با گردن خم به موبایل و تبلت خیره نشوید

در حالت طبیعی سر باید بالای گردن و بدون زاویه قرار گیرد تا تعادل وزنی آن به طور نرمال حفظ شود.

لینک کوتاه کپی شد

جی پلاس، همایون آبایی، عضو هیأت مدیره انجمن علمی فیزیوتراپی ایران با تأکید بر این که هنگام استفاده از تلفن همراه و کامپیوتر درد و مشکلات گردن را جدی بگیرید، گفت: با توجه به شرایط کنونی جامعه و شیوع ویروس کرونا که باعث شده خیلی از فعالیت‌ها از طریق فضای مجازی پیگیری شوند؛ میزان استفاده از تلفن همراه و تبلت وکامپیوتر به مراتب بیشتر از قبل شده است.

فارس نوشت؛ وی ادامه داد: کاربران باید نکات بهداشتی و نحوه صحیح استفاده از این وسایل را مورد توجه جدی قرار دهند؛ چراکه در غیر این صورت در دراز مدت عوارض بسیار جدی به دنبال خواهد داشت.

وی افزود: اکثر کسانی که از موبایل و کامپیوتر استفاده می‌کنند متاسفانه طریقه استفاده صحیح از آن را یا نمی‌دانند یا چنان غرق در فضا‌های مجازی می‌شوند که فراموش می‌کنند اصول لازم را رعایت کنند که این امر باعث آسیب به گردن و به دنبال آن ستون مهره‌ها، بروز درد و محدودیت‌های ناشی از آن می‌شود.

عضو هیأت مدیره انجمن علمی فیزیوتراپی ایران، ادامه داد: در حالت طبیعی سر باید بالای گردن و بدون زاویه قرار گیرد تا تعادل وزنی آن به طور نرمال حفظ شود.

آبایی خاطرنشان کرد: در استفاده‌های طولانی مدت و عدم رعایت اصول بهداشتی سر به جلو و پایین خم می‌شود و گردن را مجبور می‌کند وزنی به مراتب بیشتر از حالت طبیعی تحمل کند که خود به مرور باعث ضعیف شدن عضلات و به دنبال آن درد و در نهایت فشار نامتعارف به ستون مهره‌های گردنی و حتی تخریب آن‌ها می‌شود.

وی اضافه کرد: هرچه این عادات غلط بیشتر باشد، میزان تخریب هم بیشتر و صدمات ناشی از آن وسیعتر می‌شود و تا حدی که در خم شدن سر به میزان ۵۰ درجه به سمت پایین می‌تواند فشار وحشتناکی تا ۲۶ کیلوگرم به ستون مهره‌ها تحمیل کند که این امر باعث انقباض مداوم عضلات گردن و به دنبال آن درد، حس ناخوشایند سوزن سوزن شدن در ناحیه گردن و نواحی اطراف آن می‌شود.

او گفت: بهترین درمان برای این مشکل پیشگیری است که کاربران باید حتما مدنظر قرار دهند که از استفاده طولانی مدت در هر مرحله حتما پرهیز کرده و حتما هرازگاهی حین استفاده از موبایل و کامپیوتر به سرو گردن خود استراحت داده و تنفس عمیق انجام دهند.

آبایی تصریح کرد: همچنین در صورت بروز عارضه، افراد باید تمرینات تقویتی عضلات گردن را انجام دهند که برای آگاهی از نوع تمرینات و نحوه صحیح انجام آن می‌توانند با فیزیوتراپیست خود مشورت کنند.

 

دیدگاه تان را بنویسید