سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور با بیان اینکه روابط ایران با ازبکستان صرفا یک روابط همسایگی و منطقه‌ای نیست، افزود: روابط دو کشور، روابطی عمیق، فرهنگی، تمدنی و قلبی است، لذا ما پیشرفت‌های ازبکستان را پیشرفت خودمان می‌دانیم و برای توسعه روابط بین دو کشور مانعی نمی‌بینیم.

به گزارش جماران؛ با استقبال نخست وزیر ازبکستان، سید ابراهیم رئیسی وارد سمرقند شد.

رئیس جمهور که در راس هیئتی بلندپایه از مقامات سیاسی و اقتصادی کشورمان به ازبکستان سفر کرده است، در بدو ورود مورد استقبال نخست وزیر این کشور قرار گرفت.

رئیسی که به دعوت رسمی همتای ازبکستانی خود و به منظور دیدار رسمی دوجانبه و نیز شرکت در بیست و دومین اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای، به ازبکستان سفر کرده است، دقایقی پیش با استقبال «عبدالله نعمتوویچ عارف اف» نخست وزیر ازبکستان، «ابراهیم عبدالرحمان اف» وزیر نوآوری، «فاضل اف» معاون وزیر امور خارجه، استاندار سمرقند، سفیر و جمعی از اعضای سفارت جمهوری اسلامی ایران در تاشکند، وارد فرودگاه شهر تاریخی سمرقند شد.

قرار است مراسم استقبال رسمی از رئیسی توسط شوکت میرضیایف رئیس جمهور ازبکستان تا ساعتی دیگر در مجموعه راه ابریشم شهر سمرقند برگزار شود.

 

رئیسی در ازبکستان (2)

 

سفر رئیسی به ازبکستان پس از وقفه‌ای ۲۰ ساله از آخرین سفر یکی از روسای جمهور کشورمان به این کشور صورت می‌گیرد.

از برنامه های امروز رئیس جمهور در این سفر سه روزه، انجام مراسم استقبال رسمی از سوی رئیس جمهور ازبکستان، برگزاری نشست مشترک هیات‌های عالی‌رتبه، امضای چند سند همکاری میان مقامات دو کشور در حضور روسای جمهور و برگزاری دیدار رئیسی و میرضیایف خواهد بود.

رئیسی در این سفر، همچنین ضمن شرکت و سخنرانی در بیست و دومین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، با تعدادی از سران کشورهای شرکت کننده در این اجلاس نیز دیدار و گفتگو خواهد کرد.

رئیس جمهور را در این سفر وزرای نفت، صنعت، معدن و تجارت، فرهنگ و ارشاد اسلامی، امور خارجه و رئیس دفتر رئیس جمهور همراهی می‌کنند.

 

 

در ساختمان مرکز کنگره و در مجموعه گردشگری جاده ابریشم سمرقند؛ رئیس جمهور ازبکستان به شکل رسمی از رئیسی استقبال کرد

مراسم استقبال رسمی «شوکت میرضیایف» رئیس جمهور ازبکستان از رئیس جمهور کشورمان در ساختمان مرکز کنگره مجموعه گردشگری جاده ابریشم شهر تاریخی سمرقند، برگزار شد.

رئیسی که عصر امروز در راس هیئتی بلندپایه از مقامات سیاسی و اقتصادی، به منظور دیدار رسمی دوجانبه و نیز شرکت در بیست و دومین اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای، به شهر تاریخی سمرقند سفر کرده است، دقایقی پیش مورد استقبال رسمی «شوکت میرضیایف» رئیس جمهور ازبکستان قرار گرفت.

در این مراسم، پس از قرار گرفتن روسای جمهور دو کشور در جایگاه مخصوص، سرود ملی دو کشور نواخته شد و سپس دو رئیس جمهور از یگان تشریفات حاضر در مراسم سان دیدند. روسای جمهور ایران و ازبکستان سپس مقامات عالی همراه را به یکدیگر معرفی کردند.

