راه های انتقال ویروس ایدز و روش های تشخیص آن را بشناسیم/ هشدارهای جدی به افرادی که مبتلا به ایدز شدند + فیلم

تنها راهی که فرد می تواند از وضعیت ابتلا به اچ آی وی مطمئن شود انجام آزمایش برای کشف آنتی بادیهای ضدویروس ایدز (پروتئین هایی که در بدن برای مبارزه برعلیه ویروس ایدز تولید می شوند) است، این آزمایش بر روی نمونه خون فرد مشکوک انجام می شود. اگر در خون شخص آنتی بادیهای ضدویروس ایدز موجود باشد معنای آن این است که به ویروس ایدز آلوده شده است.

لینک کوتاه کپی شد

جی پلاس؛ با گذشت ۴۰ سال از شیوع ایدز در جهان و به رغم توفیقات و دستاوردهای پزشکی در برابر آن، همچنان این بیماری تهدیدی برای جوامع بشری است.

ایرنا نوشت: با توجه به اینکه ۴۰ سال مبارزه مستمر با بیماری ایدز و تلاش برای جلوگیری از گسترش آن در حال انجام است، اما شمار مبتلایان به این بیماری در حال افزایش بوده و تا به حال جان میلیون ها انسان را گرفته  و در سرتاسر جهان هر ساله میلیون ها انسان به ویروس «اچ آی وی»  آلوده می شوند و تاکنون هیچ راهی برای درمان قطعی آن پیدا نشده است.

بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، حدود ۳۸ میلیون نفر در سراسر جهان با (HIV) زندگی می کنند. دو سوم افراد مبتلا به اچ آی وی داروهای ضد ویروس دریافت می کنند که این بیماری و عفونت‌های ناشی از آن را کنترل می کند. ولی یک سوم از این امکانات محروم هستند.  

از میان نزدیک به ۷۰۰ هزار نفر که سال گذشته بر اثر ایدز جان خود را از دست دادند، آفریقای جنوبی بیشترین قربانی را داده و در اروپای شرقی و آسیای میانه در سال های اخیر تعداد مبتلایان به شدت افزایش یافته است.  

روز جهانی ایدز روز دهم آذر ماه (اول دسامبر) از سال ۱۹۸۸ برای افزایش آگاهی آموزش و مبارزه با تبعیض ها نام گذاری شده  و هدف عمده از این کار این است که به عموم مردم یادآوری شود که HIV از بین نرفته‌ است و هنوز کارهای زیادی است که باید انجام شود.

ویروس ایدز چگونه منتقل می شود

مهدی رمضانی متخصص بیماری های عفونی در گفت  وگو با ایرنا با بیان اینکه ایدز یک بیماری عفونی است، می گوید: تماس جنسی بدون پیشگیری با فرد آلوده به ایدز،  استفاده از سوزن یا سرنگ مشترک با یک فرد آلوده به ویروس ایدز از راه های انتقال ایدز به دیگران است و بررسی های آزمایشگاهی نشان داده که ویروس ایدز در یک سرنگ آلوده می تواند حتی بیشتر از یک ماه زنده بماند و معتادان تزریقی به منظور پیشگیری از ایدز هرگز نباید سرنگ، آب و وسایل تهیه مواد مخدر را بطور اشتراکی مصرف  یا بیشتر از یک بار مصرف کنند.

رمضانی ادامه می دهد:  انواع سوزن و سرنگ مثل آنهایی که برای سوراخ کردن گوش و خالکوبی یا تاتو کردن به کار می رود نیز می تواند سبب انتقال ایدز شود.

انتقال ویروس از مادر به فرزند در حین بارداری، زایمان یا شیردهی

این پزشک می افزاید:  زنی که باردار است یا قصد بارداری دارد و به هر دلیل مشکوک به ایدز بوده،  احتمال آلودگی با ویروس برای فرزندش نیز وجود دارد و باید قبل از بارداری آزمایش و مشاوره مربوط به ایدز را دریافت کند، اگر آزمایش ایدز زن بارداری مثبت باشد باید داروهای لازم برای پیشگیری از انتقال ایدز به فرزندش را دریافت کرده و از شیر دادن وی خودداری کند.

 رمضانی تصریح می کند: ویروس اچ آی وی از راه هوا یا غذا منتقل نمی شود (به عنوان مثال از طریق عطسه یا سرفه کردن). هیچ موردی از انتقال ایدز از طریق تماس های عادی روزانه یک فرد آلوده با همکاران، بستگان یا دوستان که از ظروف و توالت مشترک استفاده می کنند دیده نشده  و ایدز همچنین از طریق در آغوش گرفتن و بوسیدن منتقل نمی شود.

