دکتر حسن قاسمی فرد چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: این مرحله از مایه کوبی علیه بیماری تب برفکی با استفاده از واکسن های تولید داخل و با مشارکت بخش خصوصی و دولتی به صورت رایگان در جمعیت گاوی واحدهای روستایی و صنعتی استان انجام می شود.
وی افزود: پیش بینی می‌شود که در اجرای این طرح، حدود 55 هزار راس دام سنگین تحت پوشش مایه کوبی علیه بیماری تب برفکی قرار گیرد.
قاسمی فرد از علائم تب برفکی به تب، بی حالی، ریزش بزاق از دهان، لنگش و وجود زخم های تاول در داخل دهان، شکاف بین سم و روی پستان اشاره و اظهار کرد: این عوامل سبب کاهش شدید تولید شیر و سایر تولیدات دامی، لاغری دام و سقط در دام ها می شود و یکی از راه های پیشگیری از این بیماری مایه کوبی منظم دام است.
وی از تمام دامداران تقاضا کرد: ضمن همکاری با گروه های مبارزه با بیماری های دامی شبکه های دامپزشکی در شهرستان ها، از جا به جایی دام های خود خودداری و توصیه های بهداشتی- قرنطینه ای دامپزشکی را رعایت کنند تا ایمنی مناسب علیه این بیماری در دام ها ایجاد شده و از ایجاد خسارت و تلفات به دام های آنها پیشگیری شود.
قاسمی فرد گفت: تب برفکی بیماری ویروسی و بسیار واگیر دام های زوج سم است و در دام ها ی اهلی و حیات وحش دیده می شود و می تواند خسارت اقتصادی فراوانی را به صنعت دامپروری، دامداران و روستائیان وارد کند.
وی ادامه داد: تلفات این بیماری در دام های بالغ کم و بندرت اتفاق می افتد ولی در دام های جوان تلفات قابل توجهی دارد و از همه مهم تر خسارات بسیار شدید اقتصادی و اجتماعی ناشی از کاهش تولیدات دامی و کاهش بهره وری دام است.
وی افزود: طرح مایه کوبی علیه بیماری تب برفکی در دام سبک سالانه در 2مرحله و در دام سنگین سالانه در سه مرحله انجام می شود.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی گفت: در سال گذشته 42 کانون بیماری تب برفکی در خراسان شمالی شناسایی شده است.
استان خراسان شمالی افزون بر 2 میلیون راس دام سبک و 131 هزار راس دام سنگین دارد.
اخبار خراسان شمالی را در کانال تلگرامی اخبار ایرنا خراسان شمالی به نشانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.