پس از برگزاری مراسم استقبال رسمی، روسای جمهور ایران و ازبکستان نشست مشترک هیات‌های عالی‌رتبه را برگزار خواهند کرد و پس از آن مقامات دو کشور در حضور رئیسی و شوکت میرضیایف چند سند همکاری امضا خواهند کرد. در پایان این مراسم نیز دو رئیس جمهور ملاقاتی خصوصی خواهند داشت.

 

رئیسی در ازبکستان (1)

 

نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه ایران و ازبکستان؛

رئیسی: حجم تبادلات تجاری تهران و تاشکند در گام اول می‌تواند ۳ تا ۴ برابر شود/ میرضیایف: ایران ازبکستان در آغاز یک راه بزرگ و طولانی قرار دارند

رئیس جمهور با بیان اینکه با اراده موجود در مسئولین دو کشور، حجم تبادلات تجاری طرفین می‌تواند در گام اول از ۵۰۰ میلیون دلار فعلی ۳ تا ۴ برابر افزایش یابد، اظهار داشت: جمهوری اسلامی در بخش‌های بازرگانی و همکاری‌های فنی-مهندسی نیز ظرفیت‌های خوبی برای گسترش همکاری با ازبکستان دارد.

رئیسی بعد از ظهر چهارشنبه در اولین بخش از برنامه‌های سفر به ازبکستان، در نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه دو کشور، با ابراز خرسندی از سفر به شهر تاریخی سمرقند و نیز تبریک فرارسیدن سالگرد استقلال این کشور گفت: ازبکستان در سال‌های اخیر و به ویژه در دوره نخست‌وزیری و در حال حاضر در دوره ریاست جمهوری جنابعالی پیشرفت‌های خوبی داشته است.

رئیس جمهور با بیان اینکه روابط ایران با ازبکستان صرفا یک روابط همسایگی و منطقه‌ای نیست، افزود: روابط دو کشور، روابطی عمیق، فرهنگی، تمدنی و قلبی است، لذا ما پیشرفت‌های ازبکستان را پیشرفت خودمان می‌دانیم و برای توسعه روابط بین دو کشور مانعی نمی‌بینیم.

رئیسی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی علیرغم تحمیل تحریم‌های ظالمانه در سال‌های اخیر پیشرفت‌های بسیار خوبی داشته است، اظهار داشت: ملت ایران اراده کرد که تهدیدها را تبدیل به فرصت کند و در نتیجه تلاش‌های صورت گرفته، ظرفیت‌های بسیاری در جمهوری اسلامی ایجاد شده است که بر اساس آنها این آمادگی وجود دارد تا روابط دوجانبه را در حوزه‌های مختلف به ویژه در حوزه تبادلات تجاری و اقتصادی افزایش دهیم.

رئیس جمهور حوزه‌های ترانزیت و حمل و نقل را از حوزه‌هایی دانست که ظرفیت‌های خوبی برای گسترش همکاری‌ها میان دو کشور دارند و تصریح کرد: در دیدار قبلی با جنابعالی در تاجیکستان هم مطرح کردم که جمهوری اسلامی با توجه به امکانات خود، در حوزه انرژی نیز زمینه و ظرفیت خوبی برای همکاری با ازبکستان دارد و امیدوارم با مذاکرات انجام شده میان مسئولین دو کشور در بخش انرژی و تفاهمات حاصل شده، گام‌های خوبی در این زمینه برداشته شود.

رئیسی امضای اسناد میان دو کشور را جلوه خوبی از اراده طرفین برای توسعه روابط در حوزه‌های مختلف دانست و خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران همچنین در عرصه کشاورزی تجربیات خوبی دارد و کشاورزی می‌تواند یکی از زمینه‌‌های خوب همکاری بین دو کشور باشد.

رئیس جمهور با بیان اینکه با اراده موجود در مسئولین دو کشور، حجم تبادلات تجاری طرفین می‌تواند در گام اول از ۵۰۰ میلیون دلار فعلی ۳ تا ۴ برابر افزایش یابد، گفت: جمهوری اسلامی همچنین در بخش‌های بازرگانی و همکاری‌های فنی-مهندسی نیز ظرفیت‌های خوبی برای گسترش همکاری با ازبکستان دارد.

رئیسی همچنین از رای مثبت و نظر مساعد ازبکستان برای تبدیل عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای نیز تشکر کرد.

