جامع جمع‌آوری شده و در اختیار همگان است.

حضرت آقا جمله‌ای دارند که ما نباید شناسنامه خود را فراموش کنیم. همچنین آقا فرمود: «این انقلاب بی‌نام خمینی در هیچ جای جهان شناخته شده نیست.» یعنی حقیقت انقلاب اسلامی، یاد و نام امام است و همه به آن احترام می‌کنند. لذا لازم است به زندگی سیاسی، اجتماعی و کلمات ایشان توجه کنیم و بپردازیم؛ با این نکته که تحریف و تفسیر به رأی و به نفع، نکنیم و «کُلُّ حِزْبٍ بِما لَدَیْهِمْ فَرِحُون‌» نباشد، آنچه که هست بیان شود. برداشت خودم را عرض می‌کنم که بهترین مفسّر و مبیّن کلمات حضرت امام، آقاست. آقا در هر مقطعی به اندیشه‌های امام توجه داشته است و بیان کرده است و از دیگران خواسته که به این اندیشه و مکتب توجه داشته باشند.

شما قبول دارید که گاهی غفلت و بی‌توجهی درباره اندیشه امام صورت می‌گیرد؟

طبیعی است و باید به نهادهای فرهنگی یادآوری کرد. بعد از چهل و پنج سال بیشترین هجمه دشمن به حضرت امام و آقاست. امام تفکیک دیانت و سیاست را به کل باطل کرد و فرمود: سیاست و دیانت ما یکی است و از هم جدا نیست. دشمن از این نکته بسیار ناراحت است؛ امام نکته کلیدی و محوری را گفتند و به استکبار ضربه زدند. استکبار جا انداخته بود که سیاست از دیانت جداست، اما امام به کل بافته استکبار در طی صدها سال را از بین برد و با دلیل و برهان ثابت کرد که این حرف غلط است.

توصیه‌ای به نهادهای نظارتی و مردم درباره مشارکت در انتخابات بفرمایید.

فرمایشات اخیر آقا ملاک و معیار خوبی است که مطابق آن عمل کنند تا شاهد انتخابات پرشور، با نشاط و در شأن انقلاب اسلامی باشیم.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.