تشخیص آلودگی به ویروس ایدز

این متخصص بیماری های عفونی اظهار می دارد: تنها راهی که فرد می تواند از وضعیت ابتلا به اچ آی وی مطمئن شود انجام آزمایش برای کشف آنتی بادیهای ضدویروس ایدز (پروتئین هایی که در بدن برای مبارزه برعلیه ویروس ایدز تولید می شوند) است، این آزمایش بر روی نمونه خون فرد مشکوک انجام می شود. اگر در خون شخص آنتی بادیهای ضدویروس ایدز موجود باشد معنای آن این است که به ویروس ایدز آلوده شده است.

رمضانی تصریح می کند: اگر فردی به هر دلیل احتمال می دهد که به ویروس اچ آی وی آلوده شده باید هرچه سریعتر مورد آزمایش قرار گیرد، زیرا حتی در اولین مراحل بیماری باید گامهای سازمان یافته ای برای حفظ درازمدت سلامتی فرد برداشته شود،  بیمار باید به طور منظم به یک متخصص بیماریهای عفونی مراجعه کند تا قبل از بدحال شدن بیمار درمان ضد ویروس ایدز شروع شود.

شناسایی بیش از ۴۲ هزار بیمار مبتلا به ایدز در کشور 

محمد مهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز می گوید:  ۵۴ هزار و ۸۵۰ مبتلا به عفونت اچ آی وی و ایدز در کشور تخمین زده شده و  ۴۲ هزار و ۹۳۳ مورد مبتلا به این بیماری شناسایی شده است.

وی می افزاید: افزایش درصد ابتلای زنان به ایدز یک مسئله جدی است و روند همه گیری این بیماری در مردان یک تفاوت چشمگیر با زنان دارد و اگر مراقبت و درمان را به دقت دنبال نکنیم و دستورات بهداشتی  را رعایت نشود، عواقب جبران ناپذیری بوجود می آید.

افزایش ۳۲ درصدی موارد ابتلا به ایدز در زنان ایرانی 

گویا  با بیان اینکه ۸۱ درصد موراد ابتلا به ایدز در مردان است، ادامه می دهد: در ابتدای شیوع ایدز در کشور دو تا پنج درصد موارد ابتلا به این بیماری در زنان ایرانی داشتیم که امروز به ۳۲ درصد افزایش یافته است و ظرف یک ماه گذشته ۴۰ هزار مورد آزمایش رفتارهای پرخطر با آموزش و اطلاع رسانی به مردم انجام دادیم تا کسانی که در معرض ابتلا به این عفونت «اچ آی وی» و ایدز هستند، زودتر شناسایی و تحت مراقبت و درمان قرار بگیرند.

وی تصریح می کند: باید برنامه های آموزشی و اطلاع رسانی را شدت بخشیم و ذخیره دارویی و تشخیصی را برای این بیماری فراهم کنیم همچنین آزمایش های لازم برای مبتلایان به ایدز و عفونت «اچ ای وی» انجام شود.

برنامه استراتژی ایدز در کشور تدوین شد

گویا ادامه می دهد: برنامه پنجم استراتژی ایدز در کشور تدوین شده و مراحل پایانی تصویب آن در حال طی شدن است، همه سازمان هایی که این برنامه را تهیه کردند باید با حمایت های همه جانبه اقدام به اجرای این برنامه کنند تا خلاها را در این زمینه جبران کنیم و به دستاوردهای خوبی دست یابیم.

وی با بیان اینکه هنوز با بیمار یابی ایدز فاصله داریم، اظهار می دارد: برای مبارزه با ایدز برنامه یک ماهه تدارک دیده ایم، آموزش و اطلاع رسانی را به حداکثر ممکن رسانده و سعی داریم افراد مبتلا را شناسایی و اقدامات اساسی را زودتر انجام دهیم.

گویا خاطرنشان می کند: هنوز هیچ دارویی که ویروس های ایدز را از بدن دفع کند در دنیا وجود ندارد و داروهای تولید شده وظیفه افزایش سیستم ایمنی بدن را در برابر ایدز دارند و آموزش و اطلاع رسانی در زمینه رعایت دستورات بهداشتی و انجام ندادن رفتارهای پرخطر می تواند افراد را از آلوده شدن به ویروس اچ آی وی نجات دهد.


هشدارهای جدی مینو محرز به افرادی که مبتلا به ایدز شدند!

رئیس مرکز تحقیقات ایدز گفت: کسانی که اعتیاد دارند و یا دچار رفتار جنسی پرخطر هستند باید تست بدهند.

 

 

حجم ویدیو: 9.48M | مدت زمان ویدیو: 00:02:17 دانلود ویدیو

دیدگاه تان را بنویسید