بهمن دریکوندی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:به دلیل تعطیلی کارخانه های چغندرقندی در خوزستان محصول چغندر کشت شده در این استان پارسال با کامیون به کارخانه های قند نقش جهان و بنیاد اصفهان و نیز کارخانه اسلام آباد در کرمانشاه و دیگر کارخانه های کشور حمل شد.
وی گفت:کارخانه قند بنیاد کلیه بدهی های خود را به کشاورزان دزفولی پرداخت کرده است ولی مابقی کارخانه ها که محصول چغندر کشاورزان خوزستانی را خریداری کرده اند هنوز بین 10 تا 15 درصد از طلب کشاورزان را پرداخت نکرده اند.
دریکوندی بدون اشاره به میزان طلب کشاورزان از کارخانه های چغندرقند گفت:با تبلیغ گسترده ای که در خصوص کشت چغندرقند در استان خوزستان شده امسال نیز کشاورزان دزفول چهار هزار و 625 هکتار از مزارع خود را زیر کشت چغندر قند برده اند که با نزدیکی زمان برداشت محصول انتظار می رود کارخانه های مذکور نسبت به پرداخت طلب کشاورزان خوزستانی اقدام کنند.
وی همچنین با اشاره به خسارت سنگین وارده به بخش کشاورزی دزفول در سیل فروردین ماه پارسال افزود:سیل حدود یک هزار میلیارد ریال به زیرساخت های کشاورزی دزفول خسارت زد که تاکنون اقدامی برای جبران این خسارت ها صورت نگرفته است .
کشت چغندرقند در استان خوزستان پس از یک دهه توقف از سه سال پیش از سر گرفته شد.
تعطیلی کارخانه قند شمال خوزستان موجب شده تا محصول چغندرقند تولید استان خوزستان به کارخانه های تولید شکر اصفهان و کرمانشاه ارسال شود.
پارسال بیش از 130 هزار تن محصول چغندر قند از مزارع دزفول برداشت شد که برای تبدیل به شکر به کارخانه های تولید شکر در سایر استان های کشور ارسال شد.
وی همچنین به کاهش اجاره بهای اراضی کشاورزی در دزفول نیز اشاره کرد و گفت:طی دیدار و مذاکره نظام صنفی کشاورزان دزفول در معیت نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی با وزیر جهاد کشاورزی و رئیس امور اراضی کشور در تهران و اقدام فرماندار دزفول نرخ اجاره بهای زمین های کشاورزی دولتی شمال خوزستان که پیش از این مبلغ بالا وغیرقابل تحملی برای کشاورزان منطقه بود به حدود یک هفتم معادل نرخ ابتدایی کاهش یافت.
وی افزود:این موضوع با تلاش و پیگیری مکرر نماینده دزفول و از طریق اداره کل امور اراضی کشور و کارشناسان ذیربط صورت گرفت و مطمئنا در این مسیر همراهی و حمایت و همچنین پیگیری های دلسوزانه مهندس آصفی فرماندار ویژه دزفول بسیار تاثیرگذار و راه گشا بوده است و با زحمات و تلاش های این افراد نرخ اجاره بهای زمین ها به نرخ سابق برگردانده شد و نرخ آب بهای پرداختی کشاورزان نیز تا حدودی کاهش یافت.
دریکوندی گفت:این تصمیم ها در راستای حمایت کشاورزان منطقه شمال خوزستان و توجه به تولیدات کشاورزی منطقه و در پی منویات مقام معظم رهبری در خصوص تولید ملی ،کار و سرمایه ایرانی گرفته شده و منجر به رضایتمندی کشاورزان شده است.
وی افزود:در حال حاضر تلاش می شود تا با تنظیم دادخواستی به دیوان عدالت اداری کشور،موضوع واگذاری زمین های دولتی به کشاورزان واجد شرایط منطقه پیگیری شود.
7278/6068
خبرنگار:رقیه کردی-انتشار:محمدعلی فریدپناه
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.