باراک راوید، خبرنگار اکسیوس، در گزارشی تازه نوشته است که دو نماینده ارشد دونالد ترامپ، استیو ویتکاف و جِرد کوشنر، در سفری پنج‌ساعته به کرملین کوشیدند ولادیمیر پوتین را به حمایت از نسخه اصلاح‌شدۀ طرح صلح آمریکا برای اوکراین متقاعد کنند؛ دیداری که پس از دو هفته دیپلماسی فشرده و هم‌زمان با افزایش امیدها ـ و نگرانی‌ها ـ درباره پایان جنگ انجام شد.

به گزارش سرویس بین‌الملل جماران، باراک راوید، خبرنگار اکسیوس نوشت: مشاوران رئیس‌جمهور ترامپ، استیو ویتکاف و جِرد کوشنر، روز سه‌شنبه در کرملین حدود پنج ساعت با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، دیدار کردند تا او را متقاعد کنند از نسخه به‌روزشده طرح صلح آمریکا برای اوکراین حمایت کند. «کیرل دیمیتریِف» نماینده پوتین در پیامی در شبکه ایکس پایان این نشست را تأیید و آن را «سازنده» توصیف کرد.

 

چرا مهم است: این نشست در مسکو پس از دو هفته دیپلماسی فشرده درباره طرح ترامپ برگزار شد؛ از جمله دو دور مذاکره میان آمریکا و اوکراین. پوتین پیش‌تر گفته بود طرح ترامپ می‌تواند مبنایی برای مذاکره باشد، اما هم‌زمان نشان داده بود که تمایلی به تعدیل مواضع سخت‌گیرانه خود ندارد.

 

نکته قابل‌توجه: این ششمین دیدار ویتکاف با پوتین در روسیه بود، اما نخستین دیدار حضوری میان پوتین و تیم ترامپ از زمان نشست آلاسکا در ماه اوت به شمار می‌رود. همچنین این نخستین بار بود که کوشنر در گفت‌وگوهای مرتبط با پوتین حضور داشت.

بر اساس گفته‌های دو منبع مطلع، انتظار می‌رود ویتکاف و کوشنر روز چهارشنبه در اروپا با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، دیدار کرده و او را در جریان گفت‌وگوهای خود با پوتین قرار دهند. زلنسکی روز سه‌شنبه گفت انتظار دارد بلافاصله پس از دیدار آنان با پوتین با ویتکاف و کوشنر گفت‌وگو کند.

قرار بود نمایندگان آمریکا نسخه اصلاح‌شده طرح صلح را که در جریان مذاکرات با اوکراینی‌ها از ۲۸ بند به ۱۹ بند کاهش یافته بود، به پوتین ارائه دهند.

 

مروری سریع: ویتکاف، کوشنر و مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، روز یکشنبه در میامی با هیأت اوکراینی به ریاست روستم عمروف، مشاور امنیت ملی زلنسکی، دیدار کردند.

تمرکز این مذاکرات بر تعیین محل ترسیم مرز بالفعل میان اوکراین و روسیه در چارچوب یک توافق صلح بود. پوتین تأکید دارد روسیه تا زمانی که کنترل کامل منطقه دونباس در شرق اوکراین را به دست نگیرد، جنگ را متوقف نخواهد کرد. آمریکا می‌خواهد اوکراین بخشی از آن منطقه را واگذار کند تا پوتین را به پذیرش صلح ترغیب کند؛ امری که امتیازی دردناک و از نظر سیاسی بسیار حساس خواهد بود.

زلنسکی گفت عالی‌ترین فرمانده نظامی اوکراین «وضعیت واقعی در جبهه» را برای آمریکایی‌ها تشریح کرده و درباره «اجرای گام‌های مختلف در خط مقدم... در صورت برقراری آتش‌بس» توضیح داده است. او همچنین گفت طرح ۱۹ بندی در جریان گفت‌وگوهای میامی «بیشتر اصلاح» شده است.

 

تحولات تازه: ویتکاف پیش از عزیمت به مسکو، یکشنبه‌شب و دوشنبه‌صبح دو نشست دیگر با عمروف برگزار کرد.

زلنسکی و امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، نیز در جریان سفر زلنسکی به پاریس، روز دوشنبه تماس مشترکی با ویتکاف و عمروف داشتند. به گفته یک مقام فرانسوی، پس از دیدار با زلنسکی، مکرون با ترامپ درباره مسیر پیش‌روی روند صلح گفت‌وگو کرد. مکرون بر «اهمیت تضمین‌های امنیتی مورد نیاز اوکراین و عزم ما برای کار مشترک با آمریکا» در این زمینه تأکید کرده است.

 

آخرین تحولات: هم‌زمان با تدارک کوشنر و ویتکاف برای دیدار با پوتین در مسکو، زلنسکی در دوبلین با تیم مذاکره‌کننده‌اش دیدار کرد. رئیس‌جمهور اوکراین گفت آنان درباره مسائلی گفت‌وگو کرده‌اند «که نمی‌توان از طریق تلفن مطرح کرد».

زلنسکی روز سه‌شنبه اعلام کرد در صورت موفقیت گفت‌وگوهای مسکو آماده است با ترامپ دیدار کند. او گفت: «شانس پایان دادن به جنگ اکنون بیش از هر زمان دیگری است... اما هیچ تصمیم آسانی در کار نخواهد بود.»

 

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.