اوکراین خبر از حمله گسترده در جنوب این کشور و پیشروی داده است روسیه اما در مقابل که روسیه آن را تکذیب می‌کند.

به گزارش جماران به نقل از رویترز، اوکراین خبر از حمله گسترده  در جنوب این کشور و پیشروی داده است روسیه اما در مقابل که روسیه آن را تکذیب می‌کند.

 اوکراین می گوید خطوط روسیه را در چندین نقطه در نزدیکی شهر جنوبی خرسون شکسته است در حالی که کی‌یف می کوشد مناطق جنوبی را از روسیه بازپس گیرد. مسکو نیز می گوید ضد حمله کی‌یف شکست خورده است.

این اقدام کی‌یف پس از چندین هفته بن بست نسبی در منازعه ای صورت می گیرد که هزاران کشته و میلیون ها نفر آواره برجا گذاشته است.

الکسی آرستویچ، مشاور ارشد ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، در این خصوص تصریح کرد: «باید اشاره کنم که امروز خطوط دفاعی (روسیه) ظرف چند ساعت شکسته شد».

وی افزود: نیروهای اوکراینی کشتی‌هایی را که مسکو از آنها برای تأمین مایحتاج نیروهایشان در بخشی از مناطق در کرانه غربی رودخانه دنیپرو در منطقه خرسون استفاده می‌کنند، گلوله‌باران کرده اند.

اما در مقابل وزارت دفاع روسیه اوایل روز دوشنبه اعلام کرد نیروهای اوکراینی برای حمله به مناطق میکولایف و خرسون تلاش کردند اما تلفات قابل توجهی متحمل شدند.

در این بیانیه آمده است: «تلاش تهاجمی دشمن با شکست سنگینی مواجه شد».

وزارت دفاع روسیه مدعی شد که  ارتش روسیه 26 تانک، 23 نفر بر و 9زره پوش اوکراینی را منهدم کره است و دو هواپیمای هجومی از نوع سو25  را سرنگون کرده و بیش از 560 نظامی اوکراینی را کشته است.

 

شرکت‌های آمریکایی مخفیانه به دنبال تجارت با روسیه هستند

روزنامه ینی‌شفق ترکیه به نقل از منابعی آگاه گزارش داد که شرکت‌های آمریکایی از طریق ترکیه به دنبال دورزدن تحریم‌ها و تجارت با روسیه هستند.

 روزنامه «ینی‌شفق» ترکیه مدعی شد شرکت‌های آمریکا مخفیانه به دنبال راهی برای دورزدن تحریم‌ها و تجارت با روسیه هستند.

ینی‌شفق به نقل از محافل تجاری در ترکیه افزود: بسیاری از شرکت‌های آمریکایی که به خاطر آغاز جنگ در اوکراین از روسیه خارج شده بودند، مخفیانه به دنبال راهی برای تجارت با روسیه از طریق ترکیه هستند.

به گفته این منابع، شرکت‌های آمریکایی که به دنبال دورزدن تحریم‌های غرب علیه روسیه هستند به شرکت‌های ترکیه‌ای پیشنهاد می‌دهند که در ازای دریافت مبلغ خاصی (کمیسیون) آنها را در معامله با شرکت‌های روسی شریک کنند.

این منابع آگاه ترکیه‌ای همچنین افزودند: این گونه پیشنهادها در ماه‌های اخیر افزایش یافته و شرکت‌های آمریکایی از مسیر روسیه-ترکیه-دُبی-آمریکا تجارت می‌کنند و از روسیه کالا می‌خرند.

به نوشته ینی‌شفق، بسیاری از شرکت‌های بین‌المللی که مقر و دفتر اصلی آنها در آمریکاست، به منظور افزایش تجارت، شعبه‌های فرعی خود را در مناطق آزادِ دبی در امارات ایجاد کرده‌اند. شرکت‌های آمریکایی هم که پیشنهاد تجارت مشترک به شرکت‌های ترکیه‌ای می‌دهند، از این شیوه استفاده می‌کنند تا ضرر و زیان و خسارت خود در بازار روسیه را جبران کنند.

