به استناد برخی منابع، معتادان متجاهر به افراد فاقد مکان اطلاق می شود که توسط خانواده رها، در کف خیابان مانده‌اند، اراده ای برای ترک ندارند و برای دیگران نیز خطرناک تشخیص داده شده اند.
به گزارش ایرنا سید محمدرحیم فاضلی نژاد روز یکشنبه در نشست شورای اداری شهرستان تهران، افزایش روزافزون معتادان را یکی از مشکلات اجتماعی موجود در پایتخت خواند و افزود: تمامی مشکلات و معضلات اجتماعی در ارتباط با یکدیگر هستند و در صورت پرداختن به آنها، همه این معضلات را باید در کنار هم مد نظر قرار داد و اصلاح کرد.
فاضلی نژاد تاکید کرد: بهزیستی دو نوع خدمت به معتادان ارائه می کند که یکی درمان داوطلبانه آنان با کمک خانواده ها و دیگری پذیرش معتادان متجاهر و نگهداری 9 ماهه آنان تا زمان پاکسازی قطعی است.
مدیر بهزیستی شهرستان تهران گفت: معضل اصلی در این زمینه معتادان متجاهری هستند که کارتن خواب شده اند و سلامت و زیبایی جامعه را هم تهدید می کنند.
وی با بیان اینکه دادگاه ویژه ای برای رسیدگی به مشکل معتادان متجاهر شکل گرفته است، تصریح کرد: این دادگاه دو نوع حکم برای آنان صادر می کند و در یکی اگر فرد معتاد می تواند حکم درمان داوطلبانه و حضور در مراکز ترک اعتیاد را بپذیرد و در غیر این صورت مجرم شناخته و زندانی می شود.
فاضلی نژاد افزود: اکنون در مراکز ترک اعتیاد داوطلبانه شهر تهران 42 هزار و 300 نفر و در مراکز مربوط به ماده 16 که محل نگهداری معتادان متجاهر است 10 هزار و 300 نفر پذیرفته شده اند.
مدیر بهزیستی شهرستان تهران با بیان اینکه ظرفیت مراکز ترک اعتیاد معتادان کارتن خواب 20 هزار نفر است، جلوگیری از پذیرش معتادان سایر نقاط کشور را خواستار شد.
وی مجموع مددجویان بهزیستی در بخش معلولیت و زنان سرپرست خانوار پایتخت را 100 هزار نفر برشمرد و از اقامت دو هزار و 500 کودک بی سرپرست و بدسرپرست در شیرخوابگاه های سطح شهر تهران در شرایط کنونی خبر داد.
فاضلی نژاد به افزایش مستمری مددجویان و افراد زیرپوشش این سازمان اشاره و اعلام کرد: یک هزار مرکز تولیدی برای افراد زیر پوشش اشتغالزایی کرده اند.
وی همچنین با بیان اینکه 80 درصد کودکانی که در سطح خیابان های پایتخت، کار یا تکدی گری می کنند، غیرایرانی و از میان اتباع و اغلب هم فاقد مجوز اقامت هستند، اظهارداشت: البته در تهران کودکان خیابانی که تمام شبانه روز خود را در خیابان ها سپری می کنند، به صورت محدود مشاهده می شود.
وی یادآورشد: پژوهش ها نشان می دهد یک سوم کودکان کار و خیابانی را دختران و دو سوم دیگر را پسران تشکیل می دهند.
فاضلی نژاد اظهارداشت: مهمترین علت افزایش روزافزون تعداد کودکان کار و خیابانی در پایتخت درآمدزایی آنان است که نشان از مشارکت مردمی در کمک به این کودکان دارد.
مدیر بهزیستی شهرستان تهران گفت: مسئولیت پذیری اجتماعی تمامی دستگاه ها اقتضا می کند در آگاه سازی مردم نسبت به لزوم کمک نکردن به این کودکان برای کاهش جمعیت کودکان کار و ساماندهی آنان مشارکت داشته باشند.
وی با بیان اینکه در صورت نبود درآمد قابل توجه به حتم تعداد این کودکان هم افزایش نمی یابد خاطرنشان کرد: برای ساماندهی کودکان دو راهکار بهره گیری از توان سازمان های مردم نهاد به منظور آگاه سازی مردم و دیگری اجرای طرح ضربتی جمع آوری در دستور کار قرار دارد.
