دولت کوبا که با مشکلاتی در تولید برق با قطعی های مکرر برق و کمبود مواد غذایی و دارو مواجه است، از روز دوشنبه اقدامات اضطراری را آغاز کرد که شامل اعمال محدودیت در فروش سوخت و کاهش خدمات حمل و نقل عمومی است.

به گزارش جماران به نقل از الجزیره، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، کوبا را «کشوری شکست خورده» توصیف کرد، اما از هاوانا خواست تا با کشورش به توافق برسد و همچنین ایده انجام عملیاتی برای تغییر رژیم را رد کرد.

رئیس جمهور آمریکا روز دوشنبه در حالی که با هواپیمای ریاست جمهوری«ایر فورس وان» به واشنگتن باز می گشت، به خبرنگاران گفت: «کوبا اکنون کشوری شکست خورده است.»

ترامپ در پاسخ به این سوال که آیا ایالات متحده دولت کوبا را مانند ونزوئلا سرنگون خواهد کرد، گفت: «من فکر نمی کنم این ضروری باشد.»

کوبا با کمبود شدید سوخت و قطعی مکرر برق مواجه است، در حالی که ترامپ محاصره اعمال شده بر این جزیره از دهه ها پیش را تشدید کرده و به برخی دیگر از کشورهایی که هاوانا را با نفت تامین می کنند، فشار می آورد تا این کار را متوقف کنند.

 

کمک های اسپانیایی

در حالی که ترامپ اذعان کرد که کمبود سوخت در کوبا «تهدیدی انسانی است»، اسپانیا اعلام کرد که قصد دارد از طریق سازمان ملل متحد به کوبا کمک های بشردوستانه ارسال کند.

وزارت امور خارجه اسپانیا روز دوشنبه در بیانیه ای پس از دیدار خوسه مانوئل آلواریس، وزیر امور خارجه اسپانیا و برونو رودریگز، وزیر امور خارجه کوبا در مادرید اعلام کرد:«اسپانیا از طریق سیستم سازمان ملل متحد به کوبا کمک های بشردوستانه به شکل مواد غذایی و محصولات بهداشتی اساسی ارائه خواهد کرد.»

بیانیه وزارت امور خارجه اسپانیا حاکی از آن است که آلواریس و رودریگز در مورد «وضعیت کنونی در کوبا» گفتگو کردند، بدون اینکه وارد جزئیات بیشتری شوند.

رودریگز در پستی در پلتفرم ایکس نوشت که وزرا در این دیدار بر تمایل به «تقویت گفتگوی سیاسی، اقتصادی، تجاری و همکاری به نفع هر دو کشور» تاکید کردند.

واکنش اسپانیا پس از آن صورت می گیرد که مکزیک 800 تن کمک بشردوستانه به این جزیره ارسال کرد که اواخر هفته گذشته با دو کشتی وابسته به نیروی دریایی مکزیک وارد شد.

 

محکومیت کوبا

در همین حال، وزیر کوبایی که قبل از عزیمت به مادرید از چین و ویتنام دیدار کرده بود، «نقض  صلح(توسط آمریکا)، امنیت و قوانین بین المللی و افزایش خصومت ایالات متحده نسبت به کوبا» را محکوم کرد.

اقداماتی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا برای تنگ کردن عرصه بر اقتصاد جزیره تحت محاصره آمریکا اتخاذ کرده است، وضعیت دشوار کوبایی ها را وخیم تر کرده است.

ترامپ پس از عملیات نظامی که نیروهای ویژه آمریکایی ماه گذشته در کاراکاس انجام دادند و منجر به دستگیری نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا شد، متعهد شد که عرضه نفت و سوخت به کوبا را قطع کند. ونزوئلا تامین کننده اصلی نفت به این جزیره با نظام کمونیستی بود.

کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد روز جمعه گذشته نسبت به «وخامت اوضاع اجتماعی و اقتصادی در کوبا» ابراز«نگرانی عمیق» کرد.

دولت کوبا که با مشکلاتی در تولید برق با قطعی های مکرر برق و کمبود مواد غذایی و دارو مواجه است، از روز دوشنبه اقدامات اضطراری را آغاز کرد که شامل اعمال محدودیت در فروش سوخت و کاهش خدمات حمل و نقل عمومی است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

کلمات کلیدی کوبا و آمریکا

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.