گفتگوی اختصاصی پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

در گفت و گو با جماران مطرح شد؛

جزئیات پنجمین کنگره انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها/ صادقی: محدودیت‌های روزافزونی در عرصه سیاسی وجود دارد/ یأس، دلسردی و ناامیدی در بخش قابل توجهی از جامعه‌ به وجود آمده است

دبیرکل انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها جزئیات پنجمین کنگره این حزب در روز پنجشنبه 25 آبان ماه را اعلام کرد.

دبیرکل انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها با اشاره به جزئیات پنجمین کنگره این حزب، گفت: به عنوان دبیرکل انجمن با توجه‌ به محدودیت‌های روزافزونی که در عرصه سیاسی وجود دارد و همچنین تحولات یک سال‌ اخیر در فضای سیاسی جامعه و حالت یأس، دلسردی و ناامیدی که در بخش قابل توجهی از جامعه‌ به وجود آمده، بحثی درباره بیم و امیدهای اصلاحات و اینکه اصلاح‌طلبان چگونه‌ با این چالش روبرو می‌شوند، ارائه خواهم کرد.

محمود صادقی در گفت‌وگو با خبرنگار جماران، در خصوص کنگره انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها، اظهار داشت: در آستانه برگزاری پنجمین کنگره انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها بعد از اجرای قانون جدید هستیم، ولی در واقع، نوزدهمین مجمع عمومی انجمن از ابتدای تأسیس است‌. چون این انجمن یکی از قدیمی‌ترین تشکل‌های سیاسی و دانشگاهی بعد از انقلاب است که از سال‌ ۶۵ فعالیت خود را شروع کرده و سال‌ ۷۰ در وزارت کشور ثبت شده و سال ۹۵ خودش را با قانون جدید تطبیق داده‌ است.

دبیرکل انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها با اشاره به اینکه این انجمن در دانشگاه‌های اصلی سراسر کشور فعالیت دارد، افزود: این انجمن در دهه‌های ۶۰ و ۷۰ از پایه‌گذاران گروه‌های خط امام بوده‌ و بعد هم عضو فعال شورای هماهنگی اصلاح‌طلبان بوده و در حال‌ حاضر یکی از اعضای فعال جبهه اصلاحات است. بنابراین، رویکرد اصلاح‌طلبانه دارد؛ البته با یک هویت دانشگاهی. 

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: معمولا افتتاح کنگره‌ ما با پیام آقای خاتمی شروع می‌شود، ولی در کنگره جاری سبک کار تغییر کرد‌. به این معنا که اعضای شورای مرکزی دیداری با آقای خاتمی داشتیم و آنجا پیرامون مباحث جاری در دانشگاه‌ها و همچنین نحوه فعالیت انجمن مدرسین و ضرورت گسترده‌تر شدن فعالیت‌های انجمن‌ بحث‌هایی صورت گرفت و قرار است در افتتاحیه کنگره حاصل آن‌ گفت‌وگوها ارائه شود.

صادقی با اشاره به اینکه کنگره انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها ۲۵ آبان در محل کانون توحید برگزار می‌شود، گفت: این کنگره دو بخش صبح و عصر دارد و در بخش صبح که‌ افتتاحیه است، شامل چند سخنرانی رئیس جبهه‌ اصلاحات(خانم آذر منصوری)، دکتر علیرضا بهشتی و آقای دکتر ظریف است. در اثنای این بخش گزارش عملکرد انجمن هم ارائه می‌شود.

وی ادامه داد: در بخش بعدی هم به سراغ مجمع عمومی انجمن می‌رویم که شامل گزارش دبیرکل و بازرسان و بعد هم انتخابات شورای مرکزی جدید انجمن است که‌ طبق قانون مشتمل بر ۲۱ عضو اصلی و ۷ عضو علی‌البدل است. از نظر مکانیزم برگزاری هم مطابق هماهنگی با کمیسیون ماده ۱۰ احزاب وزارت کشور رأی گیری به‌ صورت الکترونیکی از طریق سامانه مورد تأیید وزارت کشور برگزار می‌شود.

دبیرکل انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها یادآور شد: وزارت کشور اصرار دارد که حداقل نصاب رأی در کنگره‌های احزاب ۳۰۰ نفر است و انجمن با توجه به گستردگی که‌ در سراسر کشور دارد، حدود دو برابر این تعداد اعضای فعال دارد و ما امیدوار هستیم که بیش از نصاب مورد نظر وزارت کشور در این انتخابات مشارکت‌ داشته باشند.

وی تأکید کرد: در کنگره دو موضوع که از دغدغه‌های روز جامعه است، مورد بحث قرار می‌گیرد و برای آنها چاره‌جویی می‌شود. یکی وضعیت جاری دانشگاه‌ها و برنامه‌های در دست اجرا برای یکدست‌سازی دانشگاه‌ها و فشارها و محدودیت‌هایی که برای اعضای هیأت علمی و همچنین دانشجویان به‌ وجود آمده مطرح خواهد شد و البته راهکار‌هایی که برای حمایت و معاضدت به اعضای هیأت علمی که‌ دچار محدودیت می‌شوند پیش‌بینی شده که در روز پنجشنبه جزئیات آن ذکر خواهد شد.

صادقی افزود: مبحث بعدی هم شیوه مناسب برای کنش‌گری سیاسی و به ویژه اصلاح‌طلبی در شرایط جاری است‌؛  در این کنگره رئیس جبهه اصلاحات دربار‌ه بایسته های اصلاحات در ایران امروز سخن می‌گوید؛ من هم به عنوان دبیرکل انجمن با توجه‌ به محدودیت‌های روزافزونی که در عرصه سیاسی وجود دارد و  همچنین تحولات یک سال‌ اخیر در فضای سیاسی جامعه و حالت یأس، دلسردی و ناامیدی که در بخش قابل توجهی از جامعه‌ به وجود آمده، بحثی درباره بیم و امیدهای اصلاحات و اینکه اصلاح‌طلبان چگونه‌ با این چالش روبرو می‌شوند ارائه خواهم کرد. در خصوص انتخابات پیش رو هم موضع انجمن‌ و نگاه اصلاح‌طلبان در این زمینه مورد بحث و گفت‌وگو قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه موضوع دیگر جنگ جاری‌ در غزه است، اظهار داشت: انجمن در این خصوص دو اقدام کرده؛ بیانیه داده‌ و پایه‌گذار یک نامه با بیش از هزار امضا از استادان سراسر کشور بوده‌ است. به هر حال راهکارهای مقابله با تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه و حمایت مؤثر از مردم مظلوم فلسطین و همچنین نسبت جامعه مدنی ایران با موضوع فلسطین و نسبت تحولات جاری در فلسطین با سیاست‌ خارجی و منافع ملی ایران هم در این کنگره مورد بحث قرار می‌گیرد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.