با آغاز حمله نظامی روسیه در اوکراین، آمریکا و کشورهای اروپایی به منظور توقف پیشروی ارتش روسیه و حمایت از اوکراین، ضمن ارسال تسلیحات نظامی به ارتش اوکراین، تحریم‌های اقتصادی شدیدی علیه مسکو اعمال کردند و در پی این تحریم‌ها، بسیاری از شرکت‌های آمریکایی و اروپایی فعال در روسیه، از این کشور خارج شدند.

 

ممنوعیت صدور ویزای کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای اتباع روسیه

در آستانه نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا، آلمان و فرانسه با طرح «محدود و ممنوع کردن صدور ویزا برای شهروندان روسیه» مخالفت کردند.

 این دو کشور متنفذ اروپایی در بیانیه ای مشترک اعلام کردند که محدودیت بی قیدوشرط صدور ویزا به شهروندان روس «نتیجه معکوسی» خواهد داشت. 

این دو کشور تاکید کردند که «اروپا باید به راه‌های هوشمندانه‌تری برای استفاده از اهرم مهم صدور ویزا بیندیشد.» در این بیانیه می خوانیم که دو کشور «به وجود خطرات بالقوه امنیتی حضور شهروندان روسیه در اروپا» اذعان دارند اما بر این باورند که باید اجازه ارتباط «خصوصا نسل جوان روسیه با اروپا را داد تا آنها نسبت به اتحادیه اروپا بیگانه نباشند.» 

در ادامه این بیانیه نیز آمده است: «سیاست‌های ویزای ما باید منعکس‌کننده رویکردی باشد که در آن شهروندانی که مرتبط با دولت روسیه نیستند بتوانند به اروپا سفرکنند.» 

بیش از ۶ ماه از جنگ اوکراین می گذرد و در این مدت اتحادیه اروپا تحریم های گسترده ای را علیه روسیه و دولت ولادیمیر پوتین وضع کرده است.  محدودیت صدور ویزا به شهروندان روس یکی از مهم ترین موضوعات بحث و گفتگو در نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا خواهد بود.  

دولت روسیه به طرح محدود کردن صدور ویزا واکنش نشان داد و اعلام کرد این «تحریم هم یکی دیگر از نمونه‌هایی است که نشان می دهد پراکندن سیاست‌های ضدروسیه در غرب در جریان است.» 

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در نشست خبری با خبرنگاران گفت: «متأسفانه گام به گام، هم بروکسل و هم پایتخت‌های اروپایی بطور مطلق فقدان برآمدن دلیل و برهان  را نشان می‌دهند.» وی تاکید کرد که تصمیم کشورهای اروپایی «بی پاسخ» نمی ماند و گفت روسیه کاری می کند تا به بهترین وجه منافع ملی شهروندانش را تامین کند. 

در حالی که دو کشور آلمان و فرانسه بر این باورند که باید همچنان صدور ویزای شهروندان روسیه انجام گیرد بعید به نظر می رسد که طرح اروپایی محدودیت صدور ویزا در روزهای آینده بتواند ۲۷ کشور عضو را به اجماع برساند. 

با این حال به جز این دو کشور، اغلب کشورهای شرق و شمالی عضو اتحادیه اروپا به شدت با ممنوعیت صدور ویزای شهروندان روس موافقند. یپه کوفود، وزیر امور خارجه دانمارک سه شنبه گفت: «برای من بسیار غیرقابل قبول است که همچنان مردان روس را در سواحل اروپایی در جنوب اروپا می بینم، در حالی که مردان اوکراینی بین ۱۸ تا ۶۰ سال حتی نمی توانند کشور خود را ترک کنند اما باید برای آزادی خود بجنگند.» 

یک دیپلمات اتحادیه اروپا می گوید که وزرای خارجه ممکن است «اصولاً موافقت کنند که توافقنامه تسهیل روادید با روسیه را به حالت تعلیق درآورند، که به این معنی است که روس ها با روند طولانی تری مواجه خواهند شد و به جای ۳۵ یورو برای ویزای اتحادیه اروپا از این پس ۸۰ یورو می پردازند، اما اختلافات بر سر ممنوعیت روادید گردشگری برای این کشور آنقدر زیاد است که بعید است به نتیجه برسد.» 

همزمان احتمال دارد که برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا در شرق به تنهایی تصمیم به ممنوعیت صدور ویزای برای شهروندان روسیه را بگیرند و آن را اجرایی کنند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.