مهدی مودی یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: هم اکنون درصد باسوادی زنان استان در گروه سنی 6 سال به بالاتر 78.67 درصد است که میانگین کشوری آن 84.3 درصد می باشد.
وی با بیان اینکه همچنین درصد باسوادی زنان در گروه سنی 49-10 سال در این استان 90.27 درصد است، گفت: هم اکنون گرمه با 84.93 درصد بیشترین درصد زنان باسواد و راز و جرگلان با 69.4 درصد پایین ترین درصد زنان باسواد در سطح استان را دارد.
مودی با اشاره به رشد درصد باسوادی زنان نسبت به قبل از انقلاب افزود: درصد باسوادی زنان استان نسبت به قبل از انقلاب 51.67 درصد رشد داشته است.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی با اشاره به اینکه فاصله باسوادی زنان نسبت به مردان کم تر شده است گفت: مشکلات خانه داری، نگهداری فرزندان، رضایت نداشتن همسر نسبت به تحصیل، دیدگاه بسته به سوادآموزی، ازدواج در سنین پایین، بیکاری فرزندان و غیره از جمله علل پایین بودن سطح سواد زنان نسبت به مردان است.
بر اساس نتایج سرشماری سال 95 در گروه سنی 49-10 سال، 508 هزار و 946 نفر از جمعیت این استان معادل 92.85 درصد باسواد هستند.
میزان باسوادی افراد گروه سنی بالاتر از 6 سال در این استان از میانگین کشوری 4.3 درصد عقب تر است.
خراسان شمالی در شاخص باسوادی افراد بالای 6 سال در جایگاه 24 ام در میان استان های کشور قرار دارد، با وجود اقدامات خوب و تلاش های زیادی که انجام شده، هنوز هم در این استان بیسواد وجود دارد.
خراسان شمالی دارای قومیت های کرمانج، ترکمن، تات، ترک و بلوچ است.
7186/ 6042
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.