نفت و درآمدهای حاصل از آن عاملی به شدت تأثیرگذار و حیاتی در معادلات اقتصادی ایران است؛ با اینکه قیمت نفت و درآمدهای حاصل از فروش آن در یک دهه اخیر با فراز ‌و ‌فرودهای بسیاری مواجه بوده، اما پس از سقوط شدید قیمت نفت در سال 1393، به ثبات نسبی دست یافته است.
با این وصف، التهاب فعلی منطقه خاورمیانه ناشی از سیاست‌های تنش زای کشورهای حوزه خلیج فارس از یک طرف، و امریکا و اسرائیل از سوی دیگر، تداوم این ثبات غیرقابل پیش بینی شده است.
در واقع، از آنجا که خاورمیانه بزرگترین محل تولید و فروش نفت در جهان است، کوچکترین حادثه در این منطقه می‌تواند قیمت نفت را دچار بی‌ثباتی نماید.
امری که هم اکنون زمینه بروز آن با ماجراجویی رئیس‌جمهور جدید آمریکا و همراهی حامیان منطقه‌ای آن فراهم شده است.
با این وصف، شواهد نشان می‌دهد که آمریکا، بر خلاف برخی کشورهای عضو اوپک از جمله عربستان سعودی، مایل است تا با هر اقدامی زمینه افزایش قیمت جهانی نفت فراهم شود تا استخراج نفت شیل توجیه اقتصادی یافته و خود را از خرید نفت خاورمیانه مستغنی نماید.
اما از آنجا که برخی اعضای اوپک چندان موافق افزایش قیمت نیستند در صورتی که حادثه جدیدی در خاورمیانه رخ ندهد، احتمال تداوم ثبات قیمت در محدوده 50 دلار محتمل است.
در واقع، ثبات قیمت نفت حتی در سطح کنونی به دولت ها کمک می‌کند تا در اداره امور اقتصادی کشور کم ریسک‌تر عمل کنند.
ایران اما از افزایش قیمت منتفع خواهد شد؛ حتی یک دلار افزایش یا کاهش قیمت نفت به طور مستقیم و غیر مستقیم بر بخش‌های مختلف اقتصاد کشور اثر خواهد گذاشت.
3004/6064
دریافت کننده: خاطره غفاری** انتشار دهنده: محسن بهاروند
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.