قتل و اعدام های بدون محاکمه شهروندان، مسئولان و نیروهای امنیتی سابق افغانستان توسط گروه طالبان همچنان ادامه دارد.

به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم، عناصر مسلح گروه طالبان برادر«امر الله صالح» یکی از رهبران مقاومت ضد گروه طالبان در ولایت پنجشیر را بدون هیچ گونه دادگاه یا محاکمه ای اعدام کردند. 

بر اساس برخی گزارش های تأیید نشده عناصر مسلح گروه طالبان «روح الله صالح» برادر بزرگ امر الله صالح را زمانی که وی قصد رفتن به کابل بود را دستگیر و اعدام کردند.

برخی فعالان گفتند که روح الله قبل از آن که توسط طالبان به قتل برسد در معرض شکنجه قرار گرفت.

مکان حضور امر الله صالح تا کنون مشخص نیست و برخی از فعالان می گویند که وی در پنجشیر حضور دارد و رهبری مقاومت را ادامه می دهد برخی نیز مدعی هستند که به تاجیکستان رفته است.

گروه طالبان از زمانی که اشغال افغانستان را پس از خروج نظامیان آمریکایی و خارجی از افغانستان آغاز کرد تا کنون و به رغم ادعای عفو عمومی بسیاری از شهروندان ، مسئولان سیاسی و امنیتی افغانستان را بدون هیچ گونه دادگاه یا محاکمه ای یا حتی اتهامی از دم تیغ گذرانده است.

در تحولی دیگر، کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل امروز -جمعه اعلام کرد که پاسخ طالبان به اعتراض‌های مسالمت‌آمیز در افغانستان به طور فزاینده ای خشونت‌بار بوده و این گروه از مهمات جنگی، باتوم و شلاق استفاده کرده‌اند که باعث مرگ دستکم چهار معترض شده ‌است.

تظاهرات و اعتراض هایی که اغلب زنان افغانستان هدایت آن را برعهده دارند، چالشی برای طالبان شده که درصدد حفظ کنترل بر افغانستان پس از تصرف کابل (پایتخت) به وجود آورده است.

«راوینا شمدسانی» سخنگوی کمیسیاریای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو گفت: ما شاهد عکس العملی از طالبان بوده ایم که متاسفانه شدید بوده است.

وی با اشاره به اینکه سازمان ملل کشته شدن چهار معترض به ضرب گلوله را ثبت کرده است، افزود: همه این موارد یا برخی از آنها ممکن است بر اثر تلاش ها برای متفرق کردن معترضان با شلیک گلوله بوده باشد.

سخنگوی کمیسیاریای حقوق بشر سازمان ملل همچنین گفت که این سازمان گزارش هایی مبنی بر جستجوی خانه به خانه از سوی طالبان برای یافتن افرادی که در این اعتراض ها شرکت داشته اند، دریافت کرده است، ضمن اینکه خبرنگارانی که این تجمعات اعتراضی را پوشش خبری داده اند، تهدید شده اند.

به گفته شمدسانی،  در یک مورد به یکی از خبرنگاران هنگامی که به سرش ضربه ای زده شد، گفته شد که شما خوش شانس هستی که سرت بریده نشده است.

نیروهای طالبان به دنبال خروج نیروهای بین‌المللی از افغانستان، در ۱۵ اوت (۲۴ مرداد ماه) بر کابل تسلط یافتند.

در این میان، طالبان پس از چند روز تاخیر که گفته می شود به علت اختلافات داخلی و ادامه جنگ در پنجشیر بوده است، اعضای کابینه موقت افغانستان را اعلام کرد.

 

افزایش رنج آوارگان افغانستانی در اروپا

لیتوانی روز پنجشنبه ۹ سپتامبر (۱۸ شهریور) اعلام کرد پنج مهاجر افغان را پس از ورود به مرزهای این کشور به بلاروس بازگردانده است. پیشتر دادگاه حقوق بشر اروپا از لیتوانی خواسته بود دستور اخراج پناهجویان افغان را به عقب بیاندازد.

این مهاجران از ماه اوت بدین سو دستکم ۱۰ بار به صورت ناموفق تلاش کرده بودند وارد مرز لیتوانی شوند. مرزبانی لیتوانی گفته است که این ۵ نفر بازداشت شده و روز پنجشنبه قبل از ظهر به بلاروس بازگردانده شده‌اند.

این نهاد گفته است: «ما اجازه ورود مهاجران غیرقانونی را به خاک لیتوانی نخواهیم داد.»

قبل از این پنج پناهجوی افغان با مراجعه به دادگاه حقوق بشر اروپا مدعی شده بودند که از ۵ سپتامبر در لیتوانی مخفی هستند. با این حال گارد مرزی لیتوانی گفته بود که این افراد وارد خاک این کشور نشده‌اند.

پناهجویان گفته بودند «غربی و تحصیل‌کرده» هستند و به ویژه پس از تصرف افغانستان توسط طالبان، شرایط آسیب‌پذیری دارند. دادگاه اروپایی گفته است «اگر این افراد در قلمرو لیتوانی باشند»، آن‌گاه دولت این کشور نباید آن‌ها را مجبور به بازگشت به بلاروس بکند.

مهاجرت غیرقانونی به لیتوانی پس از اعمال تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه مقامات دولتی کشور همسایه‌اش بلاروس رشد چشمگیری داشته است. اتحادیه اروپا بلاروس را متهم می‌کند که در تلافی تحریم‌های وضع شده علیه مینسک، مهاجران عراقی، سوری و افغانستانی را از طریق لیتوانی به اتحادیه اروپا گسیل می‌کند.

لیتوانی می‌گوید شمار پناهجویان غیرقانونی وارد شده به این کشور در حالی طی سال ۲۰۲۱ به چهار هزار و ۱۲۴ نفر رسیده که این تعداد در مدت مشابه سال ۲۰۲۰ تنها ۷۴ نفر بوده است.

لیتوانی بلاروس را به تشویق مهاجران برای عبور غیرقانونی از مرز جهت ایجاد بی‌ثباتی در اتحادیه متهم کرده و می‌گوید این کشور تعمدا گذرگاه‌های مرزی را به روی پناهجویانی که عمدتا از عراق و سایر کشورهای خاورمیانه و آفریقا می‌آیند، باز کرده است. اختلاف میان لیتوانی و بلاروس باعث شده است تعدادی از پناهجویان در مرزهای خارجی اتحادیه اروپا گرفتار شده باشند، زیرا بلاروس نیز از پذیرش مجدد آن‌ها خودداری می‌کند.

آژانس امور پناهجویان سازمان ملل متحد اعلام کرده است که نگران «شرایط وخیم» مواجه با برخی از مهاجران است که هفته ها در مرز‌های لیتوانی و همچنین لهستان محبوس شده‌اند.

پارلمان لیتوانی چندی پیش قانون جدیدی را برای محدود کردن هجوم مهاجران از سمت مرز بلاروس تصویب کرد. این قانون امکان اخراج سریع‌تر و آسان‌تر پناهجویان را برای دستگاه قضایی این کشور فراهم می‌کند.

لیتوانی همچنین کار حصارکشی مرز ۵۵۰ کیلومتری خود با بلاروس را آغاز کرده است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.