کودتاچیان میانمار همچنان به سمت معترضان به کودتا تیراندازی می کنند.

 

به گزارش جماران به نقل از رویترز، رسانه های محلی میانمار امروز شنبه اعلام کردند که حداقل دو معترض در منطقه «ثارکیتا» در شهر«یانگون» پایتخت تجاری میانمار به ضرب گلوله پلیس کشته شدند.

منابع رسانه ای میانماری گفتند که نیروهای پلیس به سمت جمع زیادی از مردم که در برابر مرکز پلیس«ثارکیتا» تجمع کرده و خواستار آزادی افرادی بودند که پیش از این توسط پلیس بازداشت شده بودند، آتش گشودند.

این حادثه شب گذشته رخ داد.

جمعیت های مدافع حقوق بشر گفتند که از زمان کودتای نظامی ارتش در میانمار و سرنگونی دولت منتخب«آنگ سان سوچی» در اول ماه فوریه تا کنون 60 معترض کشته شدند و نزدیک به 2هزار معترض دیگر نیز بازداشت شدند.

شورای امنیت سازمان ملل اخیرا خشونت کودتاچیان علیه معترضان میانماری را محکوم کرد و از ارتش خواست که خویشتنداری کند.

در همین حال، آنگ سان سوچی، رهبر سیاسی و رئیس سابق دولت میانمار که پس از اتهام به دست داشتن در تقلب فراگیر انتخاباتی با کودتای نظامیان از قدرت سرنگون شد با اتهام دریافت رشوه نیز از سوی کودتاچیان روبرو شده است.

شورای نظامی حاکم بر میانمار روز پنجشنبه اعلام کرد که خانم سوچی مظنون به فساد مالی است و به دریافت ۶۰۰ هزار دلار رشوه و هفت عدد شمش طلا به وزن نزدیک به ۱۲ کیلوگرم متهم شده است.

یک سخنگوی ارتش و شورای نظامی حاکم بر میانمار در جریان یکی از معدود کنفرانس‌های خبری کودتاچیان با اعلام این مطلب تصریح کرد که یک وزیر سابق دولت میانمار که مسئول رسیدگی به امور در منطقه یانگون بوده و هم اکنون در حبس به سر می‌برد پذیرفته که به خانم سوچی پول و شمش طلا داده است.

در گزارش فرانس پرس از این موضوع آمده است که فرد یاد شده توضیح نداده که در ازای این پول چه امتیازی را مطالبه یا دریافت کرده است.

مسئول روابط عمومی و اطلاع رسانی شورای نظامی حاکم بر میانمار اعلام کرده که کمیسیون ضد فساد در این کشور تحقیقاتی را برای روشن شدن جزئیات این پرونده آغاز کرده است.

آنگ سان سوچی که پس از کودتا و دستگیری در اول فوریه گذشته در حبس خانگی قرار گرفته و امکان دسترسی و دریافت هرگونه خبر از وی برای رسانه‌ها و فعالان غیرممکن شده پیش‌تر در ابتدای ماه جاری میلادی به موجب پرونده‌ای دیگر به نقض قانون مخابرات و ارتباطات و نیز تحریک به شورش عمومی متهم شده بود.

رهبر قدرتمند‌ترین حزب سیاسی در میانمار که به دلیل تلاش برای بازگردان کشورش به یک نظام سیاسی متبنی بر جامعه مدنی جایزه صلح نوبل را دریافت کرده بود برای آنچه واردات غیرقانونی ابزارهای مخابراتی موسوم به «واکی تاکی» و نیز رعایت نکردن محدودیت‌های مرتبط با شیوع ویروس کرونا خوانده شده تحت پیگرد قضایی قرار گرفته بود.

ناظران بین‌المللی اتهام‌های پیشین را که پس از دستگیری و حبس علیه رئیس دولت سابق میانمار مطرح شده بود مضحک و غیرمنطقی توصیف کرده بودند.

پرونده‌سازی ارتش علیه آنگ سان سوچی در حالی با اتهام تازه سنگین‌تر می‌شود که گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور میانمار به تازگی اعلام کرده که آنچه ارتش در این کشور در حال انجام آن است احتمالا می‌تواند مصداق جنایت بر ضد بشریت قلمداد شود.

میشل باشله،‌ رئیس شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد هفته گذشته از حاکمان نظامی میانمار خواست به سرکوب خونین و زندانی کردن تظاهرکنندگان پایان دهند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.