به گزارش ایرنا با توجه به اطلاعیه های سازمان مدیریت بحران کشور یک سامانه بارشی جدید روز پنجشنبه هفته جاری وارد استان می شود که با تداوم رشد ابرهای همرفتی و احتمال بارش تگرگ در شمال وشمال شرق خوزستان، مواج و توفانی شدن شمال خلیج فارس  همراه است.

رگبار باران، گاهی رعد و برق، بارش برف در ارتفاعات مناطق سردسیر، متلاطم شدن دریا و افزایش ارتفاع موج تا ۲.۵ متر از جمله مخاطرات این سامانه است که پیش بینی می شود بالا آمدن آب رودخانه ها، لغزندگی، کاهش دید درجاده ها وگردنه های برف گیر، توفانی و متلاطم شدن دریا را با خود به همراه داشته باشد.

ستاد مدیریت بحران خوزستان ضمن اعلام تداوم آماده باش به فرمانداری‌ها و ستادهای مدیریت بحران شهرستان‌ها دستور داده است صدور هشدار، اتخاذ تمهیدات لازم واقدامات پیشگیرانه، اطلاع رسانی مستمر و ارایه توصیه‌های ایمنی مانند پرهیز از تردد غیرضروری، خودداری از توقف و اسکان در حاشیه رودخانه ها، مسیل‌ها، دره ها، سیل بندها، کانال‌ها، کوه ها ومناطق درمعرض خطر وقوع حوادث احتمالی ودرنظرگرفتن فاصله ایمن و احتیاط لازم هنگام عبور از مناطق مذکور به شهروندان به ویژه بیماران، روستاییان، عشایر، کشاورزان، دامداران، کودکان، سالمندان، مسافران، صیادان و افرادساکن درمناطق درمعرض خطر وقوع حوادث احتمالی و اتخاذ سایر تدابیر لازم برای پیشگیری یا کاهش آثار حوادث احتمالی را در دستورکار قرار دهند.

بنا بر این اطلاعیه به رانندگان برای احتیاط لازم وهمراه داشتن تجهیزات زمستانی مورد نیاز تاکید شده و از دستگاه های مرتبط خواسته شده جاده های حادثه خیز در صورت ضرورت طبق ضوابط مسدود شوند.

همچنین تاکید شده از تاسیسات منابع آبی، سدها، سیل بندها، پل ها، راه ها و سایر محل ها عبور سیلاب احتمالی به طور مستمر بازدید و نظارت شود و اقدامات لازم نسبت به آنها انجام شود.

پیشگیری از وارد آمدن خسارت به بخشهای مختلف کشاورزی، آماده کردن تجهیزات برای دفع سریع آبهای سطحی وفاضلاب، اعمال محدودیت برای ترددشناورهای سبک، نیمه سبک وتفریحی طبق ضوابط و ابلاغ جهت استقرار اکیپ های عملیاتی به همراه ماشین آلات و تجهیزات درمحل های موردنیاز از دیگر دستورات ابلاغی این اطلاعیه است.

نگرانی از تکرار دوباره سیل در پایین دست رودخانه‌های کرخه و دز از اوایل اسفند ماه امسال از سوی کارشناسان و مسئولان مطرح شد.

شهرستان‌های دزفول، شوش، شوشتر، اهواز، دشت آزادگان و هویزه از افزایش خروجی سدهای دز و کرخه متاثر می‌شوند.

ظرفیت خالی سدهای استان برای کنترل سیلاب در اول اسفند پارسال ۸.۹ میلیارد مترمکعب بود که سوم فروردین ماه ۶.۱ میلیارد مترمکعب رسیده و از این میزان سهم سد کرخه ۱.۲ میلیارد مترمکعب، سد دز ۸۰۰ میلیون مترمکعب و سدهای زنجیره ای حوضه کارون ۳.۳ میلیارد مترمکعب است.

با افزایش دبی خروجی از سد کرخه به ۴۵۰ مترمکعب درثانیه از ۲۱ اسفند ماه، برخی سیل بندهای پایین دست این رودخانه در شهرستان های دشت آزادگان و هویزه دچار شکستگی شده است.

خروجی سدهای دز و کرخه از اوایل اسفند ماه امسال و در پی بارندگی ها، افزایش تدریجی داشته است. در روز اول اسفند جاری، خروجی سد کرخه و از ۲۰۰ مترمکعب برثانیه به ۳۰۰ مترمکعب برثانیه رسید و خروجی سد دز ۲۰۰ تا ۲۴۰ مترمکعب برثانیه بود. ظرفیت خالی سدهای استان نیز در این تاریخ ۸.۹ میلیارد مترمکعبی بوده است.

در فروردین ماه پارسال خروجی سد کرخه به بیش از ۲ هزار مترمکعب برثانیه و خروجی سد دز به بیش از سه هزار مترمکعب بر ثانیه رسید و در پی طغیان رودخانه‌های کرخه، کارون و دز ۲۱ شهرستان دچار سیلاب شدند. ۱۳۳ روستا به زیر آب رفت و ۳۷۴ روستا به صورت جزیی و کلی تخلیه شدند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.