حسن جعفری روز سه‌شنبه در نشست خبری ستاد انتخابات خراسان رضوی افزود: احراز هویت رای دهندگان در انتخابات پیش رو مانند دوره گذشته خواهد بود و در آینده نام و تعداد دقیق حوزه های انتخابیه برای برگزاری الکترونیک انتخابات اعلام خواهد شد.

وی اظهار داشت: به احتمال بسیار به دلیل گستردگی و جمعیت زیاد، انتخابات در حوزه انتخابیه مشهد و کلات به صورت الکترونیکی برگزار نخواهد شد اما آمادگی و زیرساختهای لازم برای برگزاری انتخابات به شکل یاد شده در مشهد نیز وجود دارد.

وی گفت: مردم خراسان رضوی ۱۸ کرسی در مجلس شورای اسلامی دارند که سرنوشت این کرسی ها  دوم اسفند ماه سال جاری در ۱۲ حوزه انتخابیه تعیین می‌شود. حوزه انتخابیه مشهد و کلات نیز پنج نماینده از این تعداد را به خود اختصاص داده است.

جعفری به آموزش عوامل اجرایی انتخابات برای برگزاری الکترونیکی آن اشاره کرد و افزود: سطح آمادگی به گونه ای است که اگر اعلام شود فردا انتخابات در مشهد برگزار گردد مشکلی برای برگزاری رای گیری در زمان یاد شده روی نخواهد داد.

وی اظهار داشت: تعداد پیشنهادی صندوق‌های اخذ رای اعلام شده و تدارک لازم برای مباحث حفاظتی و امنیتی انتخابات در سراسر استان اندیشیده شده است و از این بابت مشکلی وجود ندارد.

۷۵ هزار عامل اجرایی و نظارتی در انتخابات 

جعفری گفت: در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی ۶۳ هزار نفر در حوزه اجرایی و نظارتی انتخابات مشارکت داشتند که در این دوره این تعداد بالغ بر ۷۵ هزار نفر شده اند.

معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار خراسان رضوی افزود: دهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی با سه هزار و ۵۰۸ شعبه اخذ رای در استان انجام شد که پیش بینی شده در این دوره ۱۰ درصد به این تعداد افزوده شود که با استقرار هیات‌های اجرایی آمار دقیق آن اعلام خواهد شد.

وی اظهار داشت: در دوره گذشته ۸۵۵ نفر برای نامزدی در انتخابات مجلس ثبت نام کردند که ۱۰۸ نفر آنان زن بودند و در مجموع صلاحیت ۸۱۴ نفر آنان توسط هیات‌های اجرایی تایید شد.

هیات‌های اجرایی انتخابات دهم آذر تشکیل می‌شود  

جعفری گفت: دهم آذر ماه سال جاری با تشکیل هیات‌های اجرایی فرایند اجرایی انتخابات در عمل آغاز شده و ثبت نام نامزدها تا ۱۶ آذر ادامه خواهد داشت و همزمان بررسی صلاحیت داوطلبان نمایندگی مجلس توسط مراجع چهارگانه تا ۲۱ آذر انجام خواهد شد و سایر روند اجرایی انتخابات در زمان مقتضی اطلاع رسانی خواهد شد. 

وی به آسیب شناسی برگزاری انتخابات دوره قبل اشاره کرد و افزود: به عنوان مثال تعداد تعرفه معمول در یک حوزه رای گیری هزار و ۵۰۰ برگ است اما به دلیل شلوغی حوزه در فلان محله شهر مشهد با ۲ هزار و ۵۰۰ برگه رای گیری انجام شده است،  در نتیجه در انتخابات پیش رو به دلیل جلوگیری از ازدحام مردم و معطلی آنان در حوزه رای گیری، ۲ صندوق رای برای این حوزه در نظر گرفته شده است.

چینش شعب اخذ رای بر اساس جمعیت مناطق مشهد 

وی اظهار داشت: تعداد و مکان شعب رای گیری در زمان مقتضی اطلاع رسانی خواهد شد و چینش و تعیین شعب براساس جمعیت مناطق انجام می‌شود.

