اتحادیه اروپا در سیزدهمین بسته تحریمی خود علیه روسیه، برای نخستین بار شرکت‌های چینی را که مظنون به کمک به کرملین هستند، هدف قرار داده است.

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، اعضای اتحادیه اروپا روز چهارشنبه ۲۱ فوریه با وضع تحریم‌های جدید علیه روسیه موافقت کردند.

اتحادیه اروپا در سیزدهمین بسته تحریمی خود علیه روسیه، برای نخستین بار شرکت‌های چینی را که مظنون به کمک به کرملین هستند، هدف قرار داده است.

در بسته جدید تحریمی علیه روسیه، نام ۲۰۰ فرد و نهاد عمدتا روسی به فهرست تحریم‌ها اضافه شده است که در حال حاضر شامل بیش از ۲ هزار نام است.

این بسته جدید تحریمی هیچ فرد مرتبط با مرگ الکسی ناوالنی، برجسته‌ترین منتقد ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه را در برنمی‌گیرد.

جزئیات دقیق تحریم‌های سنگین علیه روسیه پس از انتشار در تارنمای رسمی اتحادیه اروپا که انتظار می‌رود اواخر این هفته رخ دهد، در دسترس خواهد بود.

در همین زمینه، اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا بر از کار انداختن «ماشین جنگی پوتین» تأکید کرد.

اتحادیه اروپا پیش‌تر تلاش کرده بود تا تعداد معدودی از شرکت‌های چینی را مجازات کند، اما واکنش پکن و ملاحظات برخی کشورهای عضو این اتحادیه مانع وضع چنین تحریم‌هایی شده بود.

بر اساس داده‌های گمرک چین، تجارت دو‌جانبه روسیه با چین در سال ۲۰۲۳ به بیش از ۲۱۳ میلیارد یورو رسید که رکورد جدیدی است.

اتحادیه اروپا همچنین در سیزدهمین بسته تحریمی خود علیه روسیه، مجازات‌هایی را برای موسساتی که به آموزش کودکان ربوده شده از اوکراین می‌پردازند، در نظر گرفته است.

تصویب سیزدهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه همزمان با دومین سالگرد تهاجم نظامی مسکو به اوکراین صورت گرفته است.

مجارستان تنها عضو اتحادیه اروپا بود که با تحریم‌های جدید علیه ۲۰۰ فرد حقیقی و حقوقی روس مخالف بود. این کشور نگران است که محدودیت‌های ایجاد شده علیه شرکت‌های روسی بر صنعت برق مجارستان تأثیر بگذارد.

شرکت «روس اتم»، پیمانکار اصلی نیروگاه هسته‌ای «پاکش» در مجارستان است که بیش از ۵۰ درصد برق این کشور را تامین می‌کند.

آخرین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه تقریباً به طور کامل بر موضوع دور زدن تحریم‌ها متمرکز شده است.

چین، امارات عربی متحده، ترکیه، قرقیزستان، قزاقستان، ازبکستان، صربستان و ارمنستان ماه‌ها است که تحت نظارت اتحادیه اروپا قرار گرفته‌اند.

دیوید اوسالیوان، فرستاده ویژه این اتحادیه در امور تطبیق تحریم‌ها در ماه دسامبر گذشته به یورونیوز گفت: «من فکر می‌کنم باید واقع‌بین باشیم. همیشه راه‌هایی برای دور زدن تحریم‌ها وجود دارد.»

یک دیپلمات که نخواست نامش فاش شود، گفت که تحریم‌های وضع شده علیه روسیه آن‌قدری که اتحادیه اروپا امیدوار بود، مؤثر نیستند زیرا روسیه همچنان آنچه را که می‌خواهد، به دست می‌آورد.

 

نتایج نظرسنجی: تنها ۱۰ درصد اروپایی‌ها باور دارند که اوکراین می‌تواند روسیه را شکست دهد

 

بر اساس یک نظرسنجی در سراسر اتحادیه اروپا، تنها یک نفر از هر ده اروپایی معتقد است که اوکراین می‌تواند روسیه را شکست دهد.

