مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی در این نشست افزود: استان با توجه به وجود عرصه های بیابانی و تداوم 18سال خشکسالی و کمبود منابع آبی چندان برای توسعه فعالیت های کشاورزی مناسب نیست.
حسن رمضانی اضافه کرد: هرچند استان در تولید زرشک، زعفران، عناب، انار و ... از ظرفیت های بالایی برخوردار است، چندان به ایجاد واحدهای صنعتی پایه در آن توجه نشده است و از گذشته با توجه به موقعیت جغرافیایی، استان خدمات رسان در بخش تجارت بود.
وی با بیان تنوع آب و هوایی در خراسان جنوبی یادآور شد: با توجه به آثار متنوع فرهنگی، تاریخی ، طبیعی و معنوی در فکر توسعه صنعت گردشگری در استان هستیم و از هر تلاشی در این حوزه که به لحاظ اقتصادی و فرهنگی رخ دهد، استقبال می کنیم.
وی یادآور شد: با توجه به نگاه دولت تدبیر و امید در حوزه گرشگری و صنایع دستی، پارسال با ثبت مجموعه قنات بلده فردوس و بیابان لوت( مشترک کرمان، خراسان جنوبی و سیستان وبلوچستان) در فهرست آثار جهانی تاکنون سه اثر استان ثبت جهانی شد.
پیش از این باغ اکبریه بیرجند نیز به ثبت رسیده بود.
وی اظهار امیدواری کرد: تلاش ها برای ثبت جهانی آسبادهای استان ادامه دارد ، امیدواریم این بنا در مدت 2سال آینده ثبت جهانی شود.
رمضانی بیان کرد: خراسان جنوبی در 2 سال گذشته از لحاظ ثبت آثار بناهای تاریخی در میان 31 استان در جایگاه نخست قرار گرفت که تاکنون 52 اثر طبیعی برای جلو گیری از هر گونه دخل و تصرف در فهرست بناهای ملی کشور ثبت شده است.
از 2هزار و 200اثر شناخته شده استان تاکنون 800 اثر در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی خراسان جنوبی، استان را که در شرق کشور قرار دارد، با عنوان بهشت مردم شناسی ایران یاد کرد و افزود: با توجه به وجود عرصه های بیابانی این سرزمین پهناور در گذر زمان چندان با تهاجم اقوام مهاجم رو به رو نبود، لذا فرهنگ، آداب و رسوم آن دست نخوره باقی است.
رمضانی با اشاره به افزایش ورود گردشگران خارجی در دولت تدبیر و امید به استان یادآور شد: تا سال 1393تعداد گردشگران خارجی که به خراسان جنوبی سفر می کردند، کمتر از 200 نفر بود که اغلب گردشگران گذری بودند که با تلاش دولت و حمایت از بخش خصوصی امسال این تعداد به بیش از 2هزار نفر افزایش یافت .
به گفته وی در تعطیلات نوروزی سال 1393 میزان فروش محصول صنایع دستی که یک میلیارد و 900میلیون ریال بود در تعطیلات نوروزی امسال به 6میلیارد ریال افزایش یافت.
وی با اعلام آمادگی این اداره کل برای رونق و کمک به فعالان صنعت گردشگری و و تورگردانان تاکید کرد: با حمایت دولت و تلاش بخش خصوصی افق روشنی در انتظار صنعت گردشگری استان است.
همچنین پرویز آرامنش، مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی در ادامه نشست یاد شده عنوان کرد: مولفه نخست استان امنیت پایدار است که به توسعه پایدار نیز کمک می کند و در نگاه به محیط زیست نیز موثر است.
به گفته وی جاذبه های زیادی در محیط زیست استان وجود دارد و با توجه به وجود بیش از 2میلیون هکتار از وسعت استان به عنوان پناهگاه حیات وحش ، مناطق حفاظت شده و شکار ممنوع، استان نیازمند توجه به گردشگری محیط زیست است.
این مسئول به قابلیت های زیست محیطی و علاقه مردم استان به حفظ پوشش گیاهی اشاره کرد و یادآور شد: استان از لحاظ تنوع جانوری از قابلیت توسعه بالایی در استان برخوردار است.
آرامنش در ادامه یوزپلنگ آسیایی ، زاغ بور و هوبره را به عنوان گونه های منحصر به فرد استان یاد کرد و گفت: گردشگران می توانند از مناطق حفاظت شده و سایت تکثیر گونه های جانوری استان دیدن کنند.
همچنین امیرحسین جعفری رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سفرهای علاء الدین با بیان تجربه خود در مدیریت برگزاری تور به مناطق مختلف کشور یادآور شد: گردشگران خارجی آماده دیدن نقاط بکر ایران هستند.
وی تاکید کرد: دولت باید در صنعت گردشگری سیاست گذاری کند، حقیقت امر این است نمی توان از دولت انتظار کمک داشت.
وی بر معرفی و تبلیغ بازار مخاطبان در صنعت گردشگری اشاره کرد و گفت: برای جذب گردشگر خارجی بیشتر در خراسان جنوبی نیاز به حضور در نمایشگاه های بین المللی و معرفی آثار استان در قالب تصویر است.
وی که برای نخستین بار همراه تعدادی گردشگر به خراسان جنوبی سفر کرد در این نشست یادآور شد: از فیلم سازان برجسته کشور دعوت کنید بخشی از آثار خود را در این استان تهیه کنند.
وی به فعالیت حدود چهار هزار آژانس مسافرتی در کشور اشاره کرد و با طرح این پرسش شما تاکنون چند کتاب زیبا در میان گردشگران برای معرفی استان توزیع کردی؟
گفت: مسئولان صنعت گردشگری برخی کشورها خبرنگاران و وبلاگ نویسان خارجی مختلف را برای معرفی آثار خود به عنوان مهمان دعوت می کنند، شما هم تورگردانان را برای معرفی این منطقه دعوت کنید.
وی یکی از رموز توسعه صنعت گردشگری و جذب گردشگر داخلی و خارجی را فراهم بودن زیر ساخت ها عنوان کرد و گفت: برای معرفی بیشتر خراسان جنوبی که همانند خورشید در شرق ایران می درخشد، از تبلیغات رسانه ای و افزایش ارتباطات غفلت نشود .
این فعال بخش گردشگری خواهان توجه بیشتر به معرفی آثار خراسان جنوبی شد و گفت: برخی ذهنیت های منفی و اشتباه که شرق کشور ناامن است نیاز به اصلاح
دارد و در این ارتباط از رسانه های ارتباط جمعی کمک گرفته شود.
وی همچنین خواهان توسعه سفرهای هوا در استان شد تاکید کرد: وقتی توسعه پایدار باشد، برای همیشه مسافر هم هست.
2047* خبرنگار و انتشار دهنده- عباسقلی اشکورجیری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.