تولیدکنندگان خراسان‌جنوبی مشکلاتی چون افزایش روزانه قیمت ها، شیوه بازگشت ارز، تصمیمات خلق الساعه و عدم حمایت از تولیدات داخل استان را به عنوان موانع تولید عنوان می کنند.

جمعی از تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی خراسان‌جنوبی در دیدار با فرمانده سپاه انصارالرضا (ع) خراسان‌جنوبی که به مناسبت هفته دفاع مقدس برگزار شد، مشکلات خود را طرح کردند.

به گزارش جماران به نقل از مهر، علیرضا خامه‌زر، رئیس کمیسیون مدیریت واردات و توسعه صادرات اتاق بازرگانی بیرجند در این دیدار اظهار کرد: متأسفانه در شاخص‌های اقتصادی، خراسان‌جنوبی همواره در کشور در انتهای جدول قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه وضعیت خراسان‌جنوبی از نظر تولید، صنعت و کشاورزی مطلوب نیست، بیان‌کرد: این در حالی است که خراسان‌جنوبی یک استان مرزی و سومین معبر رسمی با کشور افغانستان است.

رئیس کمیسیون مدیریت واردات و توسعه صادرات اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به مسائل و مشکلات تجارت با کشور افغانستان، ادامه‌داد: تحریم‌ها، رقابت‌ها، حضور نیروهای فرامنطقه‌ای، مشکلات انتقال پول، مسائل امنیتی و بحث تعهدات ارزی بر سر راه تجار با کشور افغانستان قرار دارد.

تصمیمات خلق الساعه بیش از تحریم تاجر را با مشکل مواجه می‌کند

خامه‌رز با بیان اینکه بیش از تحریم‌های خارجی موانع داخلی تاجر را با مشکل مواجهه می‌کند، گفت: یکی از این موانع و مشکلات تصمیمات خلق الساعه مسئولان است.

وی افزود: این تصمیمات باعث شده که ما امروز به کارخانه سفارش یک کالا می‌دهیم ولی روز بعد همان کالا با افزایش قیمت شدید مواجه می‌شود و ما نمی‌توانیم یک قرارداد با تاجر افغانستانی ببندیم.

رئیس کمیسیون مدیریت واردات و توسعه صادرات اتاق بازرگانی بیرجند گفت: اگر در عرصه اقتصادی موفق نباشیم در موضوعات سیاسی و بین‌المللی نیز قدرت چانه‌زنی ما کاهش پیدا می‌کند و از این جهت همه دستگاه‌ها با همدلی در راستای رفع این موانع باید بکوشند.

یوسفی از فعالان عرصه صنعت و تولید خراسان‌جنوبی نیز در این دیدار بیان‌کرد: بعد از شیوع کرونا حمایت‌هایی از واحدهای تولیدی اقلام بهداشتی صورت گرفت که امیدواریم این حمایت‌ها در آینده نیز ادامه داشته باشد.

تنها شاهد جهش قیمت‌ها بودیم

وی گفت: متأسفانه در سال جهش تولید هیچ اتفاق خاصی در عرصه حمایت از صنعت و تولید رخ نداده و ما تنها شاهد جهش و افزایش قیمت کالاها و ارز بوده‌ایم.

این فعال عرصه تولید و صنعت در خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه مشکلات تولیدکنندگان در سال جاری صدچندان شده است، اظهار کرد: در چنین شرایطی فقط عشق و علاقه به تولید فعال اقتصادی را به ادامه مسیر ترغیب می‌کند.

کالای تولید داخل استان مورد حمایت قرار نمی‌گیرد

وی یادآور شد: متأسفانه در خراسان‌جنوبی حمایت از کالاهای تولید داخل استان نمی‌شود و به عنوان مثال کالاهای واحد تولیدی من تنها پنج درصد در داخل استان به فروش می‌رود.

جوانشیر از دیگر فعالان اقتصادی خراسان‌جنوبی در این دیدار بیان‌کرد: در سال گذشته در این موقع از سال نهاده‌های دام و طیور یک قیمت داشت ولی در سال جاری با تفاوت بسیار زیاد قیمت نهاده دام دولتی و آزاد رو به رو هستیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر هیچکس از بخش خصوصی نمی‌تواند نهاده دولتی را وارد کند، اظهار کرد: سوال این است که اگر همه نهاده را دولت وارد می‌کند، پس نهاده آزاد چه معنایی دارد.

نهاده مورد نیاز دام و طیور با سختی تأمین می‌شود

این فعال اقتصادی خراسان‌جنوبی گفت: سال گذشته ما نهاده مورد نیاز شرق کشور را در شرکت دان و علوفه شرق تأمین می‌کردیم ولی امروز با تمام پیگیری‌ها به نصف تولید سال گذشته رسیده‌ایم.

نرگس حاتمی از دیگر فعالان عرصه صنعت خراسان‌جنوبی نیز در این دیدار گفت: مشکل ما صنعت‌گران در عرصه تولید دستورالعمل‌هایی است که بدون کارشناسی و بدون توجه به شرایط هر منطقه در نظر گرفته می‌شود.

وی با اشاره به مشکل برگشت ارز اظهار کرد: وقتی بانکی وجود ندارد که تاجر افغانستانی طرف معامله ما دلار را به ما برگرداند چگونه ما برگشت ارز داشته باشیم.

حاتمی یادآور شد: من آماده سه شیفت کار کردن هستم ولی باید در وهله اول در این تصمیمات غیرکارشناسی تجدید نظر شود.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.