تولید حسگر پوشیدنی هوشمند عرق بدن در ایران

محققان پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران موفق به تولید پچ پوشیدنی هوشمند برای تجزیه و تحلیل تعدادی از ترکیبات شیمیایی و متابولیت های عرق بدن برای نخستین بار شدند.

لینک کوتاه کپی شد

 

جی پلاس، در این پژوهش، یک پچ عرق پوشیدنی با خاصیت میکروسیالی بر پایه کاغذ و نخ طراحی و ساخته شده است که در ادغام با تکنولوژی تلفن هوشمند قادر به آنالیز همزمان بایومارکرهای مهم عرق از جمله گلوکز، لاکتات، کلراید، pH و میزان تعریق به صورت غیر تهاجمی است. از مزایای این حسگر پوشیدنی هوشمند می‌توان به قیمت پایین (کمتر از ۰.۰۳ دلار)، کارایی بالا و سهولت کاربری آن اشاره کرد.

ایرنا نوشت، یک مدل مبتنی بر اینترنت اشیا نیز جهت ارتقاء کاربردهای بالقوه حسگر پوشیدنی هوشمند ساخته شده در آینده طراحی شده است.

نتایج حاصل از مطالعات میدانی به خوبی موید کارایی بالای پچ عرق پوشیدنی هوشمند ساخته شده به عنوان یک حسگر ارزان، گزینشی، سریع، قابل حمل و با کاربری آسان است که می‌تواند به طور گسترده‌ایی در تشخیص‌های پزشکی، خود پایشی وضعیت سلامتی و سنجش عملکرد ورزشی مورد استفاده قرار گیرد.

این طرح در راستای پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد سینا اردلان و تحت راهنمایی حامد گل‌محمدی قانع مدیر گروه تحقیقاتی بیوپلتفرم‌های نانوحسگر و دکتر مریم وثوق در پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران به انجام رسید. نتایج این پژوهش در سال ۲۰۲۰ در مجله Biosensors and Bioelectronics با ضریب تاثیر ۱۰.۲۵ به چاپ رسیده است.

گفتنی است نتایج این تحقیق هم‌چنین به طور موقت (provisional) در اداره ثبت اختراعات آمریکا US Patent به ثبت رسیده است.

دیدگاه تان را بنویسید