۵ قانون پس انداز پول که باید در مورد آن فکر کنیم

گفته می‌شود که شیوه‌ی مدیریت پول و پس‌انداز کردن را از پدر و مادرمان به ارث می‌بریم و یاد می‌گیریم. با این حال، امروزه بسیاری از چیزها در حال تغییر هستند، و نگرشی که نسبت به پول داریم نیز تغییر می‌کند.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، برخی از نکات کلاسیک پس‌انداز پول می‌تواند بسیار صحیح باشد، و برخی از آن‌ها ممکن است منسوخ شده باشند. در ادامه با ۵ قانون پس انداز پول که باید در موردشان فکر کنیم آشنا می شویم.

قانون پس انداز پول

در این نوشتار چند قانون پس انداز پول می‌بینید که به شما کمک می‌کنند تا یاد بگیرید که برای داشتن ثبات اقتصادی در باقی عمرتان، چه چیزی را باید تغییر بدهید.

قانون ۱. همیشه کم‌تر از درآمدتان خرج کنید

در حقیقت، این یک ایده‌ی عالی است، زیرا یک شرط بسیار طبیعی برای انسان محسوب می‌شود – هرچه بیش‌تر درآمد کسب کنیم، تمایل بیش‌تری هم به خرج کردن داریم.

اما توجه کنید که اگر تمام آن خریدهای اضافی فقط خواسته‌ها و آرزوهای شما هستند، نه چیزهای مهم و اساسی برای این‌که زندگی راحتی داشته باشید، باید در مورد شیوه‌ی خرج کردن‌تان، تجدید نظر کنید. شاید بهتر باشد هر ریالی را که دارید فقط به این دلیل که برای‌تان مقدور است، خرج نکنید.

در حقیقت، پولی که پس‌انداز کرده‌اید در آینده بسیار مورد نیاز خواهد بود، به عنوان مثال، پس از بازنشستگی یا زمانی که باید اقساط وام خانه یا تحصیلات‌تان را پرداخت کنید.

همیشه بهترین کار این است که پول‌تان را برای روز مبادا نگه دارید، نه این‌که مقدار زیادی را برای خرید لباس‌های مد روز هزینه کنید که در فصل بعد دیگر به درد نمی‌خورند. از طرف دیگر، اگر لازم است چیزی بخرید، می‌توانید از چند ترفند پس‌انداز پول نیز استفاده کنید.

به عنوان مثال، اگر شما نمی‌توانید بدون جدیدترین مجموعه‌ی برند مورد علاقه‌تان زندگی کنید، منتظر روز حراج بمانید، به این ترتیب حتی اگر شده مقدار خیلی کمی پس‌انداز می‌کنید.

قانون ۲. پول نمی‌تواند خوشبختی بخرد

این قانون به اندازه‌ی خود دنیا قدمت دارد، اما آیا کاملاً درست است؟ این قانون واقعیت را بیان می‌کند اما بعد می‌رسد به این نکته که شما پول دارید، و این مستقیماً کمک‌تان می‌کند از استرس و اضطراب دور بمانید، مشکلاتی که اغلب در شرایطی اتفاق می‌افتند که شخص به دلیل کمبود پول نتواند نیازهای اساسی خود را برآورده کند.

شما وقتی مجبور نیستید در هزینه کردن برای مایحتاج زندگی‌تان صرفه‌جویی کنید و حساب هر یک ریالی که به دست می‌آورید را داشته باشید، بسیار راحت‌تر، آرام‌تر و مطمئناً خوشبخت‌تر خواهید بود.

مطابق با مطالعات دانشگاه پرینستون، افرادی که درآمد سالانه‌ی 75 هزار دلار داشتند، نسبت به افرادی که درآمدشان کم‌تر بود، خوشبختی بیش‌تری را حس می‌کردند. البته این موضوع، قانون “هرچه ثروتمندتر، خوشبخت‌تر” را تأیید نمی‌کند.

