جلال احمدی روز چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت «۲۶ شهریور روز اورژانس و فوریت‌های پزشکی» افزود: از مجموع ماموریت‌های انجام شده توسط اورژانس استان پنج هزار مورد مربوط به تصادفات جاده‌ای است که در این زمینه میزان ماموریت‌ها نسبت به پارسال ۲۰ درصد بیشتر شده است.

وی بیان کرد: در حال حاضر ۷۳ پایگاه اورژانس در استان فعال است که از این تعداد ۵۵ مورد در روستاها و جاده‌های مواصلاتی و ۱۸ مورد در مناطق شهری به ارایه خدمات می‌پردازند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: همچنین ۱۲۸ دستگاه آمبولانس و ۲ دستگاه اتوبوس آمبولانس در این پایگاه‌ها موجود است که ۷۳ دستگاه آمبولانس در پایگاه‌ها مستقرند و ۵۵ مورد نیز پشتیبان هستند و به ازای هر سه پایگاه یک پشتیبان در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به فعالیت دو پایگاه هوایی در شهرستان‌های بیرجند و طبس اظهار داشت: پایگاه هوایی طبس یکی از فعال‌ترین پایگاه‌های کشور است که در طول سال فعالیت‌های متعددی انجام می‌دهد.

احمدی با اشاره به انجام ۱۱۹ ماموریت اورژانس هوایی در استان عنوان کرد: از نظر استاندارد تعداد پایگاه‌ها به ازای هر ۴۰ هزار نفر جمعیت یا ۴۰ کیلومتر فاصله بایستی یک پایگاه اورژانس وجود داشته باشد.

وی ادامه داد: با توجه به پراکندگی خراسان جنوبی اکنون به ازای هر ۱۱ هزار نفر جمعیت یک پایگاه اورژانس فعال است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند یادآور شد: متوسط زمان رسیدن پرسنل اورژانس بر بالین بیمار از نظر استانداردهای تعریف شده در شهرها هشت دقیقه و جاده ۱۵ دقیقه است در حالیکه در خراسان جنوبی در شهرها کمتر از ۶ دقیقه و در جاده‌ها ۹ دقیقه است.

وی به وجود ۴۵۰ نفر نیروی انسانی در اورژانس خراسان جنوبی یادآور شد: بر اساس استانداردهای تعریف شده، در هر پایگاه باید هشت پرسنل حضور داشته باشد این در حالیست که با کمبود نیرو در استان مواجه‌ایم.

احمدی با بیان اینکه از نظر نیروی انسانی از استانداردها خیلی عقب هستیم ادامه داد: این موضوع سبب شده همکاران با شیفت‌های خیلی فشرده مشغول به کار باشند، حتی در برخی پایگاه‌ها اضافه کار پرسنل از حد مجاز قانونی نیز بالاتر است و بخشی از خدمت آنان بدون حق‌الزحمه خدمت می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه اطلاعات مادران پرخطر در پایگاه‌های اورژانس استان ثبت می‌شود بیان کرد: در شش ماه سال جاری ۲۷۱ مورد از مادران پر خطر از جمله زنان باردار ثبت شده است که علاوه بر پرستار در مرکز اورژانس یک ماما نیز وضعیت سلامت مادران را رصد می‌کند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از راه‌اندازی ۲ سایت تکرار کننده بی‌سیمی در شهرستان‌های نهبندان و سربیشه خبر داد و افزود: این سایت‌ها کمک می‌کند ارتباط پرسنل در طول مسیرها قطع نشود و خدمات به موقع انجام شود.

وی اظهار داشت: ابتدای سال چهار دستگاه آمبولانس در اختیار استان قرار گرفت اکنون نیز ۶ دستگاه وارد دانشگاه شده و در استان توزیع خواهد شد که دارای بهترین و به روزترین تجهیزات دنیا هستند.

۷۵۵۷* ۶۰۵۴

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.