 «شوکت میرضیایف» رئیس جمهور ازبکستان نیز در این نشست با ابراز خرسندی از اینکه در یکسال گذشته برای سومین بار با رئیسی ملاقات و گفتگو می‌کند، سفر رئیس جمهور کشورمان به این کشور را تاریخی توصیف کرد و با تبریک فرارسیدن سی‌امین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین دو کشور از رئیسی خواست که سلام‌های گرم وی را به مقام معظم رهبری برساند.

رئیس جمهور ازبکستان با تبریک کامل شدن روند عضویت کشورمان در سازمان همکاری شانگهای در نشست سمرقند، گفت: ما در آغاز یک راه بزرگ و طولانی با یکدیگر قرار داریم. از زمان برگزاری اولین دیدار بنده و جنابعالی دیدارها و رایزنی‌های مقامات دو کشور افزایش قابل توجهی داشته که این پایه محکمی برای توسعه بیش از پیش روابط فیمابین خواهد بود.

میرضیایف افزود: برگزاری کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور، تاسیس کمیسیون مشترک سرمایه‌گذاری، برگزاری چند همایش تجاری و علوم و فناوری بین دو کشور، باعث افزایش انگیزه گسترش همکاری‌ها و روابط تهران و تاشکند است. در نتیجه این تعاملات، حجم مبادلات تجاری دو کشور در یکسال گذشته ۷۳ درصد افزایش یافته است و تعداد کل شرکت‌‌های مشترک با ایران، یا شرکت‌هایی که با سرمایه ایرانیان در ازبکستان تاسیس شده به ۳۰۸ شرکت رسیده است و این موضوع باعث می‌شود که ما به توسعه روابط در آینده با امید بیشتری نگاه کنیم.

 

ایران و ازبکستان

 

امضای ۱۷ سند همکاری و یک بیانیه مشترک میان مقامات ایران و ازبکستان

۱۷ یادداشت تفاهم و سند همکاری و یک بیانیه مشترک میان مقامات عالی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ازبکستان به امضا رسید.

مراسم امضای ۱۷ سند و یادداشت تفاهم همکاری میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ازبکستان از سوی مقامات دو کشور در حضور رئیسی و شوکت میرضیایف برگزار شد و در پایان دو رئیس جمهور نیز بیانیه مشترک دو کشور را امضا کردند.

افزایش همکاری در عرصه‌های کشاورزی، انرژی، گمرک، تلاش برای توسعه همکاری‌های ورزشی، علمی، فناوری و نوآوری، افزایش تبادلات فرهنگی، همکاری در زمینه بهداشت و درمان، عملیاتی سازی حمل و نقل بین‌المللی از طریق بندر چابهار، همکاری‌های محیط زیستی، توسعه صنعت گردشگری و تسهیل صدور روادید برای تجار، اعضای محافل علمی و گروه‌های توریستی موضوع اسناد همکاری امضا شده میان مقامات دو کشور هستند.

 

رئیسی و رئیس سازمان شانگهای

 

رئیسی در دیدار دبیرکل سازمان همکاری شانگهای: ایران آماده همکاری با سازمان همکاری شانگهای و اعضا در عرصه‌های مختلف است

رئیس جمهور با تشریح ظرفیت‌های گسترده کشورمان در زمینه‌های سیاسی، فناوری، اقتصادی و ترانزیتی، از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای همکاری با سازمان همکاری شانگهای و کشورهای عضو در عرصه‌های مختلف خبر داد.

سید ابراهیم رئیسی صبح پنجشنبه در آغاز دومین روز سفر خود به ازبکستان، در هتل محل اقامت خود، در دیدار «ژانگ مینگ» دبیرکل سازمان همکاری شانگهای، با تشریح روند اقدامات جمهوری اسلامی ایران برای عضویت در این سازمان، ظرفیت‌های گسترده جمهوری اسلامی ایران در زمینه‌های سیاسی، فناوری، اقتصادی و ترانزیتی را تبیین کرد.

رئیسی آمادگی کشورمان را برای همکاری با کشورهای عضو و نیز سازمان همکاری شانگهای در عرصه‌های مختلف اشاره شده، اعلام کرد.