و باید یک چیز را به خاطر بسپاریم – پول همه چیز نیست، و گاهی اوقات هرچه پول بیش‌تری داشته باشید، مشکلات بیش‌تری هم خواهید داشت!

قانون ۳. پس‌انداز کردن پول ارزش‌اش را ندارد زیرا کسی پولش را با خودش به دنیای دیگر نمی‌برد

آیا این ایده درست است؟

این ایده چندان درست نیست و در حقیقت در زندگی روزمره می‌تواند خطرناک باشد! اولا، شما نمی‌دانید ساعت آخر زندگی‌تان چه زمانی فرا خواهد رسید و به هر حال برای پرداخت قبض و پرداخت وام به پول نیاز دارید.

دوم، اگر این ایده را دنبال کنید، پول زیادی را صرف هزینه‌های مختلف غیر ضروری می‌کنید آن هم به این دلیل که زندگی کوتاه است و ممکن است فردا از راه نرسد.

چنین رفتاری دیر یا زود منجر به مشکلات مالی می‌شود و بار بدهی سنگینی را روی شما تحمیل می‌کند.

همچنین توجه داشته باشید که در بعضی موارد، همسر شما یا یکی دیگر از اعضای خانواده‌تان مجبور می‌شود مسئولیت شما بر عهده بگیرد و وام شما را بپردازد و پس از اتمام زندگی شما روی زمین، حساب‌تان را تسویه کند.

بنابراین، شاید بهتر باشد این قانون کهن را فراموش کنید و به فکر افرادی باشید که قرار است ترک‌شان کنید – شما که نمی‌خواهید مشکلات بیش‌تری برای دیگران ایجاد کنید؟

قانون ۴. هرگز از کسی پول نگیرید

این یکی هم ایده‌ای عالی است اما برای امروز چندان کاربردی ندارد.

این قانون شاید 500 سال پیش معقول بود، اما با توجه به واقعیت‌های زندگی امروز باید برای خرید آپارتمان یا ماشین پول قرض بگیریم یا وام بگیریم تا زندگی سالم و درستی داشته باشیم!

در حقیقت، مطالعات دانشگاه هاروارد نشان داده‌اند که اگر اموالی برای خودتان داشته باشید، می‌توانید دارایی‌های بیش‌تری را نیز به دست بیاورید، در مقایسه با کسانی که درآمد برابر با شما دارند اما هیچ ملک و مالی خریداری نکرده‌اند.

اگر بلد هستید که چه‌طور از پول‌تان استفاده کنید، حتی می‌توانید در سرمایه‌گذاری‌ها شرکت کنید و به تدریج رفاه مالی‌تان را بهبود ببخشید. افراد ثروتمند می‌دانند که پول پول می‌سازد، بنابراین در برخی موارد، وام گرفتن می‌تواند یکی از گزینه‌های خوب برای بهبود کیفیت زندگی شما باشد.

قانون ۵. برای پس دادن پول کسی، از شخص دیگری پول نگیرید

البته این یکی هم ایده‌ی خوبی است. اما همیشه عملی نیست.

امروزه این قاعده می‌تواند برای وام‌های بانکی صدق کند اما نه در مورد افراد، به این معنا که اگر از بانک وام گرفته‌اید، از بانک دیگری برای تسویه‌ی اولی، وام نگیرید.

چنین کاری تنها در صورتی می‌تواند به شما کمک کند که بانک دوم وام با نرخ بهره‌ی پایین‌تر از بانک اول به شما بدهد.

به عنوان مثال، اگر وام بانک اول 8 درصد در سال و دومی 3 درصد باشد، می‌توانید با این کار مبلغی را صرفه‌جویی کنید. اما این را به خاطر بسپارید که ممکن است با انجام نقل و انتقالات بین بانکی پول زیادی را از دست بدهید و بیش‌تر از قبل دچار مشکل شوید!

دیدگاه تان را بنویسید