به گزارش ایرنا، محمود ثمینی روز دوشنبه در نشست شورای پشتیبانی سوادآموزی خراسان شمالی اظهار داشت: در طرح سرشماری، اعلام بیسوادی به صورت خوداظهاری ثبت می شود و مدرکی دال بر باسواد و یا بیسواد بودن فرد مطالبه نمی شود که این ایراد است.
وی افزود: فعلا مرجع قابل استناد در زمینه آمار بیسوادان، آموزش و پرورش است و برخی نهادها و ادارات همچون دانشگاه علوم پزشکی، کمیته امداد، بهزیستی و ثبت احوال می توانند در این باره کمک کار باشند.
ثمینی، مسدود نشدن مبادی بیسوادی را از مشکلات و علت های ریشه کن نشدن بیسوادی عنوان کرد و گفت: باید تلاش کنیم تا مبادی بیسوادی و ترک تحصیل دانش آموزان پیش از اتمام دوره ابتدایی مسدود شود.
وی افزود: تلاش های ما برای با سوادکردن افراد در حالی است که هنوز شاهد بیسوادی و ترک تحصیل دانش آموزان در دوره ابتدایی هستیم.
وی تصریح کرد: باید بخشی از توان و اعتبار مبارزه با بیسوادی، به مسدود کردن مبادی بیسوادی اختصاص یابد که البته باید در سطح کشور در این باره اقدام شود.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان شمالی با تاکید بر اینکه سوادآموزی متعلق به یک دستگاه و اداره نیست و همه در این زمینه نقش دارند و باید آموزش و پرورش در سوادآموزی تقویت کنیم.

* مشکلات سواد آموزی استان
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری خراسان شمالی هم در این نشست، احیای شورای عالی پشتیبانی سوادآموزی را مصداق توجه و همت دولت به سوادآموزی عنوان کرد و گفت: مبارزه با بیسوادی نیاز به عزم و اراده ملی و بستر سازی فرهنگی دارد که به نظر می رسد در این زمینه ضعیف کار شده است.
محمدتقی آریان با بیان اینکه نبود بستر فرهنگ سازی و عزم و اراده ملی یک مشکل در زمینه مبارزه با بیسوادی است اظهار داشت: جذب، نگهداشت و آموزش بی سوادان باقیمانده به علت نبود انگیزه و سایر مشکلات از قبیل دغدغه های معیشت، مسائل اقتصادی و مالی، بسیار سخت شده است.
وی، پایین بودن نرخ پایداری سواد را از دیگر مشکلات در زمینه مبارزه با بیسوادی در استان عنوان کرد و افزود: برگشت به بی سوادی و از دست دادن مهارت های سواد بویژه در بزرگسالان، یکی از مشکلات است و در این باره نیاز است تا آموزش ها تداوم داشته باشد و سوادآموزان پس از یادگیری ابتدایی، رها نشوند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری خراسان شمالی گفت: کمبود اعتبارات متناسب با اهداف و برنامه های مصوب، توقع استخدام در آموزش دهندگان برون سپاری از دیگر مشکلات است.

* ارتقای باسوادی پس از انقلاب
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی هم در این نشست بر لزوم انسداد مبادی بیسوادی در استان تاکید کرد.
عباس سعیدی اظهار داشت: درصد باسوادی در گروه سنی 6 سل به بالا در این استان بر اساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن 83.3 درصد است که این رقم در مقایسه با چهل سال گذشته 43.3 درصد رشد دارد.
وی افزود: میزان باسوادی زنان استان در این مدت 51.4 درصد و مردان 35.4 درصد ارتقا یافته است.

* 126 برنامه در هفته بزرگداشت سوادآموزی
معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی هم در این نشست گفت: برگزاری حلقه های کتابخوانی، طرح خواندن کتاب با خانواده و حلقه های کتاب از جمله برنامه های ما برای پایداری سواد در فراگیران است.
مهدی مودی اظهار داشت: 126 برنامه همزمان با هفته بزرگداشت سوادآموزی در استان اجرا می شود.
بر اساس این گزارش، طبق سرشماری سال 95 شمار بیسوادان در گروه سنی 10 تا 49 سال این استان 39 هزار و 214 نفر ثبت شده است اما در سامانه سوادآموزی 9 هزار و 89 بیسواد در این استان بیسواد هستند.
استان 863 هزار نفری خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است.
7185/ 6042
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.