سیدرضا موسوی مشکینی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این سرشماری از روز یکشنبه /19 آذر جاری/ با حضور 30 نفر از کارشناسان و محیط بانان اداره کل محیط زیست استان زنجان در این منطقه آغاز شده است.
وی با بیان اینکه کل و بز از گونه شاخص جانوری منطقه شکارممنوع خرمنه سر طارم هستند ، اظهار کرد: امسال جمیعت کل و بز این منطقه نسبت به پارسال افزایش نشان می دهد.
موسوی مشکینی تاکید کرد: پارسال 266 راس کل و بز در این منطقه بکر و زیبا، مورد سرشماری قرار گرفت و در واقع شرایط نامساعد آب و هوایی این سرشماری کامل انجام نگرفت و نیمه تمام ماند اما امسال با توجه به شرایط مساعد جوی با دقت و حساسیت بیشتری انجام شد.
وی یادآور شد: در تابستان 94 با شیوع بیماری طاعون نشخوار کنندگان کوچک 'ppr' در منطقه شکار ممنوع خرمنه سر طارم 126 راس کل و بز تلف شدند اما پس از مهار و کنترل این بیماری، با تلاش شبانه روزی محیط بانان و پایش مدام منطقه، میزان جمعیت کل و بز، روند افزایشی به خود گرفته است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت: منطقه شکار ممنوع خرمنه سر طارم با توجه به شرایط آب و هوایی و پوشش گیاهی بسیار مناسب از پتانسیل و ظرفیت بالایی برای زیست این گونه شاخص جانوری منطقه به تعداد چند هزار راس برخوردار است.
پارسال (سال 95) 266 راس کل و بز در منطقه شکار ممنوع خرمنه سر و 50 راس نیز در منطقه حفاظت شده انگوران مشاهده و سرشماری شد.
وی یادآور شد: درسال 94 جمعیت کل و بزهای منطقه شکار ممنوع خرمنه سر که وسعت آن 78 هزار هکتار است، قریب540 راس بود که بر اثر شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک، تعداد زیادی از این گونه جانوری با ارزش ازبین رفت.
به گزارش ایرنا، منطقه شکار ممنوع خرمنه سر که از آبان سال 81 جزو مناطق شکار ممنوع اعلام شد در شمال استان زنجان و دامنه جنوبی سلسله جبال البرز واقع شده و وسعت آن حدود 77هزار و 885 هکتار بوده و دامنه تغییرات ارتفاعی آن نیز از 300 تا دو هزار و 800 متر است.
حیات وحش منطقه شامل کل و بز، خرس قهوه ای، پلنگ، سیاه گوش، گرگ، کفتار، گراز، کبک دری، کبک چیل، طرلان، دلیجه، شاه بوف، عقاب طلایی و انواع پاسری فرم ها و همچنین دارای گونه های گیاهی نظیر ارس، بلوط، گردو، بنه، ازگیل، زالزالک، سیاه تلو، افرا، داغداغان، ولیک، آلبالو تلخه، بادام کوهی، راش و انواع گون است.
زیستگاه اصلی کل و بز در منطقه شکار ممنوع خرمنه سر طارم و قسمتهایی از منطقه حفاظت شده و پناهگاه حیات وحش انگوران در شهرستان ماهنشان، قوچ و میش ارمنی در منطقه حفاظت شده انگوران است و آهوان نیز در بخش های دشتی منطقه حفاظت شده سرخ آباد و شکار ممنوع فیله خاصه زیست می کنند.
6084/8068
خبرنگار: پرویز غفاری **انتشاردهنده: اسماعیل جهانبخش
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.