«ژانگ مینگ» دبیرکل سازمان همکاری شانگهای نیز در این دیدار با اشاره به اقدامات دبیرخانه این سازمان برای عضویت دائمی جمهوری اسلامی ایران در اتحادیه منطقه‌ای، تصریح کرد: روز گذشته به همراه آقای امیرعبدالهیان معاهده پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای را امضا کردیم که دارای چهل سند است. با انجام این اقدامات در سال آینده ایران به عنوان عضو دائم سازمان همکاری شانگهای در اجلاسیه شرکت خواهد کرد.

ژانگ مینگ اظهار داشت: ایران کشوری بزرگ و تاثیرگذار است که می‌تواند نقش بسزایی در امنیت منطقه و جهان ایفا کند. جمهوری اسلامی ایران همچنین به عنوان یک کشور بزرگ در منطقه با تکیه بر اشتراکات تاریخی و تمدنی گسترده‌ای که با کشورهای منطقه دارد، روابط سیاسی و تجاری خوبی با اعضای سازمان همکاری شانگهای دارد.

وی با اشاره به تعاملات ایران با اعضای سازمان همکاری شانگهای در ۲۱ سال گذشته در زمینه‌های مختلف گفت: ایران برای اعضای این سازمان ناشناخته نیست.

 

رئیسی و تاجیکستان

 

رئیسی در دیدار رئیس جمهور تاجیکستان: سیاست توسعه روابط با همسایگان از سوی ایران استمرار خواهد داشت

رئیس جمهور با اشاره به اشتراکات فراوان مردم منطقه آسیای میانه و ایران، اظهار داشت: توسعه روابط با کشورهای حوزه آسیای میانه بخصوص تاجیکستان جز اولویت‌های اول سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است.

رئیسی پنجشنبه در ادامه برنامه‌های روز دوم سفر خود به ازبکستان، در دیدار با «امامعلی رحمان» رئیس جمهور تاجیکستان، با تاکید بر اینکه توسعه روابط با کشورهای حوزه آسیای میانه بخصوص تاجیکستان جز اولویت‌های اول سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است، گفت: اشترکات بسیاری میان مردم این منطقه در حوزه های فرهنگی و تمدنی وجود دارد.

رئیسی با تاکید بر استمرار سیاست توسعه روابط با کشورهای همسایه از سوی جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: ظرفیت‌های بسیاری برای همکاری‌های اقتصادی و تجاری میان تهران و دوشنبه وجود دارد.

رئیس جمهور تاجیکستان نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از پیشرفت روابط دو کشور به ویژه در حوزه‌های اقتصادی و تجاری، بر عزم کشورش برای تداوم این روند تاکید کرد.

روسای جمهور ایران و تاجیکستان در بخش دیگری از این دیدار در مورد مسائل منطقه‌ای، امنیتی و مشکلات مردم افغانستان رایزنی و گفتگو کردند.

 

رئیسی و تجار

 

رئیسی در دیدار تجار و فعالان اقتصادی ایرانی مقیم ازبکستان: پیشرفت‌های علمی و اقتصادی ایران ظرفیت‌های خوبی برای تعمیق روابط با ازبکستان فراهم کرده است

رئیس جمهور با اشاره به پیشرفت‌های ایران در عرصه‌های مختلف اقتصادی و علمی، از فعالان اقتصادی و تجاری ایرانی مقیم ازبکستان خواست از ظرفیت‌های خوبی که این پیشرفت‌های علمی و اقتصادی ایجاد کرده است، در جهت تعمیق روابط دو کشور استفاده کنند.

رئیسی صبح پنجشنبه در جریان سفر به ازبکستان، در دیدار تجار و فعالان اقتصادی ایرانی مقیم این کشور گفت: برگزاری اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای به میزبانی ازبکستان فرصت خوبی برای بررسی ارتقای روابط دوجانبه بود.

رئیس جمهور افزود: در مذاکرات دو جانبه با وجود رضایتمندی طرفین از روند رو به گسترش روابط، بر تلاش برای ارتقای بیش از پیش سطح تعاملات تاکید و قرار شد بخش‌های مربوطه برای افزایش چند برابری حجم مبادلات تجاری تلاش کنند.

