محمدعلی خاشی روز یکشنبه در نشست خبری افزود: مهمترین اقلام ترانزیت شده به کشور افغانستان از گمرک ماهیرود شامل گاز مایع، کود شیمیایی و آلی است که از کشورهای عراق، اندونزی و مالزی حمل می‌شود.

وی گفت: از ابتدای امسال تا پایان دی ماه کالای صادراتی خروجی که از طریق گمرگ استان برای آن انجام تشریفات شده از لحاظ ارزش ۳۶۷ میلیون و ۷۷۴ هزار دلار بوده که از این حیث ۳۷ درصد کاهش داشته است.

وی با بیان اینکه این میزان صادرات شامل ۲ میلیون و ۱۹۴ هزار تن کالا بوده است افزود: از نظر وزنی نیز صادرات امسال از گمرک ماهیرود ۹ درصد کاهش داشته است.

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی گفت: از این میزان صادرات سه هزار و ۲۲۰ فقره اظهارنامه مربوط به خراسان جنوبی بوده که ارزش آن ۷۷ میلیون و  ۴۸۵ هزار دلار به وزن یک میلیون و ۱۳۳ هزار تن است که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر ارزش ۳۴ درصد کاهش و از نظر وزن ۲۲ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

وی تصریح کرد: کاهش ارزش صادرات تابع شرایطی است که به صورت کلی در حوزه صادرات کشور حاکم بوده است.

وی عراق، پاکستان، ارمنستان، ترکمنستان و افغانستان را از مهمترین مقاصد صادراتی برای گمرک خراسان جنوبی ذکر کرد و گفت: عمده اقلام صادراتی شامل گازوئیل، سیمان، هیدروکربن سبک و سنگین، سوخت تبخیری، کاشی و سرامیک بوده است.

خاشی عنوان کرد: از محل کالاهای موضوع ماده ۱۱۶ نیز ۱۰ هزار و ۱۵۳ فقره پروانه گمرکی صادر شده که ۲۹۰ میلیون دلار ارزش آن بوده و این میزان صادرات نیز از نظر ارزش ۳۷ درصد و از نظر وزن ۲۹ درصد کاهش داشته است.

وی واردات قطعی از طریق گمرکات استان از ابتدای امسال تاکنون را ۶۶ فقره عنوان کرد و گفت: ارزش این واردات ۳۰ میلیون دلار بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر ارزش ۵۸۴ درصد افزایش داشته است.

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی تصریح کرد: علت افزایش واردات حاصل تدابیری است که امسال در استان انجام گرفته و امیدواریم این روند ادامه داشته باشد.

وی بیان کرد: تجهیزات پنل‌های خورشیدی، قطعات خط تولید کاشی، احشام، تجهیزات آسیاب بنتونیت، انواع بذرها از چین و کشورهای همسایه وارد استان شده است.

وی به اقدامات عمرانی در حوزه گمرکات استان از ۲ سال گذشته تاکنون نیز اشاره کرد و گفت: اجرای سامانه‌های برق اضطراری برای گمرک ماهیرود و بیرجند اقدام موثری بود که مشکلات ناشی از قطعی برق را رفع کرده است.

خاشی با بیان اینکه سال گذشته گمرک منطقه ویژه اقتصادی بیرجند به عنوان گمرک مجاز مشتقات نفتی مجوز گرفت اظهار داشت: افزایش پست‌های سازمانی گمرک از ۱۱۰ به ۱۷۷ پست اقدام دیگری است که امید می‌رود به جذب نیرو کمک کند تا به سمت شبانه‌روزی شدن مرز ماهیرود پیش برویم.

او با اشاره به راه‌اندازی سامانه‌های جامع امور گمرکی در یزدان و گلورده اواخر سال گذشته گفت: دوکوهانه نیز امسال به این سامانه مجهز شده که حاصل تلاش‌های استاندار خراسان جنوبی است.

وی بیان کرد: ۹.۵ هکتار زمین از محل تفاهم‌نامه سال ۹۰ گمرک جمهوری اسلامی ایران با استانداری واگذار شده که برای استقرار دستگاه «ایکس ری» اقدامات لازم انجام می‌شود.

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی گفت: دیوارکشی محوطه موردنظر امسال انجام شده و سامانه ارتباط ماهواره‌ای در گمرک مرزی ماهیرود را راه‌اندازی کرده ایم که مشکل قطع ارتباط را رفع می‌کند.

وی همچنین به راه‌اندازی اولین انبار اختصاصی گمرک استان در کارخانه کویرتایر اشاره کرد و گفت: برای سایر واحدهای تولیدی صادراتی از جمله سیمان باقران و سیمان قاین نیز خدمات گمرکی در محل کارخانه ارایه می‌شود.

خاشی با اشاره به موضوع شبانه‌روزی شدن مرز گفت: هرگونه اقدام در مرز یک فعالیت دوجانبه بوده و ما نمی‌توانیم در این خصوص به تنهایی تصمیم بگیریم بلکه باید از سوی دولت افغانستان هم این همراهی باشد.

وی تاکید کرد: ماهیرود ظرفیت شبانه‌روزی شدن را دارد که امیدواریم هرچه زودتر به این سمت حرکت کنیم.

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی ضمن تقدیر از استاندار خراسان جنوبی در راستای توسعه مرز گفت: سال گذشته از زمان حضور استاندار اولین برنامه کاری وی بازدید از گمرکات مرزی و بازارچه بود که نشان از دیدگاه بلند برای توسعه اقتصادی است.

وی افزود: اگر استاندار یک سال زودتر به استان می‌آمد بسیاری از فرصت‌ها را از دست نمی‌دادیم و برای نمونه اکنون دستگاه «ایکس ری» در مرز ماهیرود مستقر می‌بود.

خاشی با بیان اینکه بازگشایی درب واحد صادرات اولین گام در حل مشکلات مرز بود گفت: با این وجود بعد از بازدید استاندار از مرز، درب واحد صادراتی بازگشایی شد این در حالی بود که مدیریت قبلی استان سیاست‌هایی در پیش گرفته بود که مانع از بازگشایی آن درب شد.

وی اظهار داشت: سرکشی‌های مداوم استاندار به مرز و پیگیری‌های مدیریت استان باعث توسعه و پیشرفت بسیاری از مسایل در مرز ماهیرود شده است.

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی از هزینه‌کرد ۶۸۰ میلیون تومان برای دیوارکشی محوطه موردنیاز دستگاه «ایکس ری» مرز ماهیرود خبر داد و افزود: از سال گذشته اقدمات بسیار موثری در راستای توسعه مبادلات مرزی اتفاق افتاده و منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی به ویژه قطعه منفصله مرز لطف الهی به استان است که در شرق کشور بی‌نظیر محسوب می‌شود.

وی یکی از علل تاخیر در ورود این دستگاه به مرز ماهیرود را نوسانات ارزی در کشور عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه درآمدهای اختصاصی گمرک کاهش یافته، امیدواریم با اعلام آمادگی بخش خصوصی دستگاه ایکس ری ماهیرود در اولویت خرید قرار گیرد.

استان خراسان جنوبی به طول ۳۳۱ کیلومتر با افغانستان مرز مشترک دارد و با ۶ استان کشور همجوار است.

این استان چهار پایانه مرزی دارد که فعال‌ترین آنها مرز ماهیرود است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.