مانورهای روسیه و چین در بحبوحه تداوم تنش بین روسیه و غرب بر سر جنگ در اوکراین انجام می شود و همزمان با درز اطلاعاتی مبنی بر عزم چین برای الحاق اجباری جزیره تایوان در سال 2027 است.
به گزارش جماران به نقل از الجزیره، وزارت دفاع چین شامگاه شنبه از برگزاری دور سوم مانورها با روسیه در مورد مقابله با موشک های بالستیک خبر داد.
این وزارتخانه توضیح داد که این مانورها در اوایل دسامبر جاری در خاک روسیه انجام شده است.
بر اساس پستی در وب سایت این وزارتخانه، این تمرینات هیچ طرف ثالثی را هدف قرار نمی دهد و واکنشی به هیچ وضعیت بین المللی فعلی نیست.
دو کشور ماه گذشته مذاکراتی را در مورد دفاع موشکی و ثبات استراتژیک انجام دادند و در ماه آگوست گذشته تمرینات توپخانه ای و ضد زیردریایی را در دریای ژاپن انجام دادند.
روسیه و چین اندکی قبل از حمله روسیه به اوکراین در سال 2022 یک مشارکت استراتژیک «بدون محدودیت» امضا کردند و متعهد شدند که تمرینات نظامی منظمی را برای تمرین هماهنگی بین نیروهای مسلح خود انجام دهند.
این دو کشور نگرانی خود را در مورد طرح های دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا برای ساخت یک سپر ضد موشکی به نام «گنبد طلایی» و عزم اعلام شده وی برای از سرگیری آزمایش های تسلیحات هسته ای پس از وقفه ای بیش از 30 سال ابراز کردند.
اوضاع متشنج
مانورهای روسیه و چین در بحبوحه تداوم تنش بین روسیه و غرب بر سر جنگ در اوکراین انجام می شود و همزمان با درز اطلاعاتی مبنی بر عزم چین برای الحاق اجباری جزیره تایوان در سال 2027 است.
ایالات متحده مهمترین حامی امنیتی تایوان و بزرگترین تامین کننده تسلیحات آن است، اما چین تاکید می کند که این جزیره بخشی از خاک آن است.
پیشتر، تایوان -که از خودمختاری برخوردار است- اعلام کرد که چین کشتی های جنگی را برای «عملیات نظامی» در صدها کیلومتر از دریای زرد تا دریای چین جنوبی مستقر کرده است که این امر «تهدیدی» برای منطقه است.
سخنگوی دفتر ریاست جمهوری گفت که وزارت دفاع تایوان و سایر سازمان های امنیتی در حال نظارت بر فعالیت های چین هستند و «درک کاملی از وضعیت دارند».
در همین حال، سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت که پکن «به طور پیوسته یک سیاست دفاعی را دنبال کرده است» و از «طرف های ذیربط» خواست «در واکنش های خود اغراق نکنند یا به تبلیغات بی اساس نپردازند».
چین استفاده از زور برای کنترل تایوان را رد نکرده است، در حالی که ادعای مالکیت کل دریای چین جنوبی را نیز دارد.