فاضلی نژاد به جمع آوری 852 کودک کار و خیابان طی 9 ماه امسال از سطح شهر تهران اشاره کرد و 624 نفر آنان را غیر ایرانی خواند و ادامه داد: مبنای تمامی اقدامات بهزیستی کاهش تعداد این کودکان است و باید از ظرفیت همه دستگاه ها در زمینه اطلاع رسانی و ساماندهی آنان بهره گرفت.
فرماندار شهرستان تهران نیز در این جلسه گفت: افزایش آمار معضلات اجتماعی نشانه کم کاری دستگاه های اجرایی و آموزشی است.
عیسی فرهادی با بیان اینکه 80 درصد آمار مربوط به معضلات اجتماعی تهران مربوط به مهاجران است تصریح کرد: با وجود آنکه بخشی از این معضلات پایتخت سرریز بخش های مختلف کشور است اما کم کاری سایر دستگاه ها هم به آن دامن می زند.
وی بهزیستی را یک دستگاه حاکمیتی خواند و تاکید کرد: بهزیستی بتنهایی نمی تواند از عهده همه افراد گرفتار در معضلات اجتماعی برآید و بر همین اساس باید سایر دستگاه ها نیز در بهبود این وضعیت کمک کنند.
فرهادی به تصویب قانون تشکیل فوریت های اجتماعی در تهران اشاره کرد و افزود: با وجود آنکه 14 دستگاه عضو این شورا هستند در زمینه جمع آوری متکدیان بالای 18 سال به طور مستقیم شهرداری و زیر 18 سال بهزیستی مسئولیت دارند.
فرماندار شهرستان تهران گفت: تاکنون حدود 10 هزار معتاد متجاهر از سطح شهر تهران جمع آوری شده، نزدیک به 9 ماه از هر یک نگهداری می شود و در این زمینه عمده این کار دشوار با شهرداری و بهزیستی است.
وی با بیان اینکه این وضعیت آسیب های اجتماعی زیبنده جمهوری اسلامی نیست اظهارداشت: امروز جمهوری اسلامی که یکی از قدرت های بی بدیل جهان محسوب می شود حیف است که در بحث آسیب های اجتماعی موفق نباشد.
فرهادی به وجود 81 هزار بی سواد بین 10 تا 49 سال در سطح شهر تهران اشاره کرد و خواستار شناسایی و آموزش آنان شد.
وی همچنین به استقرار میز خدمت در سطح دستگاه های اجرایی اشاره کرد و خواستار حضور افراد قوی و پیگیر برای راهنمایی و ارائه بهترین خدمات و مشاوره مردم مراجعه کننده شد.
فرهادی تاکید کرد: به هر میزان که این افراد قوی و پیگیر در میزهای خدمت حضور داشته باشند، به همان میزان می توانند رضایت مردم را نسبت به خدمات انقلاب و نظام اسلامی جلب کنند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان تهران هم در ادامه این جلسه با بیان اینکه زلزله تهران فراموش شده است گفت: به من تاکید شده تا در این مورد هیچ صحبتی نکنم اما اگر فردا در همین شهر اتفاقی رخ دهد دیگر مسئولان نخواهند پرسید چرا کسی هشدار نداد و نگفت؟
حسین کتابدار تصریح کرد: این مشکل فراموش شده و صدای هشدار هم به جایی نمی رسد، در حالی که موضوع زلزله تهران باید در شورای مدیریت بحران و شورای تامین به شکل مستمر مطرح و پیگیری شود.
وی با بیان اینکه در صورت وقوع حادثه ای همچون زلزله در تهران توان نیروهای امدادی موجود پاسخگو نخواهد بود تاکید کرد: این جمعیت آماده آموزش به تمامی افراد داوطلب، شهروندان، دانش آموزان و حتی مراجعه خانه به خانه است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان تهران اضافه کرد: موضوع دیگری که باید برای آن تعیین تکلیف کرد، بحث نبود متولی برای کوهستان های تهران است.
کتابدار با بیان اینکه هر هفته بیش از 500 هزار نفر به کوهستان های تهران سفر می کنند از نبود حداقل آموزش های مربوط به کوهنوردی، کمک های اولیه و مشخص نبودن متولی امداد و خدمات رسانی در این نواحی خبر داد.
تهرام/3001// 1008
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.