رونمایی از جدیدترین دستاوردهای حوزه سلول‌های بنیادی /اعطای جایزه ملی به ۳ محقق برتر

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی از برگزاری سومین جشنواره ملی و کنگره بین‌المللی سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در سالن اجلاس سران خبر داد و گفت: در این مراسم علاوه بر رونمایی از چندین محصول در این حوزه به فناوران برتر جوایز ملی اعطا خواهد شد.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، دکتر امیرعلی حمیدیه در نشست خبری امروز با بیان اینکه سومین جشنواره ملی و کنگره بین‌المللی کار خود را از ۳ آذر ماه آغاز کرده است، افزود: از روز ۳ آذر ماه کارگاه‌های تخصصی با حضور اساتید و دانشگاهیان در مراکز تحقیقاتی حوزه‌های سلول‌های بنیادی آغاز شده است.

وی بخش استارتاپی را از دیگر بخش‌های این رویداد علمی نام برد و افزود: این رویداد از امروز در دانشگاه شهید بهشتی آغاز شده است و فردا مراسم اختتامیه برگزار می‌شود.

حمیدیه با بیان اینکه کنگره بین‌المللی علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی از روز چهارشنبه آغاز به کار می‌کند، خاطرنشان کرد: در این کنگره بیش از ۳۰۰۰ محقق و دانشجو حضور دارند.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی از رونمایی از محصولات دانش‌بنیان در حوزه‌های علوم سلولی در این جشنواره خبر داد و یادآور شد: علاوه بر آن اقدام به معرفی طرح‌های برتر دانش‌آموزی می‌شود، ضمن آنکه به سه نفر از فناوران برتر حوزه‌های مرتبط با علوم سلولی جوایز ملی اعطا خواهد شد.

حمیدیه به جایگاه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی در دنیا اشاره کرد و یادآور شد: این حوزه طی سال‌های اخیر به عنوان یکی از علوم راهبردی و تاثیرگذار در حوزه پزشکی رشد چشمگیری یافته، به گونه‌ای که از این دانش به عنوان انقلاب جدید در حوزه پزشکی یاد می‌شود.

به گفته وی بر اساس مطالعات بازار سال‌های اخیر گردش مالی در حوزه سلول‌های بنیادی و مهندسی بافت روند صعودی قابل توجهی داشته، به طوری که از حدود هفت میلیارد دلار در سال ۲۰۰۹ به حدود ۲۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۵ رسیده است و بر اساس گزارش‌های آینده‌پژوهی این بازار تا سال ۲۰۳۰ به حدود ۱۷۰ میلیارد دلار افزایش می‌یابد.

وی با تاکید بر اینکه شرکت‌های عظیم داروسازی جهان به سمت این علم حرکت کرده‌اند، ادامه داد: بر این اساس ایران نیز همسو با توسعه این فناوری از ظرفیت‌های خود بر اساس مفاد مندرج در سند ملی توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی استفاده کرده است.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی با اشاره به تدوین سند ۱۰ ساله ۱۳۹۴ تا ۱۴۰۴ و همچنین سند چشم انداز ۲۰ ساله نظام، تاکید کرد: بهره‌مندی از حضور بالغ بر ۱۵۰۰ نفر از اساتید، نخبگان و کارشناسان برجسته کشور در حوزه‌های پزشکی، علوم پایه، فنی و مهندسی در قالب ۳۰ کارگروه تخصصی در سطح ملی، جلب مشارکت نخبگان ایرانی شاغل در دانشگاه‌های خارج از کشور، فعال‌سازی شورای سلول‌های بنیادی در بیش از ۲۰ استان از جمله اقدامات ستاد توسعه سلول‌های بنیادی است.

فعال شدن شبکه فعالان سلول‌های بنیادی

وی از فعال شدن شبکه فعالان سلول‌های بنیادی خبر داد و یادآور شد: این شبکه که با همکاری محققان ایرانی خارج از کشور و اساتید داخلی راه‌اندازی شده است، برنامه‌های مشترکی را در دستور کار دارند.

حمیدیه تعداد شرکت‌های فناور حوزه سلول‌های بنیادی را بالغ بر ۱۰۰ شرکت عنوان کرد و افزود: از این تعداد ۸۰ شرکت دانش‌بنیانی آنها احراز شده است.

وی اضافه کرد: با توجه به تمرکز بسیاری از دانشگاه‌های علوم پزشکی و دانشگاه‌های فنی و مهندسی در عرصه سلول‌های بنیادی، ستاد سلول‌های بنیادی با برنامه‌ریزی جامعی به منظور شکل‌گیری مجمعی از فعالان ملی در دو دوره جشنواره سلول‌های بنیادی را با حضور فعالان این عرصه برگزار کرده است.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی، جایگاه ایران را از لحاظ تولید مقالات در این حوزه رتبه اول در میان کشورهای اسلامی دانست و ادامه داد: با توجه به جایگاه بالای این فناوری در دنیا و اهمیت درمانی و ارزش اقتصادی آن و همچنین قرار گرفتن این علم در میان اولویت‌های فصل سوم نقشه جامع علمی، مسلما افزایش سرمایه‌گذاری‌های مادی و معنوی و اجرای برنامه‌های ترویجی می‌تواند باعث کسب جایگاه شایسته‌تری در جهان تا افق ۱۴۰۴ شود.

معرفی محصولات ۷۰ شرکت دانش‌بنیان در جشنواره سلول‌های بنیادی

حمیدیه برگزاری نمایشگاهی از محصولات دانش‌بنیان را از دیگر برنامه‌های سومین جشنواره سلول‌های بنیادی عنوان کرد و گفت: در این دوره از جشنواره ۷۰ شرکت دانش‌بنیان محصولات خود را معرفی خواهند کرد. ضمن آنکه اقدام به برگزاری نشست فن بازار تخصصی حوزه‌های سلول‌های بنیادی با حضور صاحبان ایده و ۱۰ سرمایه گذار بزرگ خواهد شد.

به گفته وی این دوره از جشنواره در خصوص موضوعاتی چون فناوری‌های کاربردی در پژوهش‌های سلول‌های بنیادی، سلول ایمنی درمانی، ژن درمانی و ویرایش ژنی، اندام‌واره‌ها در مدل‌سازی بیماری‌ها، زیست موادها و تجهیزات، مهندسی بافت، بانک سلولی، پیام‌رسانی سلولی و تجاری‌سازی محصولات مبتنی بر سلول و پزشکی بازساختی بحث و تبادل نظر خواهد شد.

حمیدیه اضافه کرد: علاوه بر آن سخنرانی‌هایی علمی برگزار می‌شود که در آن محققانی از کشورهای هلند، فرانسه، ژاپن، ایتالیا، سوئیس، آمریکا، کانادا و روسیه حضور خواهند داشت.

 

دیدگاه تان را بنویسید