سیدحسن حسینی شاهرود سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به ثبت جهانی جنگل های هیرکانی و امتیازهایی که از این جهت برای کشور در پی دارد، افزود: این جنگل بخش بزرگی از جنگل های هیرکانی را در خود جای داده و از این نظر ظرفیت منحصر به فردی است .

 وی با بیان اینکه جنگل ابر در استان سمنان  در پذیرش گردشگر مقام نخست را دارد، ادامه داد: کویرهای استان و بویژه کویر خارتوران  هم از دیگر تواتمندی های استان برای جذب گردشگر است ، در صورت رسیدگی و استفاده درست؛ این ظرفیت های طبیعی قادر هستند برای نسل های بعدی نیز منبع درآمد و اشتغال باشند.

حسینی شاهرودی با بیان این که جنگل ابر با ویژگی های منحصر بفردش قادر است گردشگرانی از خارج کشور را هم جذب کند، افزود : برای حضور گردشگران خارجی فراهم ساختن  برخی امکانات و تمهیدات لازم است .

  نماینده مردم شهرستان های شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی با درخواست از مردم و دستگاه های اجرایی متولی برای حفاظت بیشتر از جنگل ابر ، گفت:  برداشت های بی رویه در ۲دهه گذشته موجب وارد شدن خسارت به جنگل های کشور شد که برای جلوگیری از آن برنامه پنج ساله ای برای تنفس جنگل ها طراحی و اجرا شد.

وی تصریح  کرد: با گذشت سه سال از اجرای این طرح ،  به گفته مسوولان منابع طبیعی فضای جنگل های شمال متفاوت شده و امید است طرح تنفس پنج ساله دیگری هم تهیه و تصویب شود.

حسینی شاهرودی با بیان اینکه هر جایی که توسعه چشمگیری بوده مشارکت مردم و حضور سرمایه گذاران هم دیده می شود ، افزود: دولت تسهیل کننده است، نباید منتظر دولت باشیم. 

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان این که حفاظت از جنگل ها باید برمحوریت مردم بومی باشد، افزود : این امر موجب رونق جنگل ها می شود، روستاییان حاشیه جنگل ها باید علاوه بر حفاظت از این منابع خدادادی از مواهب آن ها برخوردار باشند.

  وی به تشکیل شرکت چشمه ساران قطری در روستای ابر که وظیفه رسیدگی به جنگل ابر و خدمات رسانی به گردشگران را برعهده دارد،اشاره کرد و گفت: این شرکت با مدیریت  بومی و همدلی میان اهالی، دهیاری و شورای اسلامی می توانند خدمات مورد نیاز را در اختیار گردشگران قرار داده و رونق و توسعه این منطقه را رقم بزند.

  نماینده مردم شهرستان های شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی برنامه های این شرکت را  بسیار جامع خواند و گفت: این شرکت به صورت آزمایشی تابستان امسال حوزه خدمت رسانی را بر عهده گرفته است که باید حداقل هایی که از آنها خواسته شده اجرایی نمایند.

حسینی شاهرودی تصریح‌کرد: اجرای این طرح و ایجاد فضای مناسب برای پارک خودروها، استفاده از موتورهای تفریحی و ایجاد کمپ های سه گانه برای حدود یکهزار نفر اشتغالزایی خواهد شد و طبیعت زیبای جنگل ابر  هم حفاظت می شود، بدون‌ کوچکترین آسیب باید خدمات دهی انجام شود تا گردشگران بتوانند با امنیت تا قلب جنگل بروند و از طبیعت زیبای آن لذت ببرند.

وی خاطرنشان کرد: نیروهای شرکت چشمه ساران قطری باید لباس فرم و کد مشخص داشته باشند و آموزش های لازم را ببیند تا با برخورد مناسب گردشگران‌  را با فرهنگ خوب مردم منطقه آشنا کرده و مبلغانی برای بازدید از این طبیعت زیبا شوند.

  وی به آسفالت جاده منتهی به جنگل ابر اشاره کرد و افزود: اهالی در این مورد باید توجیه شوند که منافع زودگذر فدای منافع درازمدت نشود، این یک آسیب جدی برای جنگل است.

نماینده مردم شهرستان های شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی خطاب به کارکنان شرکت چشمه ساران قطری گفت:  بیشتر درآمد مردم روستا باید از گردشگری تامین شود، تصمیم گیری و ارزیابی در رابطه با عملکرد این شرکت در پایان تابستان خواهد بود که  توان کنترل و ادامه  کار آن مشخص شود.

  حسینی شاهرودی با بیان اینکه اگر فعالیت شرکت مورد قبول واقع شود سال آینده حجم کار بسیار وسیع تر و علمی تر خواهد بود ادامه داد: در صورت عدم موفقیت در این آزمون سرمایه گذار دیگری وارد عمل شده و جای این شرکت را خواهد گرفت.

جنگل‌های هیرکانی پس از بیابان لوت، دومین اثر بزرگ طبیعی ایران است که در فهرست جهانی قرار گرفته است.

سخنرانی سفیر ایران در یونسکو و دفاع شاعرانه او از گونه‌های جانوری و طبیعی و تصویرهایی که از جنگل هیرکانی ایران با زبان شعر ارائه شد بار دیگر نظر مساعد یونسکو و کشورهای عضو این سازمان جهانی را جلب کرد تا آنکه در نهایت رأی به جهانی شدن جنگل هیرکانی ایران صادر شد.

جنگل‌های هیرکانی بازمانده دوران سوم زمین‌شناسی و عصر یخبندان و غنی از نظر گونه‌های بومی و باستانی، پوشش گیاهی و تنوع زیستی با نادرترین گونه‌های جنگلی است.

این جنگل‌ها با ۱.۹ میلیون هکتار وسعت، از آستارا در شمال استان گیلان تا گُلی‌داغ در شرق استان گلستان، در گستره‌ای به طول تقریبی ۸۰۰ کیلومتر و عرض ۲۰ تا ۷۰ کیلومتر پراکنش دارد.

 جنگل‌های هیرکانی، زیست بوم ۲۹۶ گونه پرنده و ۹۸ گونه پستاندار است و همچنین ۱۵۰ گیاه بومی درختی و بوته‌ای مانند شمشاد و انجیلی نیز در آن یافت می‌شود.

منطقه ابر در ۴۰ کیلومتری شمال شرقی شهرستان شاهرود قرار دارد، این منطقه که به نام جنگل‌های ابر معروف است در ارتفاعات آن عمدتاً به صورت چمنزار و یا مراتع مشجر و در پایین دست آن جنگل با گونه‌های متنوع دیده می‌شود.

۵۷۸۹/۶۱۶۷

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.