حمیدرضا دوست محمدی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود : برخی مالکان ، خانه های تاریخی را واگذار و حتی خودشان هم در مرمت و بازسازی مشارکت نمی کنند که این امر موجب بروز بسیاری از مشکلات و کُندی در روند بازسازی می شود.
وی با بیان این که در بحث مالکیت این آثار کمبود قوانین وجود دارد و قانون موجود نیازمند بازنگری است، اظهارداشت :
در بحث بافت تاریخی باید از شتابزدگی اجتناب کرد.
وی به نادرست بودن سیاست گذاری ها در اعطای تسهیلات برای بافت تاریخی اشاره کرد و گفت : قانون ارث و مالکیت و ثبت و استحکام خانه های بوم گردی در بحث بافت تاریخی از دیگر معضلات احیا، مرمت و ثبت ملی بافت تاریخی است.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سمنان با بیان این که 85 اثر تاریخی شهر سمنان ثبت شده است ، یادآورشد : تعداد بناهای تاریخی شهر که در محدوده شهری هستند بیش از 2 برابر است که هنوز به ثبت نرسیده است.
دوست محمدی ادامه داد : در محدوده بافت تاریخی میانی 42 هکتار بافت تاریخی ویژه با 120 خانه تاریخی وجود دارد.
به گفته وی باید این فرهنگ نهادینه شود تا مردم بدانند که بناهای تاریخی هم می توانند در کنار ساخت و سازهای جدید کاربری عمومی داشته باشند.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سمنان فرهنگ سازی را مهمترین عامل حفظ بناهای تاریخی دانست و افزود : باید رسانه های جمعی بیش از بیش برای نهادینه شدن این فرهنگ تلاش کنند.
به گزارش ایرنا ، در شهر سمنان در حدود 357 هکتار بافت تاریخی وجود دارد که در چهار محدوده مجزا شامل سه محله ثلاث و یک محله به عنوان محدوده حصار نادری تعریف شده که آثار فاخری مربوط به دوره قبل و بعد از اسلام در این محلات وجود دارد.
در استان بیش بر 700 اثر تاریخی در فهرست آثار تاریخی ثبت شد که از این تعداد در حدود 30 درصد بناهای تاریخی در شهر سمنان وجود دارد.
6026/7342
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.