رئیسی با جدی توصیف کردن اراده رئیس جمهور و مسئولان ازبکستان برای گسترش روابط، اظهار داشت: در دیدار روز گذشته تفاهمات خوبی حاصل و مقرر شد پیگیری‌های ویژه‌ای برای تحقق این تفاهم‌ها انجام شود.

رئیس جمهور در ادامه سخنانش با تاکید بر ضرورت رفع مشکلات مبادلات مالی برای رفع دغدغه تجار و فعالان بازرگانی، دستگاه‌های مسول را مأمور پیگیری تحقق آن کرد.

رفع مشکلات مربوط به تعرفه گمرکی و فراهم کردن زمینه برقراری پرواز مستقیم بین دو کشور، از دیگر ماموریت‌های رئیس جمهور به دستگاه‌های مسئول برای تسهیل شرایط توسعه همکاری‌های تجاری دو کشور بود.

 رئیسی با اشاره اطلاعات کامل و دقیق رئیس جمهور ازبکستان از پیشرفت‌های ایران در عرصه‌های مختلف اقتصادی و علمی، از فعالان اقتصادی و تجاری خواست از ظرفیت‌های خوبی که این پیشرفت‌های علمی و اقتصادی ایجاد کرده است، در جهت تعمیق روابط دو کشور استفاده کنند.

رئیس جمهور با اشاره به اعتراف مقامات آمریکایی به شکست سیاست فشار حداکثری تصریح کرد: جمهوری اسلامی با وجود تحریم‌های گسترده توانست این تهدیدها را به فرصت تبدیل کند.

 

رئیسی و رئیس جمهور قرقیزستان

 

رئیسی در دیدار رئیس جمهور قزقیزستان: جمهوری اسلامی ایران آماده تبادل تجربیات و دستاوردهای خود با قرقیزستان است

رئیس جمهور با اشاره به مشترکات تاریخی، فرهنگی و تمدنی دو ملت ایران و قرقیزستان، بر ضرورت تلاش برای توسعه روابط اقتصادی دوجانبه تا چند برابر سطح فعلی تاکید کرد.

در ادامه برنامه‌های دومین روز سفر رئیس جمهور کشورمان به ازبکستان «سدیر جباروف» رئیس جمهور قرقیزستان صبح پنجشنبه با حضور در محل اقامت رئیسی با وی دیدار و گفتگو کرد.

رئیس جمهور در این دیدار با اشاره به مشترکات تاریخی، فرهنگی و تمدنی دو ملت ایران و قرقیزستان، بر ضرورت تلاش برای توسعه روابط اقتصادی دوجانبه تا چند برابر سطح فعلی تاکید کرد.

رئیسی افزود: دو کشور علاوه بر روابط دوجانبه، در زمینه همکاری‌های منطقه‌ای نیز می‌توانند با حضور و مشارکت کشورهای ازبکستان، تاجیکستان و ترکمنستان تلاش خود را به پیش ببرند.

رئیس جمهور کشورمان با اشاره به پیشرفت‌های گسترده علمی و فناوری جمهوری اسلامی ایران با وجود اعمال تحریم‌های گسترده، گفت: ایران آمادگی دارد برای بهره‌مندی قزقیزستان از این دستاوردهای بزرگ تجربیات و دستاوردهای خود را با این کشور مبادله کند.

«سدیر جباروف» رئیس جمهور قرقیزستان نیز با ابراز خرسندی از این دیدار، از کمک های پزشکی ایران به مردم کشورش در دوران همه‌گیری کرونا تشکر کرد و گفت: توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران در اولویت سیاست گسترش همکاری‌های دولت قرقیزستان است.

«سدیر جباروف» با تاکید بر اهمیت توسعه همکاری‌های ترانزیتی بین دو کشور، تکمیل و راه اندازی راه‌آهن استراتژیک بندرعباس- آسیای میانه را عامل مهمی در گسترش همکاری‌های اقتصادی بین ایران ترکمنستان، ازبکستان و قرقیزستان دانست و بر لزوم تسریع در تکمیل این پروژه نیز تاکید کرد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.