سرهنگ علیرضا ابوطالبی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا، ابراز داشت:از مجموع ۶۱ تن انواع چوب و محصولات مرتعی قاچاق کشف شده در استان سمنان، ۳۰ تن چوب تاغ، ۹ تن چوب جنگلی، ۲ تن زغال تاغ، ۱۰ تن ریواس و ۱۰ تن چوب گز بود.
وی با بیان اینکه بخشی از چوب‌های قاچاق در محورهای مواصلاتی استان سمنان کشف شد، ادامه داد: بخش عمده چوب‌های قاچاق به مقصد استان‌های شمالی برای تهیه زغال حمل می‌شد.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان اضافه کرد: بر مبنای میزان خسارت و قاچاق و تکرار تخلف، جریمه‌های سنگین به عنوان راهکار بازدارنده برای جلوگیری از قاچاق چوب در نظر گرفته شده است.

ابوطالبی یادآور شد: جرایم پرداختی از سوی متهمان در زمینه قاچاق انواع چوب و محصولات مرتعی به حساب خزانه دولت واریز می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: با وجود کمبودها در زمینه نیروی انسانی و امکانات، با اقدام‌های پیشگیرانه، میزان قاچاق چوب و محصولات مرتعی سال ۹۸ در مقایسه با مدت مشابه در سال ۹۷  کاهش یافت.
وی تصریح کرد: کمک گرفتن از جوامع محلی و استفاده از ظرفیت مشارکت مردمی از رویکردهای یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان برای پیشگیری و مقابله با قاچاق چوب و محصولات جنگلی و مرتعی است.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: شهروندان در صورت مشاهده تخلفات در عرصه‌های منابع‌طبیعی مانند قطع درختچه‌های تاغ، می‌توانند با تماس با شماره تلفن ۱۵۰۴ مشاهدات خود را منظور بررسی گزارش کنند.

از ۹.۷ میلیون هکتار وسعت استان سمنان، ۵۵ درصد را نواحی بیابانی و خشک، ۳۸.۵ درصد را مراتع، ۲ درصد را اراضی کشاورزی و ۳.۶ درصد را هم جنگل تشکیل می دهد.
از مجموع مناطق جنگلی در استان سمنان، ۵۸ هزار هکتار جنگل های هیرکانی و پهن برگ شامل جنگل ابر و جنگل رودبارک، ۱۵۰ هزار هکتار جنگل سوزنی برگ و ۱۴۴ هزار هکتار جنگل کویری و بیابانی است.
در استان سمنان به ازای هر ۱۷۰ هزار هکتار عرصه های منابع طبیعی یک جنگل‌بان وجود دارد که پاسخگوی نیازها نیست.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.