به گزارش ایرنا، بر اساس آمار موجود، حدود 25 درصد لوله های انتقال آب در مناطق روستایی و شهری استان سمنان فرسوده است که سهم شهرستان دامغان از آن حدود سه درصد بوده که برای رفع این معضل در این استان بنا به گفته مسوولان امر 850 میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
شهرستان دامغان حدود 80 روستا بالای 20 خانوار و حدود 60 هزار جمعیت شهری دارد که به دلیل فرسودگی لوله های انتقال آب اکنون حدود 30 هزار شهروند در این منطقه از استان با معضل کمبود آب دست و پنجه نرم می کنند.
بنا به اظهارات کارشناسان امر، کسری مخزن آب زیرزمینی در استان سمنان به 143 میلیون متر مکعب در سال می رسد که در واقع وضعیت آب استان سمنان هم اکنون در شرایط بحرانی قرار دارد، اگرچه خشکسالی و کمبود بارندگی یکی از عوامل بروز این مشکل اعلام شده اما بر اساس آمار، عوامل دیگری نظیر اضافه برداشت‌های که توسط چاه‌های عمیق از آبخوان اصلی دشتها و فرسودگی لوله های انتقال آب هم در این مساله دخیل است.
از سوی دیگر کمبود آب توسعه شهرها و رشد صنایع در این استان را با مشکل مواجه کرده و مانع اصلی در اجرای برنامه های اقتصادی و طرح های توسعه ای در این استان است.
در استان سمنان حدود یک میلیارد و 250 میلیون مترمکعب آب در سال تولید می شود که 87 درصد در بخش کشاورزی، حدود هشت درصد در بخش صنعت و خدمات و حدود پنج درصد در بخش آب آشامیدنی مصرف می شود.
میانگین سرانه مصرف آب در کشور حدود 200 لیتر در شبانه روز و در استان بیش از 700 هزار نفری سمنان 160 لیتر و کمتر از میانگین کشوری است.
فرماندار دامغان روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا در رابطه اهمیت نوسازی شبکه و لوله های انتقال آب این شهرستان با بیان این که 22 درصد لوله های انتقال آب بخش خانگی و صنعتی منطقه فرسوده است، گفت : تامین آب 30 هزار شهروند دامغانی در بلند مدت با نوسازی شبکه های و لوله های انتقال آب برطرف می شود.
علی اصغر مجد اظهارداشت : از مجموع 2 هزار کیلومتر لوله انتقال آب در بخش خانگی و صنعتی در شهرستان دامغان ، بیش از 400 کیلومتر آن فرسوده بوده که برای رفع این چالش حدود 300 میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
وی با تاکید بر ضرورت تامین این مقدار اعتبار مورد نیاز ، افزود: کمبود آب یکی از دلایل اصلی در تعطیلی واحدهای معدنی و صنعتی این شهرستان در چند سال گذشته بوده است.
وی اضافه کرد : بیش از 60 واحد صنعتی دامغان با مشکل کمبود آب مواجه است که فرسودگی لوله های انتقال آب یکی از دلایل اصلی در کسری آب در این شهرستان در بخش تولید است.
فرماندار دامغان اضافه کرد : در چهار سال گذشته بیش از 100 کیلومتر از لوله های انتقال آب این شهرستان با اعتبار یک میلیارد ریال نوسازی شد و در چهار سال آینده هم با تخصیص به موقع اعتبار، نوسازی 180 کیلومتر دیگر برنامه ریزی شده است.
مجد تصریح کرد : اکنون شهرستان دامغان با کمبود آب 20 لیتر در ثانیه در بخش خانگی و صنعتی مواجه است که باید برای رفع این معضل برنامه های راهبردی در کمترین زمان ممکن اتخاذ شود.
فرماندار دامغان بیان داشت : در تابستان امسال به هشت روستای این شهرستان با تانکر آبرسانی می شد و استفاده بهینه در مصرف آب می تواند در میان و بلندمدت بخش قابل توجه ای کسری آب در دامغان را برطرف کند.
شهرستان دامغان بیش از 90 هزار نفر جمعیت دارد.
به گزارش ایرنا، میانگین سرانه مصرف آب در کشور حدود 200 لیتر در شبانه روز و در استان سمنان 160 لیتر است، در استان سمنان حدود یک میلیارد و 250 میلیون مترمکعب آب در سال تولید می شود.
استان سمنان بیش از 700 هزار نفر جمعیت دارد.
6026/7339
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.