علینقی حیدریان روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان این که خشکسالی سال های اخیر بیشترین خسارت ها را به پاک ملی توران شهرستان شاهرود وارد کرده است، افزود : تکرار خشکسالی ها منجر به کاهش جدی رویش گیاهی شده و پیامد آن کاهش جمعیت گونه های چون کل بز، قوچ و میش و علفخواران در منطقه است.
وی با اشاره به این که با ساخت تعدادی از آب انبار برای رفع تشنگی حیات وحش استان اقدام شده است، اظهار داشت : این آب انبارها تا حدی مشکل کم آبی زیستگاه های حیات وحش را رفع می کند اما مشکل تغذیه حیات وحش همچنان وجود دارد.
وی ادامه داد : در پارک ملی توران انتظار افزایش جمعیت حیات وحش را نداریم اما باید تلاش کنیم همین جمعیت موجود شامل کل و بز، قوچ و میش را حفظ کنیم.
حیدریان خروج حیات وحش از مناطق حفاظت شده را از دیگر پیامدهای خشکسالی در پارک ملی توران برشمرد و گفت: کاهش جمعیت علفخواران موجب به هم ریختن نظم زنجیره غذایی در منطقه می شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت : از طرفی طبیعت استان سمنان طبیعت شکننده و آسیب پذیر است و هر تغییری در رویش گیاهی و بافت خاک اتفاق بیفتد در شرایط طبیعی مدت زمان زیادی برای بازگشت به حالت قبل نیاز دارد اما اگر شرایط طبیعی نباشد و بارندگی هم از حد معمولی کمتر باشد بازگشت به حالت قبل هرگز امکان پذیر نیست.
وی ادامه داد: بیش از 15 سال است که نقاط مختلف استان با پدیده خشکسالی دست و پنجه نرم می کند و این دوره طولانی خشکسالی به همراه افت سطح آب های زیر زمینی، موجب کاهش رطوبت خاک و نابودی پوشش گیاهی در زیستگاههای دشتی استان شده است.
به گزارش ایرنا، از 9.7 میلیون هکتار وسعت استان سمنان، 55 درصد نواحی بیابان و خشک، 38.5 درصد مراتع، 2 درصد اراضی کشاورزی و 3.6 درصد جنگل است.
6026/7339
*خبرنگار: محمدرضا یوسف نژاد ** انتشار دهنده : جانعلی فتحی
برای آگاهی از تازه‌ترین اخبار و رویدادها در استان سمنان به نشانی IRNASEMAN@ کانال اخبار ایرنا سمنان مراجعه کنید.
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.