محمدعلی شریکیان روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه فاروج با 64 هکتار گلزار گل محمدی بیشترین سطح زیر کشت و تولید استان را به خود اختصاص داده است اظهار داشت: میانگین تولید گل محمدی در هر هکتار یک تن است.
وی گفت: گل محمدی از گیاهان دارویی و عرقیات معطر ایران است که کاربرد فراوانی در طب سنتی، انواع غذاها و دمنوش‌ها دارد.
وی با بیان اینکه خراسان شمالی ظرفیت بالایی در این خصوص دارد، گفت: میزان گلاب تولیدی به ازای یک کیلوگرم گل، یک و نیم لیتر و در یک هکتار، شش هزار لیتر است.
شریکیان افزود: در کنار اشتغال‌زایی که از کشت گل محمدی ایجاد می‌شود، کشت این گیاه در دل طبیعت بکر و سالم روستایی می‌تواند فرصتی مناسب برای جذب توریسم و رونق و توسعه گردشگری باشد و لذا توسعه و کشت گیاهان دارویی و گل محمدی، فرصتی برای گردشگری طبیعی است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: وجود یک واحد صنعتی فرآوری، عصاره گیری و اسانس گیری با ظرفیت اسمی سالانه 400 تن و همچنین مناطق مستعد به خصوص در اراضی شیبدار، زمینه مساعدی برای توسعه کشت این محصول فراهم ساخته است.
سطح زیر کشت گیاهان دارویی خراسان شمالی یکهزار و 285 هکتار با تولید هزار و 920 تن است که گیاهان دارویی این استان شامل زیره سبز، آویشن باغی، باریجه، نعنا فلفلی، خاکشیر، گشنیز، کدو تخم کاغذی، کتان است.
خراسان شمالی 344 هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح 300 هزار هکتار بخش زراعی و مابقی باغ است.
7186/3007/ 6042
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.