این نظرسنجی که در ۱۲ کشور اتحادیه اروپا از جمله فرانسه، آلمان، مجارستان، ایتالیا، هلند، لهستان، اسپانیا و سوئد انجام شد، نشان می‌دهد که مولفه‌هایی چون ضد حمله ناموفق اوکراین، تغییر سیاست بالقوه ایالات متحده در قبال حمایت از کی‌یف و همچنین احتمال بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید باعث شده که این بدبینی بین اروپایی‌ها قوت بگیرد. 

 این یافته‌های جدید در تحقیقی که شورای روابط خارجی اروپا انجام داده در آستانه دومین سالگرد تهاجم نظامی روسیه به اوکراین منتشر می‌شود. این تحقیق همچنین نشان می‌دهد که ۲۰ درصد اروپایی‌ها انتظار دارند که روسیه در این جنگ پیروز شود.

اگرچه حمایت از کی‌یف در میان اروپایی‌ها همچنان بالاست، اما افرادی که در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند شکل گیری نوعی «توافق آتش بس و سازش» را محتمل‌ترین راه حل برای پایان جنگ معرفی کرده‌اند. 

نتایج جدید نشان می‌دهد که نگاه اروپایی‌ها در طول یک سال اخیر تغییر کرده است چرا که پیش‌تر اکثر اروپایی‌ها معتقد بودند که اوکراین باید تمام سرزمین‌های از دست رفته خود را باز پس بگیرد. 

نویسندگان گزارش استدلال کردند که بر اساس یافته‌ها، سیاستمداران اتحادیه اروپا باید رویکرد واقع‌بینانه‌تری داشته باشند و تلاش‌های خود را بر نحوه چگونگی دستیابی به صلح متمرکز کنند. مارک لئونارد،  یکی از نویسندگان شورای روابط خارجی اروپا (ECFR) که این نظرسنجی را انجام داده در این خصوص می‌گوید: «به منظور حمایت مداوم اروپا از اوکراین، رهبران اتحادیه اروپا باید نحوه صحبت خود را در مورد جنگ تغییر دهند. اکثر اروپایی‌ها به دنبال جلوگیری از پیروزی روسیه هستند اما باور ندارند که کی‌یف از نظر نظامی توان پیروزی در مقابل روسیه را داشته باشد.» 

آقای لئونارد در مواجهه با مردمی که به طور فزاینده بدبین هستند، توضیح داد که استدلال برای کمک بیشتر باید بر این تمرکز داشته باشد که چگونه «می‌تواند منجر به صلح پایداری شود که به نفع کی‌یف باشد نه اینکه به پیروزی برای پوتین منجر شود.»

بر اساس نظرسنجی‌ها، اوکراینی‌ها عمدتا با هرگونه واگذاری سرزمینی به روسیه مخالف هستند اما آنها در طول دو سالی که از جنگ گذشته نتوانسته‌اند در ضد حملات خود به دست‌آوردهای نظامی دست یابند و عموما در مقابل ارتش روسیه شکست خورده‌اند. 

برخی کارشناسان استدلال می‌کنند که یک توافق صلح که بخشی از خاک اوکراین را به روسیه بدهد می‌تواند به جسورتر شدن کرملین منجر شود و به شدت‌گیری درگیری‌ها در آینده بینجامد. برخی دیگر اما بر این باورند که پایان دادن به خونریزی باید به یک اولویت تبدیل شود. 

این نظرسنجی در ماه ژانویه انجام شده و در این مدت نیروهای اوکراینی مجبور به عقب نشینی از آودیئیفکا شده‌اند و مسکو به یک پیروزی استراتژیک در منطقه شرقی دونتسک دست یافته است. 

در میان شهروندان اروپایی که در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند فشار بر کی‌یف برای پذیرش توافق در سه کشور مجارستان با ۶۴ درصد، یونان با ۵۹ درصد و ایتالیا با ۵۲ بیش از سایر کشورهای اروپایی بوده است. در حالی که حمایت از اوکراین برای بازپس‌گیری سرزمین‌ها در سه کشور سوئد با ۵۰، پرتغال با ۴۸ و لهستان با ۴۷ درصد بیشترین بوده است. 

همچنین نظرات در اسپانیا، هلند، آلمان و فرانسه هم به طور مساوی بین دو دیدگاه مختلف تقسیم شده است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.