جعفری گفت: توزیع لیست انتخاباتی توسط نامزد انتخابات در روز رای گیری تخلف است و می توان با آن برخورد کرد اما امکان تعطیلی صندوق به این خاطر مطابق قانون ممکن نیست و  موارد ابطال آرای صندوقها در قانون مشخص شده است.

وی افزود: تعداد نامزدها در شهرستان‌ها اندک است اما در حوزه مشهد و کلات بالغ بر ۱۷۰ نفر هستند به همین نسبت انتظارات نیز زیاد است از طرف دیگر این تعداد نامزد هم برای مردم و هم برای عوامل اجرایی صندوق‌ها مشکلاتی را در فرایند انتخابات بوجود می آورند.

وی اظهار داشت: طبق فرایند زمانبندی شده ۲۳ بهمن ماه اطلاعات مربوط به شعب اخذ رای اعلام خواهد شد.

دغدغه های انتخاباتی رسانه‌ها پیگیری می‌شود

جعفری گفت: رسانه‌ها دغدغه های خود را به ستاد انتخابات منعکس کنند و قول می دهیم مشکلات مطرح شده را اصلاح نمائیم.

وی افزود: گفتمان انتخابات به عنوان یک گفتمان ملی در سطح حوزه های سیاسی، فرهنگی و اقتصادی باید تسری یابد و رسانه ها در عمل اصول و موازین اخلاقی را در نظر بگیرند و بر حق الناس بودن رای مردم تاکید کنند.

وی با بیان اینکه  امیدواریم ترکیب هیات‌های اجرایی با حضور سلایق و جریان‌های مختلف باشد اظهار داشت: مشارکت نکته بسیار مهمی است و در انتخابات باعث توسعه مشروعیت نظام و افزایش اقتدار و حفظ منافع ملی و حفظ حقوق شهروندی می‌شود که لازم است به این مشارکت از سوی رسانه ها پرداخته شود.

معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار خراسان رضوی گفت: در انتخابات سال ۹۴ نرخ مشارکت در این استان ۶۴ درصد بود در حالی که میانگین کشوری در این زمینه ۶۰ درصد اعلام گردید.

وی همچنین به جلسات مشترک استاندار با سیاسیون استان اشاره کرد و افزود: طی هفته جاری در قالب یک صبحانه کاری با خانه احزاب مطالبات و انتظارات دو طرف مطرح شد.

گلایه از احزاب خلق‌الساعه

جعفری گفت: دغدغه احزاب باید با واقعیت‌های جامعه منطبق باشد که در حوزه های اقتصادی و معیشتی این دغدغه ها وجو دارد، اما گلایه مندی ما به خانه احزاب این بود که برخی احزاب در مقاطع خاص فعالیت می‌کنند که یک نقص است ولی طبق قانون نمی‌توان از فعالیت این قبیل احزاب جلوگیری کرد.

وی ادامه داد: معاون سیاسی استاندار،  رییس ستاد انتخابات استان و سخنگوی ستاد نیز می‌باشد اما به خاطر مراجعات متعدد خبرنگاران ممکن است یکی از اعضای ستاد انتخابات استان به عنوان سخنگو معرفی شود.

وی اظهار داشت: برخی در زمان انتخابات در حوزه فضای مجازی شبهه افکنی می‌کنند، حتی ممکن است به هتک حرمت افراد بپردازند که قرار شده است مسئولان امنیتی انتظامی تصمیم های لازم برای برخورد با این افراد را اتخاذ کنند.

معاون سابق فرماندار مشهد تمایلی به ادامه کار در فرمانداری نداشتند

جعفری در باره انتصاب فرد غیربومی برای فرمانداری شهرستان مشهد و تغییر معاون سیاسی وی نیز گفت: محمد رضا هاشمی، فرماندار منصوب شده مشهد، تجربه بسیار خوبی طی ۳۰ انتخابات گذشته دارد و با انتخابات بیگانه نیست و معاون سیاسی جدید وی نیز اهل سبزوار است.

وی انتخابات در حوزه انتخابیه مشهد و کلات را بسیار مهم عنوان کرد و افزود: معاون سابق سیاسی و اجتماعی فرمانداری مشهد، خودشان تمایلی به ماندن در فرمانداری نداشتند و من از ایشان خواهش کردم اما ایشان ابراز تمایل برای ماندن در این سمت را نداشتند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.