احمد دانیالی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا در سمنان با اشاره به اینکه یک فوریت تبدیل سازمان میراث فرهنگی به وزارتخانه به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است، گفت: سازمان میراث فرهنگی از ادغام سه سازمان تشکیل شد و اکنون از نظر مالی و اعتباری در وضعیت خوبی نیست و در یکی پایین‌ترین رده‌های بودجه‌ایِ مجموعه‌های کشوری قرار دارد.
وی گفت: اگر تبدیل شدن سازمان میراث فرهنگی به وزارتخانه، به گونه‌ای باشد که از نظر اختیارات و اعتباری اتفاقی برای این مجموعه نیفتد و این شاخص ها افزایش نیابد، در کل تفاوتی با وضعیت کنونی نخواهد داشت و فقط نام سازمان تغییر می‌کند.
معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تاکید کرد: تبدیل سازمان میراث فرهنگی به وزارتخانه، در صورتی که اختیارات ویژه به این مجموعه داده شود تا مسایل مغفول مانده این حوزه جبران شود، مفید خواهد بود.
وی یادآور شد: در نهایت مجلس شورای اسلامی تصمیم گیرنده است و همه تابع آن هستیم.
دانیالی بیان کرد: از دیدگاه درون سازمانی، نظرمان این است که اگر قرار است از نظر بودجه ای و مسایل مختلف مجموعه میراث فرهنگی با همین میزان به وزارتخانه تبدیل شود، سودی برای کشور در حوزه های تخصصی این مجموعه نخواهد داشت.
وی، درباره ثبات مدیریتی در شعبه‌های استانی میراث فرهنگی، گفت: انتخاب مدیران ادارات کل میراث فرهنگی در استانها بنا به استعدادها و ظرفیت هر استان انتخاب می شود مانند استان سمنان که ظرفیت گردشگری مناسبی دارد و مدیری برگزیده شده که تخصص در رشد و توسعه حوزه گردشگری داشته باشد.
معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی کشور، از اقدام های خوب دولت تدبیر و امید اختصاص 60 هزار میلیارد ریال از صندوق توسعه برای رونق گردشگری عنوان و خاطرنشان کرد: از سوی بانک ها نیز مقرر شد 60 هزار میلیارد ریال دیگر اضافه شود، تا در این حوزه اشتغالزایی مطلوب در بخش گردشگری و صنایع دستی ایجاد شود.
دانیالی بیان کرد: از این میزان 40 هزار میلیارد ریال در اختیار سازمان میراث فرهنگی است تا در ایجاد اشتغال برای روستائیان از طریق توسعه بوم‌گردی اقدام کند، سرمایه‌گذاران علاقه‌مند در حوزه گردشگری از این ظرفیت استفاده کنند، زیرا کارمزد آن مناسب و حدود 6 درصد است.
معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی کشور در آیین معرفی مدیرکل میراث فرهنگی استان سمنان در تالار کتابخانه مرکزی سمنان نیز گفت: در شرایطی در دنیا تلاش می شود ایران را کشوری جنگ‌طلب و مردم ایران را اهل خشونت معرفی کنند، آثار تاریخی و فرهنگی و هنرمندان ایرانی این حوزه به عنوان سفیران صلح و آرامش خنثی‌کننده این دست دسیسه‌ها است.
وی تاکید کرد: آثار و قدمت تمدنی ایران برای جهانیان بی نظیر است، ولی گاهی به دلیل نبود شرایط حفظ آثار تاریخی از نظر اعتباری، بسیاری از آثار مورد توجه لازم قرار نمی گیرند.
وی با بیان اینکه با پشتوانه آثار تاریخی و میراث فرهنگی ایران، میراث فرهنگی ایران می‌تواند به عنوان برند جهانی مطرح شود، گفت: به عنوان نمونه سمنان در مسیر جاده ابریشم و استانی با داشتن کویر و فرصت خدمت به زائران رضوی در مسیر، می تواند به عنوان استانی برای ماندگاری گردشگران مطرح باشد.
وی با اشاره به موقعیت فرهنگی و سابقه تاریخی استان سمنان، یادآور شد: هنر مجموعه مدیران فرهنگی این خواهد بود که از ظرفیت استان سمنان در طول سال، برای جذب مسافران عبوری و ماندگاری آنها در استان تلاش کنند.
در آیینی با حضور معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی کشور، سعید ناجی معاون استانداری و مجموعه ای از مدیران استان سمنان، محمد جهانشاهی به عنوان سرپرست اداره کل میراث فرهنگ، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان معرفی و از خدمات سه ساله حسین خواجه‌بیدختی در این مسوولیت تقدیر شد.
استان سمنان دارای بیش از یکهزار و 400 اثر تاریخی، فرهنگی، معنوی و طبیعی است که حدود 700 اثر از این تعداد به ثبت ملی رسیده است.
در سه سال گذشته و با حمایت دولت تدبیر و امید، ظرفیت اقامتی د راستان سمنان دو برابر شد و هم اکنون بخش خصوصی چهار هزار میلیارد ریال در تاسیسات گردشگری استان سمنان سرمایه‌گذاری کرده است که درمجموع پیشرفت متوسط 40 درصدی دارد.
6103
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.