انوشیروان محسنی بندپی روز دوشنبه در مراسم رونمایی از سامانه ملی طلاق و طرح ملی مداخله در طلاق در مشهد افزود: مقابله با آسیبهای اجتماعی از دغدغه های اصلی مسئولان به ویژه در سالهای اخیر بوده است. رهبر معظم انقلاب اسلامی دو سال پیش در همین راستا راهنمایی و هدایتهای لازم را به مسئولان و مقامات کشور ابلاغ کردند. رئیس جمهوری نیز همواره بر سلامت اجتماع و کاهش آسیبها تاکید داشته و در این راستا برنامه ریزی شده است.
وی به تنوع، فراوانی و رشد آسیبهای اجتماعی در جامعه اشاره و بیان کرد: سازمان بهزیستی در خط مقدم این حوزه در وحله نخست پیشگیری از بروز آسیبها و معلولیتها و در مرحله بعد مداخله بهنگام، علمی تخصصی و نیز استفاده از ظرفیتهای ارزشمند نهادهای مردمی و گروههای کارشناسی و اجتماعی محور را در اولویت اقدامات خود قرار داده است.
رئیس سازمان بهزیستی ادامه داد: در حوزه اعتیاد به عنوان معضل نخست جامعه، محور عمل بر پیشگیری بنا گذاشته شد و بدین منظور پنج هزار گروه اجتماع محور در محله های پرخطر استقرار یافتند و نیز مراکز نگهداری از مادر و کودک دچار اعتیاد راه اندازی شد.
وی گفت: 'طرح ملی نظام مدیریت معتادان بی سرپناه و سخت در دسترس' نیز با همکاری قوه قضاییه فعال شد زیرا همکاری بین بخشی اثربخش می تواند در حوزه کاهش آسیبها بسیار موثر باشد.
محسنی بندپی افزود: همچنین تغییر رویکرد به معتادان متجاهر از 'مجرم' به 'بیمار' در شش استان کشور اجرا شد که مشکلات این بخش را تا حد زیادی کاهش داده است.

* روند رو به رشد طلاق
وی در ادامه همچنین گفت: پدیده طلاق و روند رو به رشد آن موجب شده از وظایف و رویکرد اصلی خانواده دور شویم. وقوع طلاق با توجه به شرایط شکننده اقتصادی زنان آثار سوء بسیاری در پی دارد. در این راستا ماده 104 قانون برنامه ششم توسعه محوریت کار در حوزه طلاق را به بهزیستی واگذار کرده اما باید همه دستگاهها در این زمینه همکاری کنند.
او افزود: بر اساس بررسیها، کمبود مهارتهای زندگی، آموزش فرزندپذیری و نبود نقدپذیری از معضلات این حوزه است چنانکه بر اساس آمارها سال 1391 در 49 درصد ازدواجها ظرف پنج سال اول طلاق روی داده سال 1394 این میزان در 47 درصد ازدواجها رخ داد. ظرف 9 ماه از پارسال نیز 44.79 درصد ازدواجها در پنج سال نخست زندگی به طلاق انجامیده است.
رئیس سازمان بهزیستی ادامه داد: اگر تدابیر مناسب اتخاد و روشهای علمی و تخصصی بکار گرفته شود این روند کنترل می شود لذا سازمان بهزیستی راهکار محوری را توسعه آموزشهای پیش از ازدواج قرار داد. این راهکار بطور آزمایشی در یزد اجرا و در این چارچوب آموزش فرزندپروری، چگونگی تعامل زوجین و شناخت در این چارچوب ارائه می شود.
وی گفت: هم اکنون بدین منظور دو طرح بزرگ در کشور در دست اجرا است. نخستین طرح 'نهاد نظام مراقبتهای اجتماعی دانش آموزان' می باشد که در قالب آن 23 بسته مددکاری و 32 بسته حمایتهای اجتماعی برای چهار گروه مخاطب شامل دانش آموزان، اولیا، مربیان و کارشناسان مددکار این حوزه تعریف شده است.
محسنی بندپی راه اندازی سامانه ثبت الکترونیکی طلاق با همکاری قوه قضاییه را طرح مهم دیگر در حوزه طلاق ذکر و بیان کرد: اجرای این طرح از خراسان رضوی آغاز شده و امروز آثار ارزشمند آن محسوس است لذا به سطح کشور گسترش یافت.
وی طرح دیگر را برای مقابله با آسیبها 'اورژانس اجتماعی' ذکر و بیان کرد: این طرح سال 1378 پایه گذاری شد و تا سال 1390 تعداد پایگاههای اورژانس اجتماعی در سطح کشور به 150 مورد افزایش یافت اما بعد از آن متوقف شد.
رئیس سازمان بهزیستی به اثربخشی اقدامات اورژانسی در رفع بحرانهای فردی، اجتماعی و خانوادگی اشاره و بیان کرد: فقط طی سال 1394 حدود چهار هزار نفر را از همین طریق از خودکشی نجات داده شدند. پارسال این تعداد به پنج هزار نفر رسید.
وی افزود: قانون برنامه ششم توسعه نیز تکلیف کرده اورژانس اجتماعی در همه شهرهای دارای بالای 50 هزار نفر جمعیت فعال شود. به همین منظور مقرر شده 150 پایگاه اورژانس اجتماعی امسال ایجاد شود. از ابتدای امسال تاکنون 100 مورد آن راه اندازی شده است.

* پراکندگی اقدامات و فعالیتهای جزیره ای
معاون امور اجتماعی و پیشگیری از جرم قوه قضاییه نیز در این مراسم گفت: در حوزه کاهش آسیبها ظرف سالهای گذشته اقدامات و تلاشهای زیادی شد اما اگر توفیق و اثر موثری حاصل نگردید به دلیل پراکندگی این اقدامات و فعالیتهای جزیره ای و بخشی دستگاهها بوده است.
محمدباقر الفت افزود: از دو سال پیش تحت هدایتهای رهبر معظم انقلاب دستگاهها فعالیتهای مختلفی را در تعامل و هماهنگی با یکدیگر صورت داده و دولت خدمتگزار نیز ضمن علت شناسی در بحث طلاق اقدامات عدیده ای را مبنای عمل قرار داده و تلاش می کند این آسیب را کاهش دهد.
وی ادامه داد: بهزیستی به عنوان مجری در این حوزه تعیین شده و طی تفاهمنامه ای میان این سازمان و قوه قضاییه تلاش می شود اقدامات با رویکرد موثرتری به نتیجه مطلوب و هدف برسد.
همچنین در این مراسم استاندار خراسان رضوی از سوی رئیس سازمان بهزیستی و معاون قوه قضاییه بخاطر اجرای موفق برنامه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی به ویژه در حوزه طلاق در این استان مورد تقدیر واقع شد.
خبرنگار: فاطمه یوسفی **انتشار: حسین کریم زاده
1906/1858
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.