واکنش جلالی به لیست ویلموتس

ویلموتس دنبال شناخت از ظرفیت‌های فوتبال ماست و می‌خواهد این ظرفیت‌ها را جلوی چشم بیاورد و بعد ببیند از بین این نفرات کدام‌شان را می‌تواند با نفرات قبلی تلفیق کند تا به فوتبال ملی ما کمک شود.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، با اینکه لیست اخیر ویلموتس در نگاه اول با مخالفت و انتقاد برخی اهالی فوتبال و کارشناسان مواجه شده اما مجید جلالی در این باره به شدت مثبت صحبت می‌کند. جلالی می‌گوید این اتفاق در راستای برنامه‌ها و نقشه‌هایی است که ویلموتس در ذهن دارد و از آنجایی که او در مرحله شناخت از فوتبال ایران به‌سر می‌برد با دعوت از نفرات نسبتا گمنام و کمتر دیده شده اتفاق مثبتی را رقم زده است. گفت و گوی جلالی با ما را بخوانید:
 
آقا مجید فهرست اخیر تیم ملی بسیاری از کارشناسان و اهالی فوتبال را متعجب کرده و حتی برخی درباره این لیست موضع گرفته‌اند. تحلیل شما از این لیست و انتخاب نفرات نسبتا گمنام‌تر چیست؟
 کاملا معلوم است. ایشان در مرحله شناخت قرار دارد و کار بسیار منطقی را انجام داده است. ویلموتس دنبال شناخت از ظرفیت‌های فوتبال ماست و می‌خواهد این ظرفیت‌ها را جلوی چشم بیاورد و بعد ببیند از بین این نفرات کدام‌شان را می‌تواند با نفرات قبلی تلفیق کند تا به فوتبال ملی ما کمک شود. به نظر من که کار بسیار مثبتی است.


اما مثلا دعوت از بازیکنان لیگ یکی خیلی عجیب است.
 تا آنجا که من می‌دانم لیگ یکی‌ها آقای گل‌های این رقابت‌ها هستند و صرف اینکه بالاترین گل را زده‌اند ویلموتس به این فکر کرده که حتما این نفرات یک ظرفیت‌هایی دارند و استعداد هستند که دعوت‌شان کرده است.


پس شما از این لیست استقبال می‌کنید؟
 دقیقا. من این حرکت را خیلی خوب و مثبت می‌دانم. به نظر من همه باید از این لیست و اتفاقی که ایجاد شده استقبال کنند. ایشان با رویکردی که دارد نشان می‌دهد دید کنجکاوانه‌ای دارد.


با این حال مثل هر لیستی ایرادها و ابهاماتی در آن وجود دارد. به خیلی از این نفرات ایراد گرفته‌اند که بازیکنان بهتر از آنها در همان پست بودند. آن هم از بین کسانی که تاکنون به تیم ملی دعوت نشده‌اند.
 مسلما شما وقتی یک لیست تازه می‌دهید خیلی‌ها هستند و می‌گویید پس اگر اینها هستند بقیه هم باید باشند. اینها همه سلیقه است که در فوتبال وجود دارد. این مساله همیشه بوده اما ما باید امیدوار باشیم. مطمئنا آنهای دیگر را هم دعوت می‌کند و در همین اردوهای سه روزه خواهد دید.


شما فکر می‌کنید ویلموتس از این اردو کار اصلی‌اش را برای پروسه جوانگرایی تیم ملی آغاز کرده؟
 بله همین اردوی کوتاه مدت زمینه‌هایی را ایجاد می‌کند برای آن کار اصلی که در نظر دارد.


البته کلی از این جمع 23 نفره نفرات 22 یا 23 ساله هستند. یعنی بیشتر این بازیکنان زیر 25 سال سن دارند.
 در هر صورت پیشینه این نفرات موجود است. از طرفی در تیم ملی فعلی هم اکثر نفرات 28 یا بالای 28 سال سن دارند.


حدود 5 تا بالای 30 سال داریم، دو تا 29 ساله و سه چهار نفر هم بالای 25 سال. یعنی حدود ده نفر مسن داریم.
 که از این ده نفر شاید اکثرشان هم در ترکیب اصلی باشند. این خیلی مهم است که برای سه سال دیگر که قرار است در جام جهانی بازی کنیم این نفرات 27 سال یا زیر 27 سال داشته باشند. ایشان دنبال چنین چیزی هستند.


فکر می‌کنید ویلموتس پروسه جوان‌سازی تیم ملی را از همین مرحله پیش مقدماتی جام جهانی که شهریور امسال آغاز می‌شود کلید خواهد زد یا از مرحله بعد این کار را انجام می‌دهد؟
 ببینید بستگی به این دارد که از درون این سه روزها چقدر می‌تواند بازیکن مفید و کارآمد در بیاورد. وقتی ظرفیت‌ها را جلوی خودش می‌بیند مسلما باز هم این کار را تکرار خواهد کرد. این جریان با شروع لیگ ادامه پیدا خواهد کرد و گروه‌های بعدی را هم به اردو می‌آورد. حالا اینکه تا چه حد می‌تواند پروسه تغییر نسل را شتاب دهد بستگی به استعدادها دارد. یعنی هر چه نیروها مستعدتر باشند شتاب بیشتری می‌گیرد.


با این حال برخی کارشناسان فوتبال منتقدند و ایراد گرفته‌اند که این لیست را خود ویلموتس ننوشته است.
 عیبی ندارد. هر کسی نوشته باشد بالاخره با یکسری افراد صاحب‌نظر مشورت کرده‌اند که این اسم‌ها را داده‌اند. اینها ظرفیت‌های فوتبال ما هستند هر چند حتما افراد دیگری هم هستند که احتمالا از آنها دعوت خواهد شد.


چند بازیکن هم از پیکان دعوت شده‌اند که شاگرد شما بودند.
 بله حتما این نفرات پتانسیل‌هایی داشته‌اند که دعوت شدند. از نساجی هم چند نفر می‌توانستند دعوت شوند. مثلا حامد لک می‌توانست باشد یا فرشاد فرجی، یا هافبک‌مان که رفت فولاد. مجتبی ممشلی و مهرداد عبدی که به گل‌گهر رفت هم می‌توانستند دعوت شوند. سجاد آشوری هم همینطور. البته احتمال دارد اینها در مقاطع بعدی دعوت شوند.

دیدگاه تان را بنویسید