به گزارش ایرنا، آیت الله سید احمد علم الهدی روز پنجشنبه در مراسم پایانی همایش بین المللی امام رضا (ع) و گفت و گوی ادیان در مشهد افزود: بیش از دو قرن قبل با پیدایش مدرنیسم، مساله دین زدایی به عنوان یک اصل قطعی در جامعه بشری حاکم شد و اساس آن بر پایه قطع ارتباط زندگی مردم با خداوند بود.
وی اظهار داشت: مدرنیسم دارای سه اصل هومانیسم، راسیونالیسم و سکولاریسم است که فصل مشترک این سه اصل نفی دین می باشد.
وی گفت: هومانیسم بر اصالت انسان تکیه دارد و انسان را به عنوان یک موجود متوقف و ایستا در هستی می پندارد و نقطه انتهای هستی را مرگ انسان می داند و این به منزله قطع ارتباط انسان با خداست.
امام جمعه مشهد افزود: راسیونالیسم تکیه بر درون انسان دارد که آدمی فقط به خود اتکا و اعتماد داشته باشد که نتیجه این تفکر نیز نفی دین و وابستگی به خود است.
وی اظهار داشت: در قرنهای بیستم و بیست و یکم دو جریان سوسیالیسم و لیبرالیسم در اندیشه و عمل شکل گرفت که مبتنی بر دین ستیزی بود و نتیجه آن حاکم شدن لائیک و عوامل مادی گرا بر بشر شد.
وی گفت: براه افتادن جریان دین ستیزی و براندازی دین در بین ملتها باعث بوجود آمدن جنگ جهانی اول و جنگ جهانی دوم شد و تعالیم اخلاقی دین نفوذ خود را بین ملتها از دست داد.
آیت الله علم الهدی افزود: نتیجه توجه به زندگی مادی، جدا شدن از خدا و باورهای معنوی و ترویج فساد و فحشا می باشد که در جهان شاهد هستیم.
وی اظهار داشت: حاکمیت و سلطه لیبرالیسم سیاسی و اقتصادی در دنیا به نحوی بوده که انسان زندگی درندگی پیدا کرده است و به جای ترویج اصول اخلاقی و معنویات شاهد هستیم که همه ارزشها و مبانی فکری و عملی در دنیا در شکل درندگی انسان شکل گرفته است.
وی ادامه داد: دین منهای قدرت نیز حقیقت را به حاشیه می برد، در این شرایط دیگر دین، زندگی انسان را تنظیم نمی کند بلکه حکومت، دین را برای بشر مشخص می نماید.
آیت الله علم الهدی اظهار داشت: قبل از انقلاب اسلامی، دین در چهاردیواری مساجد حبس بود و در حال حبس نیز آزادی نداشت و امام راحل با انقلاب اسلامی دین را از حبس خارج و بر جامعه ایرانی حاکم کرد و با این اقدام، معادلات بین المللی استکبار جهانی آنچنان برهم خورد که همان جریان مقتدرانه صهیونیسم در مدت 33 روز از نیروی مردمی غزه شکست خورد.
امام جمعه مشهد ادامه داد: امروز توسعه ارتباطات در دنیا نه تنها مرزهای جغرافیایی بلکه مرزهای فرهنگی را نیز به هم ریخته است، قرن 21 زمانی است که حاکمیت در جامعه جهانی دیگر با پول یا زور ممکن نمی شود.
وی گفت: در قرن 21 میدان جهانی به عرصه رقابت تمدن ها و فرهنگ ها تبدیل شده است و کشوری در این رقابت پیروز می شود که بتواند فرهنگ و تمدن خود را در جهان حاکم سازد.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: اگر تمدنی در جهان بوجود آید که محور آن الله و حاکمیت از آن خداوند باشد، تمدن غالب بر بشریت خواهد بود.
وی افزود: در قرن 21، تمدن غرب نمی تواند تمدن غالب بر جهان باشد زیرا این تمدن ضد فطرت انسانی است.
نخستین همایش بین المللی 'امام رضا (ع) و گفت و گوی ادیان' که دیروز با حضور رهبران و شخصیت ‌های مذهبی ادیان ابراهیمی در حرم مطهر رضوی آغاز شد امروز به کار خود پایان داد.
در این کنگره علما و اندیشمندان مذاهب اسلامی و سایر ادیان الهی از نقاط مختلف جهان حضور داشته و در قالب 6 پنل تخصصی به گفت ‌و گو پرداختند.
7489 / 6053
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.