بر اثر رانش زمین که در روزهای آغازین امسال روی داد، ۳۳۰ خانه  روستای حسین آباد کالپوش خسارت دید که ۱۶۳ منزل تخلیه گردید.

منوچهر فخری در گفت وگو با خبرنگار ایرنا ، رانش زمین روستای حسین آباد را یکی از مهم ترین چالش های استان اعلام کرد و گفت: با تاکید استاندار سمنان همه دستگاه های اجرایی برای خدمت رسانی به مردم این روستا اقدام کردند.

  وی افزود: نخستین گام از جابجایی اهالی روستای حسین آباد کالپوش به محل جدید؛ مکان یابی بود که اکنون ۱۴.۳هکتار از یک زمین ۶۴ هکتاری مشخص شده و به تایید دستگاه های مسوول نیز رسیده است.

 فخری، دقت و رعایت استانداردها را دلیل تاخیر در تعیین مکان جدید اعلام کرد و گفت: در مرحله نخست ۶۰ خانه برای کسانی که در جریان رانش منزل مسکونی آن ها بطور کلی تخریب شد، ساخته می شود و برای دیگر اهالی نیز بتدریج زمین مورد نیاز برای ساخت و ساز واگذار خواهد شد.

  وی با بیان این که ۱۷۶ خانه در رانش زمین خسارت کلی دیده و نیاز به بازسازی دوباره دارند، افزود: ساخت این واحدها در اولویت است و برای دیگر اهالی هم اقدام خواهد شد.

معاون امور هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان ادامه داد: برای ساخت هر واحد مسکونی ۲۵۰ مترمربع زمین واگذار شده و ۵۵۰میلیون ریال تسهیلات بانکی و ۱۵۰ میلیون ریال نیز وام بلاعوض پرداخت می شود.

  فخری از واگذاری رایگان زمین و نیز خدمات مهندسی و نظارت هم خبر داد و گفت: خیران در سرعت بخشیدن به ساخت خانه های اهالی روستای حسین آباد کالپوش نقش بسزایی دارند.

  وی گفت: با هماهنگی های انجام شده قرار است بخشی از مصالح مورد نیاز مردم برای ساخت و ساز از سوی خیران تامین شود.

معاون امور هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان همچنین در باره برخی واحدهای مسکونی که خسارت کمتری دیده اند، گفت: از آنجا که مکان جدید ساخت و ساز در نزدیکی روستای حسین آباد است، صاحبان آن واحدها می توانند به عنوان انباری استفاده کنند.

وی در باره ساخت اماکن عمومی هم گفت: دستگاه های اجرایی مرتبط باید با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی هماهنگی کرده و اقدام به ساخت کنند.

  راه دسترسی به مکان جدید ساخت واحدهای مسکونی مردم روستای حسین آباد کالپوش در حال احداث است، تکمیل این راه نقش مهمی در سرعت بخشیدن به جابجایی اهالی دارد.

 در جریان بارش برف شدید و کولاک  اواخر اسفند گذشته دربخش کالپوش به برخی تاسیسات برق،تلفن،گاز و آب روستاها خسارت وارد شد.
بازگشایی راه های اصلی و بین روستایی، جایگزینی ۲۰۰ اصله تیربتنی برق،آبرسانی به روستاها ، وصل گاز ، آب و برق روستاها ، اسکان اضطراری ازجمله فعالیت های نیروهای امدادی وراهداری است.
از مدتی پیش ساکنان روستای حسین آباد کالپوش از رانش کوه مجاور این روستا خبر دادند که خطرجدی برای ساکنان این روستا به حساب می آید .
برغم این که برخی معتقدند رانش ایجاد شده به خاطر انباشت آب در سد کالپوش است ، مسوولان ذیربط در استان سمنان این موضوع را تکذیب و بر استواری سد و بی ارتباطی رانش با آن را گوشزد کردند.
بخش کوهستانی کالپوش میامی به مرکزیت روستای رضوان شامل ۱۲ روستاست که حدود ۲۰ هزارنفر در آن ها زندگی کرده و شغل بیشتر مردم کشاورزی و دامداری است. این بخش در ۲۰۰ کیلومتری شمال شرقی شاهرود قرار گرفته است.
شهرستان میامی با بیش از ۴۰ هزار تن جمعیت در شرق استان سمنان قرار دارد؛ بیش از ۸۰ درصد مردم این شهرستان در روستاها زندگی می کنند.
۷۳۵۷/۶۱۶۷

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.