ناصر کنعانی، در واکنش به مجوز و چراغ سبز داده شده از سوی سوئد به اسلام ستیزان برای تکرار اهانت به قرآن کریم اظهار کرد: زمینه سازی برای تکرار هتک حرمت مقدسات آسمانی بویژه همزمان با ایام مقدسه امّت اسلامی و نیز تجمع میلیونی مسلمانان در کنگره جهانی حج، اقدامی تحریک آمیز، نسنجیده و غیر قابل قبول است.

به گزارش جماران؛ سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ،اهانت به قرآن کریم در سوئد را به شدت محکوم کرد.

ناصر کنعانی، در واکنش به مجوز و چراغ سبز داده شده از سوی سوئد به اسلام ستیزان برای تکرار اهانت به قرآن کریم اظهار کرد:  زمینه سازی برای تکرار هتک حرمت مقدسات آسمانی بویژه همزمان با ایام مقدسه امّت اسلامی و نیز تجمع میلیونی مسلمانان در کنگره جهانی حج، اقدامی تحریک آمیز، نسنجیده و غیر قابل قبول است.

وی با اشاره به تلاشهای جامعه بین‌المللی و مجامع حقوق بشری برای ارتقای احترام به ادیان و مذاهب و آموزه‌های اصیل دینی تصریح کرد :  اهانت به کتب آسمانی مصداقی از خشونت گرایی و نفرت پراکنی و مغایر با ارزش‌های اصیل حقوق بشر است.

کنعانی همچنین اعلام  کرد : دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران همانند سایر مسلمانان و آزاداندیشان جهان چنین اهانتی را برنمی‌تابد و به شدت آن را محکوم می‌کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: از دولت سوئد انتظار می‌رود ضمن جلوگیری از تکرار اهانت به مقدسات، در این خصوص اصل مسئولیت پذیری و پاسخگویی را بطور جدی مورد توجه قرار دهد.

 

1592678_642

 

آتش زدن قرآن در سوئد / پناهجوی عراقی عامل قرآن سوزی (+عکس) / انتقاد دولت سوئد / آمریکا: آزار‌دهنده و موهن است

عصرایران نوشت: عامل آتش زدن قرآن، "سلوان مومیکا" 37 ساله نام دارد که یک مهاجر عراقی - سوئدی است. 

او در میدان "مدبورجارپلاتسن" در مرکز شهر استکهلم و در مقابل مسجد اصلی شهر، قرآن را آتش زد. او صفحات قرآن را پاره کرد و آن را به آتش کشید. همزمان دوست او که در کناش بود با بلندگو صحبت می کرد.

حدود 200 نفر در محل حادثه حضور داشتند.

پلیس سوئد یک نفر را به دلیل پرتاب سنگ به سوی محل قرآن سوزی بازداشت کرد.

وی برای این کار خود مجوز پلیس را گرفته بود. پلیس سوئد قبل از این با درخواست برگزاری تجمع اعتراضی و آتش زدن قرآن مخالفت می کرد اما دو هفته قبل، دادگاه، حکم پلیس را لغو کرد و گفت قرآن سوزی در راستای آزادی ابراز نظر است که قانون اساسی سوئد آن را تضمین کرده است.

 

1592657_498

 

برخی از افراد حاضر همزمان با این اتفاق، در اعتراض به این اقدام، شعار الله اکبر سر دادند. پلیس هم یک نفر را به دلیل پرتاب سنگ به سمت عامل آتش زدن قرآن بازداشت کرد.

این اتفاق روز چهارشنبه و همزمان با عید قربان انجام شد.

 

 

1592697_542

 

بعد از این حادثه، پلیس به عامل آتش زدن قرآن، اتهام تحریک علیه جمع نژادی یا قومی و نقض ممنوعیت آتش زدن را وارد کرد.

پلیس سوئد ابتدا مخالف برگزاری "اعتراضات همراه با آتش زدن قرآن" بود اما دو هفته قبل، دادگاه، این ممنوعیت را لغو کرد و آن را مخالف آزادی بیان اعلام کرد.

سلوان موبیکا که چند سال قبل از عراق به سوئد فرار کرد در نامه درخواست مجوز از پلیس نوشته بود: "می خواهم نظرم را درباره قرآن بیان کنم".

 

1592721_391

 

او قبل از آتش زدن قرآن هم به خبرگزاری سوئد (تی تی نیوز) گفت که می خواهد "بر اهمیت آزادی ابراز نظر " جلب توجه کند. وی افزود: "این دموکراسی است. اگر به ما بگویند نمی توانید این کار را بکنید دموکراسی در خطر خواهد بود".

قبل از این هم یک شهروند دانمارکی -سوئدی در مقابل سفارت ترکیه در سوئد، یک جلد قرآن را سوزاند. در ان زمان نخست وزیر سوید از این اقدام انتقاد کرده بود. در آن حادثه هم دستگاه های مسوول در سوئد مجوز قران سوزی را داده بودند.

 

شمار زیادی از نیروهای پلیس در محل حاضر شده بود. عامل آتش سوزی از طریق بلندگو خطاب به افراد حاضر سخنرانی کرد.  

نخست وزیر سوئد: هر چیز قانونی، حتما مناسب نیست

نخست وزیر سوئد (اولف کریستوسون) در نشست خبری روز چهارشنبه گفت این حادثه را قانونی اما "نامناسب" توصیف کرد. وی تاکید کرد تصمیم گیری درباره تظاهرات و اعتراضات همراه با آتش زدن قرآن به پلیس مربوط می شود.

نخست وزیر سوئد ادامه داد: "معتقدم در زمانه ای زندگی می کنیم که جامعه باید آرام باشد و به آنچه که برای منافع طولانی مدت سوئد بهتر است فکر کند.

 

او گفت که نمی داند این حادثه به چه میزان بر پیوستن کشورش به ناتو تاثیر خواهد داشت.

پلیس سوئد هم چهارشنبه گفته بود با وجود اینکه این اتفاق برای سیاست خارجی کشور، عواقب خواهد داشت اما خطرات و تبعات امنیتی آتش زدن قرآن در حدی نیست که تقاضای مجوز آتش زدن قرآن را رد کنیم.

 بیش از 600 هزار مسلمان در سوئد با جمعیت 10 میلیون نفری زندگی می کنند.  سوئد یکی از کشورهای شمال اروپاست.

 

انتقاد امریکا: اذیت کننده است

امریکا هم قرآن سوزی را نکوهش و همزمان تاکید کرد از پیوستن سوئد به ناتو حمایت می کند.

سخنگوی وزارت خارجه امریکا (ویدانت باتیل) در واشنگتن گفت: "همیشه گفته ایم که آتش زدن متن های دینی، رفتاری به دور از احترام، اذیت کننده و توهین آمیز است. هر آنچه که قانونی باشد حتما مناسب نیست. پس از دولت سوئد و مقامات اجرایی این کشور می خواهم بیشتر در باره این حادثه صحبت کنند".

پلیس سوئد تعدادی از افراد معترض به قرآن سوزی در مقابل مسجد مرکزی استکلهم را دستگیر کرد - رویترز

 

افزایش تنش سوئد - ترکیه

وزیر خارجه ترکیه (هاکان فیدان) با محکومیت این اقدام توییت کرد: اعتراض پَست در سوید علیه کتاب مقدس مان در نخستین روزهای عید مبارک قربان را محکوم می‌کنم.

وی افزود: اجازه دادن به اعتراضات ضداسلامی به نام ازادی بیان غیرقابل پذیرش است.

این اتفاق باعث می شود چالش میان سوئد و ترکیه دوباره بیشتر شود.

سوئد برای عضویت در ناتو نیازمند رای مثبت ترکیه است. ترکیه تنها مخالف جدی عضویت سوئد در ناتو است. پیوستن عضو جدید به ناتو نیازمند رای مثبت یا عدم مخالفت تک تک اعضاست. قبل از این همه آتش زدن قرآن توسط یک تندروی راست در مقابل سفارت ترکیه در سوئد باعث تنش زیادی در روابط میان دو کشور شد.

اعتراض کشورهای  اسلامی

کشور مراکش با محکومیت به این اتفاق در سوئد، ضمن احضار کاردار سوئد در رباط، سفیر خود را از استکلهم فرآخواند.

وزارت خارجه ایران، کویت، اردن، سعودی، فلسطین هم با صدور اطلاعیه هایی از این حادثه انتقاد و آن را محکوم کردند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.